Mire fog még Gyurcsány vetemedni ezzel az oltásellenességgel?
Délután ülök otthon, Xboxozok. Csörög a telefon, felveszem.
Gyurcsány Ferenc volt az, és arra kért, hogy ne adassam be magamnak a koronavírus elleni vakcinát. Elküldtem az anyámba, és leraktam. Nem is érdekelt, őszintén szólva azt gondoltam valaki szórakozik. De most írt a haver Facebookon, hogy nem fogom elhinni mi történt vele, és előadta ugyanezt a sztorit, és állítólag még a nagyanyját is hívta telefonon.
Ez most lehet viccnek hangzik, de nem az.
TÉNYLEG MEGTÖRTÉNT, HOGY HIVOTT GYURCSÁNY (VAGY EGY FELVÉTEL) és le akart beszélni az oltásról.
20
Trollkodásból írtam ki az egész kérdést, ha még nem esett volna le. :)
Inkább azon törd a fejed, hogy egy emberélet drágább-e, mint a kínai vakcina.
# Nem érted az állás pontom. Nyilván drágább..., de a Pfizer, Moderna és Astra Zeneca vakicina sokkal hatékonyabb, nem beszélve, hogy olcsóbb és megbízhatóbb! Ez tény. Csak Orbánnak most is a haszon szerzés volt az első!
Szerintem a linket se nyitottad meg, szóval bemásolom az árlistát!:)
A Magyarországon engedélyezett koronavírus-vakcinák
a vakcina a technológia alapár/dózis 2021-es globális gyártás tárolási körülmény
Pfizer/BioNTech mRNS 14 USD (4144 HUF) 2 milliárd -70 fok
Moderna mRNS 31 USD (9176 HUF) 1 milliárd -20 fok
AstraZeneca vektorvakcina 5 USD (1480 HUF) 3 milliárd 2-8 fok
Szputnyik V vektorvakcina 6 USD (1776 HUF) 1 milliárd -18 fok
Sinopharm inaktivált vírus 62 USD (18 362 HUF) 1 milliárd 2-8 fok
Forrás: The Lancet, Portfolio
"A Pfizer, Moderna és Astra Zeneca vakicina sokkal hatékonyabb, nem beszélve, hogy olcsóbb és megbízhatóbb! Ez tény."
A súlyos/halálos tünetek ellen mindegyik vakcina közel 100% hatékonysággal véd, ezt több forrás megerősíti. Ez tény.
Az is tény, hogy az AstraZenecát a vérrögös halálok miatt több tagállamban is ideiglenesen felfüggesztették. Dániában talán azóta sem engedélyezett, ennyire bíznak benne.
"Csak Orbánnak most is a haszonszerzés volt az első!"
Akár haszonszerzés motiválta, akár nem, a kínai vakcinák meglétének van pozitiv hozadéka, mert pár száz embert megment a haláltól, pár ezret a kórházba jutástól, és hozzájárul, hogy hamarabb nyissunk. Ha pár nappal hamarabbi nyitáshoz hozzásegít minket, már megérte anyagilag.
Az Összefogás keleti vakcina ellenes hisztijét mi motiválta, azt el tudod mondani? Ugyanúgy a kapzsiság; a politikai haszonszezés. Volt-e bármiféle pozitív hozadéka? Ellenkezőleg; csak negatív hatása volt, jópár idős embert biztosan eltántorított az oltástól.
"Szerintem a linket se nyitottad meg, szóval bemásolom az árlistát!:)"
Megnyitottam a linked, de regisztrációhoz/előfizetéshez kötött a tartalom, így hagytam a faszba. Amúgyis már a megnyitás előtt tudtam, miről van szó; a vakcinaárak összehasonlítása, azokkal meg képben vagyok, mennyibe kerül.
Örülök, hogy bemásoltad, mert így nyílvánvalóvá válik, hogy a cikked kamuzik. Nem 62 USD a Sinopharm, hanem kb 36 USD, (vagy 30 Euro). Ezt több forrásból ellenőrizheted. A Pfizer sem 14 USD már (12 Euro), hanem a legújabb szerződésben 23 Euro-t perálnak érte. Legközelebb valami frisebb cikket hozz, ne két hónaposat.
Akkor mit gondolsz, annak fényében, hogy emberéleteket mentünk vele, helyes döntés volt a keleti vakcinák beszerzése, vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!