Az ellenzéki és a Fidesz szavazók között van egyáltalán bármi különbség is?
10-es
Miért baj az, ha én mondjuk "törzsi" ellenzéki vagyok? Nem kérek a migránsozásból, sorosozásból, EU-zásból, CEU-zásból. Nem örülök annak, hogy a NER gazdagodik és királyi család. Nem örülök annak, hogy az oktatás és az egészségügy, a bérek ebben az országban a legrosszabbak az EU-ban. Felháborító, hogy az adónkból alakították a jobb sorsra érdemes köztévét egybites propagandává. Felháborító, ha a miniszterelnök "nőügynek" nevezi az amerikai nagykövet ügyét külügy helyett.
A törzsi mentalitás nem a szavazók hibája, hanem az extrém mértékben polarizálódott politikai pártoké, akik nem tudnak együttműködni. Ha a Fidesz nem lenne ilyen autoriter és egoista - ahol a miniszterelnök egy "Boldog Karácsonnyal" elintézi a kínos kérdéseket, a Semjén, a Gulyás ott vigyorog és tapsol mögötte - hanem együttműködő lenne az ellenzékkel, akkor lenne helye konstruktívabb gondolkodásmódnak. Addig viszont semmilyen szinten nem tudok közösséget vállalni a fidesszel, így csak törzsi ellenzéki maradok.
És nem fog 2050-ben is 1990-es szinten állni az ország, mert mi törzsi ellenzékiek odamegyünk és leváltjuk a kormányt. Nem azért, mert minden jobb lesz, de a jelen helyzetben nincsen meg a konstruktív gondolkodásmód lehetősége. 2/3-dal autoriter kormányzást folytat a kormány.
12-es
Nem, nekem nem azzal van bajom vagy gondom, hogy van rengeteg olyan téma, amivel te személy szerint nem tudsz azonosulni elfogadni..stb ez tök természetes dolog, nekem azzal van bajom, hogy a két oldal szavazói nem képesek a kritikus gondolkodásra, mit értek ez alatt? pl. ha netán egy ellenzéki szavazó valamivel egyetért a Fidesszel, vagy kritikát fogalmaz meg a saját oldala felé, de ettől még ellenzéki marad, akkor a többi ellenzéki szavazó neki ugorva le Fideszezik, le árulózzák..stb ugyan ez igaz a Fidesz oldalán is... vagy másik pl. a Fidesz szavazóik egy része védik a fideszes korrupciót, azaz védik a védhetetlent, mert a h.lye is tudja, hogy lopnak, de ugyan ez megfigyelhető az ellenzékieknél, ha az ellenzék kormányra kerül és a politikusai lopni fognak, akkor az ellenzéki szavazók is elkezdeni bevédeni az ő politikusaikat, mint ahogy most a Fidesz szavazók csinálják?
Itt vagyok én, más nevében nem beszélek, bizonytalan szavazóként vannak a Fidesz oldalán olyan döntések, nyilatkozatok, javaslatok, amivel teljesen egyetértek, és ugyan ez igaz az ellenzékre is, miért nem lehet elfogadni ellenzékiként a jó Fidesz döntéseket, és miért nem lehet Fideszeskét elfogadni a jó ellenzéki javaslatokat? Mi olyan rettentő nehéz ebben?
13-as
Igazad van, értem mire gondolsz.
Nem értem, hogy a Fidesz miért nem képes együttműködni az ellenzékkel és néha az ő javaslataikat is elfogadni. A szavazóik úgyszintén csak a propagandát tudják fújni.
Jelenleg olyan eset nincsen, hogy az ellenzéknek döntési joga lenne bármiben is, az autoriter 2/3 miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!