Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Be fogod magad oltani az új...

Be fogod magad oltani az új rendelet után?

Figyelt kérdés

Gondolom mindenki olvasta hogy kártyával lehet majd igénybe venni bizonyos szolgáltatásokat.

A kérdésem azokhoz szólna akik eddig NEM akarták magukat beoltani.

Megváltoztatta ez a véleményed?

2021. ápr. 23. 16:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
73%

Novemberben átestem rajta, csak hivatalos papíron nincs róla. Tesómnak van, nekem nincs. A lényeg, hogy fantosmiám van azóta. Akkor haldoklom, és a fantosmia az első jele lassú megdöglésemnek? És hülye vagyok, mert novemberben még nem volt vakcina, amely megmenthetett volna?

2021. ápr. 23. 16:52
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Klafa, előfizetéses lett a PORTFOLIO :d

Nem lehet olvasni a cikket

2021. ápr. 23. 16:54
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a fantosmia
2021. ápr. 23. 16:54
 24/41 anonim ***** válasza:
38%

#23 Én egyik magyar újságnak sem vagyok előfizetője, de nem kért előfizetést ehhez a cikkhez. De ráadásul ott van a Verge cikkje is, ami ugyanazt írja, csak csatoltam a magyar verziót is.

"Globál 2021. március 03. 09:18

A koronavírus-oltás meglepő hatása: a long covid betegeken is segíthet a vakcina

Portfolio

CIKK MENTÉSE

MEGOSZTÁS

Egyelőre megbízható, széles körű kutatási eredmények nem születtek a területen, de több orvos arról számolt be, hogy a krónikus COVID-tünetekkel küzdő betegeik jobban lettek, miután beoltották őket - írja a The Verge. Pedig ennek ellenkezőjétől is tartottak.

Daniel Griffin, a Columbia Egyetem kutatója és klinikusa arról számolt be, a COVID-19 tüneteivel krónikusan küzdő betegeit elkezdték beoltani, és sokan arról számoltak be közülük, hogy végre jobban érzik magukat.

A kollégáimtól sms-eket és üzeneteket kezdtem el kapni arról, hogy a ti long covidos betegeitek is jobban vannak az oltás után?

A szakorvos a beoltott pácienseit elkezdte kikérdezni erről:

Nem 100 százalékos, de nagyjából a betegek harmadánál segített

Több más orvos is, akik long covidosokat kezelnek, hasonlókról számolt be.

Az adatok széles körben nem állnak még rendelkezésre a jelenségről, egyelőre a fentihez hasonló megállapítások jórészt csak anekdotákon és kismintás megfigyeléseken alapulnak. Azonban ha az oltás valóban javít a long covidosok állapotán, az segíthet a kutatóknak is megérteni, miért maradnak meg a tünetek egyes betegeknél hosszabb távon, és hogy hogyan lehet a long covidot gyógyítani.

Az elhúzódó koronavírusos állapotnak, azaz long covidnak nincs két egyforma tünete, de ha mégis ki kellene emelni egyet, ami a legtöbb embernél jelentkezik, akkor az a bénító fáradtság. De ott vannak még az olyan tünetek is, mint légzési nehézség, köhögés, izomfájdalom, hallás- és látásproblémák, az ízlelés és szaglás elvesztése, valamint a szívet, tüdőt és beleket érintő károsodások. Mindezek mellett mentális eredetű problémák is fennmaradhatnak, mint a depresszió, szorongás, és a zavart gondolkodás. Ráadásul a felsorolt tünetek nem csak súlyosan megbetegedetteknél állnak fent, hanem akár tünetmentesen átesetteknél is előfordulhatnak.

Eredetileg az orvosok a long coviddal küzdők esetében még tartottak is attól, hogy az oltás esetleg nem kívánt immunválaszt vált ki, és a betegek állapota rosszabb lesz. Akik már átestek a betegségen vagy long coviddal küzdenek, azoknál már az első oltás után erősebb mellékhatások keletkeztek, ugyanis mivel a vérükben már jelen van valamekkora mértékben az antitestek, az első oltás esetükben úgy működik, mint másoknál a második oltás.

Az egyik elmélet szerint a long covidosok ugyan már nem fertőznek, a vírus illetve annak kis részei továbbra is jelen maradnak a páciens szervezetében, és folyamatosan ingerlik az immunrendszerét. Az oltás ezeket lökheti ki a testből. Egy másik elmélet szerint a koronavírus egyes betegeknél hosszabb távú immunreakciót váltott ki, az oltás pedig a kiváltott immunválasszal újraindítja az immunrendszert, és ezt a hosszan tartó választ „törli”.

