Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet azért hamísítják a...

Lehet azért hamísítják a halálozási számokat, hogy könnyebben szerezhessék be a magyarok a vakcinákat?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm mondta, hogy rokonja nem a covidban halt meg, mégis úgy van feltüntetve a zárójelentésben. Mindenki fel van háborodva és habzó szájjal szidja a kormányt. De ha belegondolunk, akkor biztos van vmi oka ennek. Vagy az, hogy többen oltakozzanak, vagy hogy más országokkal szemben előnyt élvezhessünk a vakcina kapás szemponjából.

Lehet naív vagyok, de csak nem akar a kormány rosszat a saját államának...

Szerintetek?

2021. ápr. 19. 11:18
1 2
 11/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
50%
Azt se felejtsük el, hogy ha valaki volt korábban Covidos, hiába gyógyult már régen meg, ha meghal akármiben (elüti a vonat, lezuhan repülővel, autóbaleset, stb), akkor is Covidosként fogják "számolni". Nem mondhatni, hogy ez így jól van, de nem árt tudni.
2021. ápr. 19. 12:54
 12/13 anonim ***** válasza:
75%

Aha, csak ez már nem az a vírus ami 1 éve volt. A betegek 95%-a nem kerül le a lélegeztető gépről. Az egészségügy belerokkant. Önkéntesek pótolják a munkaerőhiányt. Veszítettem el egészséges családtagot covidban. Nem volt 60 felett.

Ne legyünk olyan naivak, hogy kormány jószándékát látjuk a számokban. Vitya se olyan hős, hogy felvállalja azt, hogy nálunk a legmagasabb az elhalálozás aránya. A nyitás se azért van mert jól állunk, hanem azért mert az alapból fos gazdaság nem bírná tovább. Lehet visszafelé mutogatni előző pártokra, de 10 évük volt helyrehozni az egészségügyet. Ez a pénz családtagok zsebében, stadionokban van.

2021. ápr. 19. 16:43
 13/13 anonim ***** válasza:
84%

Rosszat amúgy nem akar, leszarja mi történik a néppel.

Egyébként, IQ szinthez, iskolázottsághoz, kötném a választási jogot. A határon túli magyaroktól elvenném. Nagyon sajnáljuk őket, de nem a mi törvényeink vonatkoznak rájuk, és nem ide fizetik az adót. Eltelt 100 év. Ennyi erővel nekem is lehetne jogom bármelyik országban szavazni. Ők a gesztust szavazzák, mert a Fidesz megadta nekik. Ezzel sem őket nézve, hanem a saját előnyüket.

Minden szolgáltatásban dolgozó (fodrász, edző, vendéglátós, éttermi beszállító, szálloda tulajdonos, idegenvezető, rendezvényszervező, ezen szektorok alkalmazottai, így családok) csőközelben vannak. Évek munkája, tanulása, adója van semmibe vève. Tőbb ezer ember, családjukkal tekintve sokkal több, van munka nélkül. A férfiak még csak-csak találnak munkát (építkezésen, árupakolóként, fizikai munkában) én nő vagyok. Napi 15 órákat álltam végig. Étterem üzletvetője voltam. Most 36 ezret kapnék a kormánytól. Azt is kijelentették, hogy szívesen látnak minket a közmunka programban. Nem büdös a munka, de 400 ezret bukok havonta. 150 ezer nettoval már boldog lennék. Mielőtt bárki támadna a bejelentések miatt, a tulajdonosoknak dönteni kellett régen. Normális pénzt kapunk, vagy bejelentenek minket. Beleláttam a költségvetésekbe. Nem volt fizetett szabadság, betegszabadság. Havi 300 bedolgozott óra legalább. Talpon, rohanva, szellemileg terhelve, pszichésen terhelve. Nem ezt érdemeltük. Minden eddigi munkám kuka.

Nyilván szubjektív vagyok a kérdésben, de nem ez járt nekünk. Ha a tulajdonosok támadhatòak is, mi alkalmazottak csak egy viszonylagos jòlétet akartunk. Nyakamon maradt egy 160 ezres albérlet, hosszú tàvú szerződés miatt. Sosem gondoltam hitelre, de most adóssággal vagyok tele.

Itt jön rá az ember, hogy egyedül van, édesanyám 28 éves koromban elvesztèse miatt még kilátástalanabbul. Most is ledolgozokk 200 órát 100 ezerèrt. Nem élek egyedül. Ezért nem vagyok csak utcán.

Ez fenyeget egy éve. A tressz miatt pszichés betegségem van. Gyógyszert szedek. Nem látom hova tovább.

Így áll mellettünk a kormány. Nyilván bàrki vezet az országot, nincs olyan, hogy mindenkinek jó, de itt semmibe veszik a dolgozó embereket. Az egészsègügy összeomlott. Nem tudnak már egyéb betegeket sem ellátni.

Többet kerestem mint egy kezdő orvos. Minden tartalékom oda. Az orvos legalább 6 évet tanult. Én ha hibáztam volna, legsúlyosabb esetben fosik a vendég. Ha az orvos hibázik meghal. Megbecsülni kellett volna őket, nem külföldre üldözni. A statisztika is jobb lenne.

Minden tiszteletem orvosoké, áplolóké, ökénteseké, kórházi takarítóké. Köszönök nekik mindent, és hogy most is harcolnak. Hősök.

2021. ápr. 19. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!