Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki a szimpatikusabb? Jakab...

Ki a szimpatikusabb? Jakab Péter vagy Fekete-Győr András?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 21. 15:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
35%

#20. Hjaj. Na akkor kezdjük!

"kijózanulásul közlöm: szerintem a Fideszben csak másodvonalbeliek politizálnak, mivel mindegyikből hiányzik az erkölcsi tartás!"

Először is kijózanítani tényekkel lehetne, nem pedig véleménmyel, másrészt nem ugyanarról beszélünk. Én az első- és másodvonalbeliséget az adott párton belül értem (ahogy szerintem ezt egyértelműen jeleztem is). A Fideszen belül pl. első vonal Varga Judit vagy Szijjártó Péter, másodvonal pl. az általam korábban linkelt Orbán Balázs, aki annak ellenére, hogy egy alig ismert államtitkár, rendre szénnéoltja az ellenzék elsőszámú képviselőit (az ottani első vonalat). De még abban az értelemben sincs igazad, amire te gondoltál. Az első vonal ugyanis az általad leírt értelemben is az ország vezetését ellátó politikusokat jelenti (érdektelen a személyes véleményed, ha egyszer őket választotta meg az ország), ebben az értelemben a második vonal a helyi önkormányzati (máshol tartományi) vezetést ellátó politikusok, a "futottak még" kategória, vagy akitől a politikai vezetés udvariasan meg akar szabadulni, az pedig megy a brüsszeli kádertemetőbe. Párttól és országtól függetlenül.

"Az, hogy Orbán tart egy évértékelőt, ahol elmondja a soron következő hablatyolását, ez szintén nem érvelés..."

Ne próbáld bagatellizálni, nem szimpla kinyilatkoztatásokat tett, újságírói kérdésekre is válaszolt, akik legjobb tudásuk szerint próbálták megizzasztani. Jellemzően kb. annyira szokott sikerülni nekik, mint amikor Jakab próbálkozik a parlamentben.

"Orbán ezzel magyarázza, hogy nem mer kiállni... és te ezt beszopod..."

Khérlek, nekem aztán teljesen mindegy. Ezen egyedül ti rugóztok hosszú évek óta, Orbánt meg épp harmadjára választották újra kétharmaddal az ellenzéki hiszti ellenére. Amúgy elhiszem, hogy jól esne egy olyan "vitát" látni, mint anno Gyurcsánnyal, ahol az győz, aki nagyobb pszichopata degenerált állat módjára össze-vissza tudja képenhazudni vitapartnerét (mert úgyis csak utólag derül ki, hogy egy igaz szó el nem hagyja a száját), de ezek az idők már - legnagyobb bánatodra - elmúltak. Ha majd Orbán valóban úgy érzi, hogy fenyegetve van a hatalma, akkor majd lehet, hogy ezt átgondolja. Egyelőre szemlátomást nincs rá szüksége, így tényleg nem világos, miért várod el, hogy szánt szándékkal segítse az ellenzéki összefogást a választásokon. Azért álljon ki Orbán vitára, hogy azzal esetleg növelje az ellenzék esélyét, miközben ő ha elveszíti a vitát, népszerűségvesztést könyvelhet el, ám ha megnyeri, akkor sem nyer vele gyakorlatilag semmit? Maga az, hogy nincsenek jelölti viták ma Magyarországon, az egy szomorú dolog, de ezt talán ne Orbánnak ródd fel, mert épp nem ő csinált belőle komédiát 15 éve. Mellesleg ha például az összefogás jelöltjei előbb vitáznának egymással, a nyertes már sokkal hitelesebben vethetné a mellét, hogy na akkor ő ki akar állni Orbánnal, erre mi volt 2018 előtt is? Mire belement volna, hogy jó, akkor leül vitázni mondjuk Botkával (ha emlékszel, sokáig ő vállalta magára az ellenzékvezető Paprika Jancsi szerepet), addigra utóbbi már ki is esett a játékból. Nevetséges, srácok. De talán válasszatok előbb egy vezetőt és vitatkozhatunk tovább a kérdésről.

"Orbán azért hiszi ezt, mert köztudottan túlmérte magát"

Ez nem értelmezhető a politikában. A választók négyévente választanak, pont. Minden más érdektelen. Még azt mondja köztudottan...ja, köztudottan a leghosszabb időt hivatalban töltő miniszterelnök eddig Magyarországon. És most vissza a stúdióba, ahol Orbán valójában gyáva, túlmérte magát és holnap már tényleg lemond.

"Szerintem te is ebből a közegből szajkózod az igét - már ne is haragudj."

Ne viccelj! Gondolhatod, mennyire hat meg a tyúkszaros, személyeskedő véleményed.

2021. ápr. 26. 11:09
 22/24 anonim ***** válasza:
83%

Jakab ma megint megszopatta Orbánt!

Orbán válasza nagyon "kreatív" volt: a Fideszen kívül mindenki oltásellenes...

Ez az ember elmebeteg!

2021. ápr. 26. 17:54
 23/24 anonim ***** válasza:
68%

Nehezen értelmezem a szimpátiát ezekre az urakra

Fekete-Győr nem kiabál annyit. Nálam egy jó pont.

2021. ápr. 26. 18:36
 24/24 anonim ***** válasza:
Márki-Zay.
2021. ápr. 29. 16:17
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!