Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Közszférában mért nem vezetnek...

Közszférában mért nem vezetnek be komolyabb leépítést?

Figyelt kérdés
2010 óta szinte (Közmunkásokat nem számítva) változatlan a közféraban dolgozók száma, ugyanakkor egyre drágábban a működik. A válság után nem lenne jobb egy komolyabb leépítést bevezetni? Azzal hogy kevesebben dolgoznának a közszférában kevésbé megalázók lennének a fizetések is, mivel több pénz jutna kevesebb emberre.

2021. ápr. 20. 17:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

Te meg ne csinálj úgy, mintha az az egy hely, ahol te dolgozol lenne az egész közszféra. Még mindig az ország legnagyobb umnkáltatjáról beszélünk, ami a közigazgatáson kívül felöleli a tömegközlekedés nagyját és a postahivatalokat. Voltak itt-ott leépítések, máshol meg felvételek.

A versenyszférában meg egyébként az elejétől 5 ember munkáját kéne végezni "rugalmas" munkaidőben heti 5×10 órában.

2021. ápr. 21. 10:45
 12/13 anonim ***** válasza:
64%

#10 ez még osztályon belül is változó, hogy kinek mennyi feladata van, nincs jól meg/leosztva.

Egyébként a nagy hajtás a munkaügyi központokban, földhivatalokban, kormányablakokban van.

2021. ápr. 21. 10:46
 13/13 anonim ***** válasza:
58%
Amikor én a közszférában dolgoztam mindig jutott időm olvasásra, filmnézésre, sétálásra, barátokkal találkozásra. Kb. heti 12-15 órát dolgoztam, de akkor már nagyon el kellett nyújtanom a feladatokat, mindent 3x leellenőriztem, a kollégákkal nem telefonon beszéltem, hanem személyesen, hogy ezzel is menjen az idő. Persze voltak olyan szervezeti egységek, ahol meg majdhogynem beleroppantak a munkába olyan sok dolguk volt. Nagyon változó ez még hivatalokon belül is.
2021. ápr. 21. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!