"A most nyilvánossá vált havi adatokból részletesebb képet kapni a fizetések alakulásáról. A táblázat szerint idén januárban bruttó 407 ezer forint volt a teljes munkaidőben dolgozók átlagkeresete (ha a közfoglalkoztatottakat nem számoljuk), míg a mediánbér bruttó 325 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy a teljes munkaidőben dolgozó alkalmazottak felének bruttó fizetése valójában minimum 82 ezer forinttal kevesebb, mint a hivatalos átlagbér."
Amiota magyarorszaggal dolgozunk azota 780 netto, plusz 1 millios kafeteria(!), meg adnak kocsit is.
Par honapja jottem fel gyakorira, csupan nyelvtanulasert es krumpliinformacioert. Azota szoktam ide irogatni, hogy 2 millio netto.
2021. ápr. 17. 17:03
12/20 anonim válasza:
Mifelénk a gyárba előszeretettel hozzák be az ázsiai főleg vietnámi vendégmunkásokat, mert sokkal olcsóbban dolgoznak mint a magyarok. Megelégednek a 600.- forintos órabérrel is.
2021. ápr. 17. 17:07
13/20 anonim válasza:
Nyilván van egy vékony réteg, akinek kiugróan magas, a többségnek meg a megnevezett"átlagbérnél" kevesebb. Az én fizum nettó 250 ezer és ez elég jónak számít ha a körülöttem lévőkhöz viszonyítom.
2021. ápr. 17. 17:16
14/20 qkker1 válasza:
"a lényeg, ha eltöröd a lábad, vagy benyalod a covidot, akkor minimál után kapod a táppénzt, plusz a nyugdíjad is ugrik mind a 2 esetben."
Ez sajnos így igaz.
Viszonylag szerencsésnek mondhatom magam, hogy Németországban, német cégnél dolgoztam hivatalosan teljes fizetéssel bejelentve, és ott tört szarrá a lábam. Itthon éhendöglenék.
2021. ápr. 17. 17:27
15/20 anonim válasza:
Ha a havi hivatalos, bruttó béremet nézem akkor az nettóban 200 alatt van. (Garantált minimálbér) Ha meg a trükközgetést is nézem az alkalmi bejelentésekkel a havi nettóm majd’ 200 ezerrel több a bruttó átlagnál, és majd’ 280 ezerrel több a bruttó mediánnál. Hámozd ki. :)
2021. ápr. 17. 17:30
16/20 anonim válasza:
Kérdező, én olyan területen dolgozom ami soha nem keresett jól, a párom ellenben kiemelkedően keres. A bolti eladóként vagy üzemben szerelőszalag mellett dolgozó családtagjaimat is figyelembe véve, rokonaimat, barátaimat, ismerőseimet tekintve - igen, ez a reális bruttó átlagbér, amit a ksh kihozott.
2021. ápr. 17. 17:40
17/20 A kérdező kommentje:
Elnézést, lehet, hogy nem emeltem ki eléggé, de a cikkben nem az átlagfizetés volt a lényeg, hanem hogy a KSH az eddig nem túl gyakran közölt mediánbért is bemutatta.
2021. ápr. 17. 18:23
18/20 anonim válasza:
20 pályán eltöltött évvel 2 szakirányú diplomával 150 a nettóm. Bp.
2021. ápr. 17. 18:43
19/20 anonim válasza:
A válsághelyzet során mért átlag/medián bérek mindig becsapósak.
Nem hiába közölte most a KSH a medián bért. Ha nem lenne kimagaslóan jó érték, nem közölték volna.
2021. ápr. 18. 17:00
20/20 anonim válasza:
De akkor miért vagyunk vásárlóerő paritás szerint az egyik legalján az EU-s kimutatásoknak? Valami csak nem stimmelhet ezzel a fideszes statisztikával, mert akkor ez a vásárlóerőn is érzékelhető lenne, abban viszont nagyon gyengék vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!