Melyik a legjobb vakcina a jelenlegi információk alapján?
Tudom, hogy volt már pár ilyen kérdés, de ez a dolog mindig változik. Mindig kiderül valamiről, hogy szar, hatástalan, mellékhatásai vannak stb.
Jelen pillanatban hogy állunk, melyik a legjobb Mo.-n elérhető vakcina? Te melyikkel oltatnád be magad?
A kínai hatékonysága elég bizonytalan, a többi egyelőre biztató. Én pfizerrel vagyok oltva, de a családban már minden vakcinával oltottak.
(Az Astra vérrögei lejárt téma, minimálisan mindegyik emeli a rizikót, maga a covid emeli több ezerszeresére. És sok népszerű gyógyszer van, ami jóval nagyobb eséllyel okoz trombózist.)
Ha lenne uniós engedélye, én kényszeroltásnak a kínait nyomnám magamba, az olyan szar, hogy legalább nem árt.
Úgy, hogy nincs, úgy marad a Pfizer/Moderna, azoktól legalább nem kapok azonnal trombózist csak azért, mert nem akarom az életem hátralevő részét háziőrizetben tölteni.
A kérdés nem pontos. Attól függ melyik korosztály , milyen krónikus betegségei vannak az oltandó embernek, etc.
Több ország végzett kutatást a témában. Ami ebből látszik:
Pl. 70-80 éves embereknél az astra zeneca látszik a legjobbnak a vissza méréseknél. Aktív korosztály pfizer, sputnyik. Kínai a leggyengébb.
Azaz a kép sokkal árnyaltabb. Egyszerű igen/nem nem ad pontos képet.
Sajnos a cikkek angolul találhatóak szívesen csatolok, ha érdekel valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!