Azt is érdemes lesz megvizsgálni, hogy azon túl, hogy pontosan milyen kapcsolat áll fenn a long covid és az oltások között, az egyes vakcinák milyen hatással vannak a krónikus covidra – véli Griffin.

(The Verge)"

2021. ápr. 23. 16:55
 25/41 anonim ***** válasza:
65%

#16, psszt: tudom, hogy nem erről van szó. Itt az alaptalan, tényeket teljesen figyelmen kívül hagyó vakhitetekről van szó. Próbáltok itt érvelni racionális megfontolások mentén, aztán amikor ugyanazon forrásból valami nettó cáfolja a mondandótokat, akkor "Itt nem erről van szó."

Jól van, bocibogyó, te már megint mindenkinél okosabb vagy, életedben zsinórban 8207-edjére is.

2021. ápr. 23. 16:57
 26/41 anonim ***** válasza:
76%

Fantomszaglás, fantomízlelés. Nekem, és a tesómnak is jelen van, illetve több ismerősömtől is hallani infókat, hogy őket is érinti. Ez a sorsom, a szenvedés. :/

2021. ápr. 23. 16:57
 27/41 anonim ***** válasza:
77%

#27 Nem tudom, hogy oltattok-e, de rengeteg betegnél ezeket a tüneteket megszűntette, vagy legalább nagyban enyhítette az oltás.

Az általad említett két tünet ugyan enyhének tűnik, de mindamellett, hogy nagyon irritáló, életminőséget rontó, ezek központi idegrendszeri tünetek. Nem az orroddal, vagy a nyelv ízérzékelésével lett probléma, hanem az agyi központokkal. Azért az már eléggé komoly probléma.

Sok esetben van úgy légzési probléma, hogy a tüdőnek semmi baja nincsen, hanem az agyi légzőközpontban lett valami probléma.

2021. ápr. 23. 17:02
 28/41 anonim ***** válasza:
80%

#22, a fertőzésen átesés 3 hónapig tiltó esemény az oltáshoz, tehát már februárban regisztrálhattál és azóta sorra kerülhettél volna. Most is megteheted, pár hétre rövidült a várakozás még ha válogatós vagy, akkor is. Hivatalosan abból is csak az orvos által diagnosztizált fertőzés állított volna meg, ami nálad nem történt meg.

Orvos nem vagyok, orvosi tanácsot csak szakember adjon, de már kínálnak post-COVID szűrővizsgálatokat különböző magánlaborok, nem is olyan horror áron (20 körül vagy alatt). Az esetedben talán érdemes lenne benevezni egyre, mert a kardiológiai utóhatások a legveszélyesebbek.

2021. ápr. 23. 17:04
 29/41 anonim ***** válasza:
75%

Nem oltottak még. Amilyen b@lfasz ember vagyok, lehet nekem sikerülne. Lehet olyan immunválasz lenne, vagy lehet allergiás lennék rá, és kapnék egy anafilaxiás sokkot, és kampó. Sajnos hipochonder vagyok. :/

De gondolkodom rajta, hogy beadatom magamnak. Rontotta az életminőségemet, kevesebbet eszek is miatta. Mondjuk az nem baj, mert jó lenne fogyni is. Kapufa ez nagyon.... Az olyan szinten elvagyok már keseredve, hogy nem tudok hinni már semmiben. Lehet sohasem fog megváltozni ez.

Regisztrálhattam volna, de nem hittem abban, hogy így fog haladni az oltási program. A legoptimistább elmélkedések is úgy szóltak még februárban, hogy a fiatal, egészséges embereket majd fél vagy egy év múlva fogják oltani. Magánlabor offos, mert csóringer diák vagyok, most fogok vizsgázni, júliusig vélhetően nem fogok dolgozni, fizetés pedig belőle talán augusztusban lesz, már ha találok e majd munkát.

De amúgy, ha olyan szintű belsőkárosodást szenvedtem el, akkor egy nyamvadt oltás úgy sem segít, nem?

2021. ápr. 23. 17:17
 30/41 anonim ***** válasza:
79%

Meg ez nem ellenszer, hanem védőoltás. Akkor hogy a fenébe írtja ki a covid-maradványokat a szervezetből?

A fantosmiás előhallott voltam megint. :)

2021. ápr. 23. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!