Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki adta ki a parancsot, hogy...

Ki adta ki a parancsot, hogy lőjék a Dunába a zsidókat?

Figyelt kérdés

Ez Szálasi Ferenc magán akciója volt, vagy volt köze ennek is a Hitlernek?

Csak mert valahol olvastam, hogy Szálasi erősen vallásos volt és nem akarta a zsidók halálát, csak a munkatábort támogatta. Akkor mi volt ez a folyóba lövés Budapesten?

2021. ápr. 20. 19:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

Mar megint a szerecsen-mosdatás.

A nyilasok vallásosak voltak, tehát nyilván nem ölhettek embert. A zsidók azonban zsidók, őket lehet.

Tanúja voltam annak, amikor egy

2021. ápr. 22. 07:51
 12/27 anonim ***** válasza:
85%

Elugrott, folytatom.

A hatvanas években - még gyerek voltam - tanúja voltam egy beszélgetésnek. Egy akkor már öreg nyilas büszkén mesélte egy fiatal nőnek, hogy hogyan vitték a zsidókat a Dunához és hogyan lőtték bele őket.

- És mit érzett, mikor embereket ölt? - kérdezte a nő.

- Azok zsidók voltak - válaszolta az öreg - mit nem lehet ezen nem érteni.

2021. ápr. 22. 07:58
 13/27 anonim ***** válasza:
46%
Abban a pokolban már az is természetes volt, hogy akár az egyik, legutolsó kis nyilas is parancsnoknak képzelte magát és leadta az első lövést.
2021. máj. 2. 10:47
 14/27 anonim ***** válasza:
41%

Most olvasom a válaszokat, fentebb csak a kérdést néztem meg és úgy válaszoltam...

"A hatvanas években - még gyerek voltam - tanúja voltam egy beszélgetésnek. Egy akkor már öreg nyilas büszkén mesélte egy fiatal nőnek, hogy hogyan vitték a zsidókat a Dunához és hogyan lőtték bele őket.

- És mit érzett, mikor embereket ölt? - kérdezte a nő.

- Azok zsidók voltak - válaszolta az öreg - mit nem lehet ezen nem érteni."

Ez elég hihetetlennek tűnik ugyanis 1967-ben zajlott le a zuglói nyilasper és egyébként is a 60-as években csak úgy szabadlábon szaladgáltak egykori nyilasok és még büszkélkedtek is a tetteikkel?! Ez inkább a rendszerváltás után volt jellemző. Ugyanakkor ha a válaszoló állítja, hogy ezt hallotta akkor biztos igaz. Csak eléggé hihetetlen és főleg szomorú! Az a nő is csak úgy simán meghallgatta és még kérdezett is...? Utólag már könnyű okosnak lenni de a rendszer sok hibája közül az egyik az volt, hogy hiányzott a kellő szigor. Annak az öreg nyilasnak börtönben lett volna a helye a nőnek meg szintén, hogy úgy reagált rá ahogy. Igaz kit érdekel már...? Régen volt. De így lett volna a helyes.

2021. máj. 2. 10:55
 15/27 anonim ***** válasza:
31%

En zsido vagyok. Es szinten a 60-as evekben voltam gyerek, Szekesfehervaron. Az utcan odalepett hozzam egy csizmas, nagyon tisztan oltozott paraszt bacsi, kerdezte, hogy hol van a 21-es busz megalloja. En odavezettem a nem tul messze levo megallohoz. Mivel kedves voltam hozza, o is akart nekem adni valamit, es azt mondta: tudod kedvesem, en meg hajtottam am a zsidokat.

Nyeltem egyet, es csak annyit valaszoltam, hogy "en is zsido vagyok" - es otthagytam.

2021. máj. 2. 14:12
 16/27 anonim ***** válasza:
62%

"En zsido vagyok. Es szinten a 60-as evekben voltam gyerek, Szekesfehervaron. Az utcan odalepett hozzam egy csizmas, nagyon tisztan oltozott paraszt bacsi, kerdezte, hogy hol van a 21-es busz megalloja. En odavezettem a nem tul messze levo megallohoz. Mivel kedves voltam hozza, o is akart nekem adni valamit, es azt mondta: tudod kedvesem, en meg hajtottam am a zsidokat.

Nyeltem egyet, es csak annyit valaszoltam, hogy "en is zsido vagyok" - es otthagytam."

Nahát erre a hozzászólásra (emlékre) pontosan ugyanúgy passzol a fenti hozzászólásom mint az előzőre.

2021. máj. 2. 16:16
 17/27 anonim ***** válasza:
46%
Persze az is lehet, hogy a paraszt bácsi meg az az öreg nyilas is a börtönbüntetése után szabadulva mondták amit mondták hiszen nem minden nácit, nyilast ítéltek halálra voltak akik csak több éves börtönbüntetést kaptak. Kiszabadultak a 60-as években és elkezdtek szövegelni...
2021. máj. 2. 16:20
 18/27 anonim ***** válasza:
66%
Azt hiszem, nem erted a helyzetet. Most nem arrol beszelek, hogy 12 evesen mit tehettem volna egy ismeretlen felnottel szemben, hanem a kesobbi idokrol. Ha en minden antiszemita szovegre a rendorsegre szaladtam volna - nem beszelve arrol, hogy nem erdekelte volna oket - szoval ha a rendorsegre, birosagra szaladgaltam volna, akkor azzal telt volna az egesz eletem. - Ehelyett inkabb kijottem Izraelbe. Itt az szamit, hogy milyen ember vagyok.
2021. máj. 2. 16:49
 19/27 anonim ***** válasza:
46%
Értem.
2021. máj. 2. 17:02
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

"A befagyott Dunába..."

Csakhogy a víznek nem a teljes egésze szokott befagyni...

Jégcsákánnyal felverik a tetejét, és oda már potyoghat is a sok agyonlőtt zsidó.

Egyébként én úgy tudom, hogy van róla felvétel (legalábbis a hangról, ahogyan a tiszt utasítja a katonát, hogy lője a következőt). De nyilván nem ő adta parancsba, ő csak a parancsot teljesítette.

2021. máj. 10. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!