Nem szeretek külpolitikáról véleményt alkotni. Kisebbségi magyarként mégis nyomon követem a történéseket, amennyire lehet több portálról, emberektől véleményt kapni. Le szeretném szögezni, hogy nem állok sem az ellenzék, sem a kórmány oldalán, mivel kifejezetten nem tartom magam felhatalmazottnak, hogy egy más ország belpolitikájáról kemény kritikát fogalmazzak.
Elmondok egy kis történetet. Hat éves koromtól magyarországra jártam zenesuliba, hogy legyen egy kis kapcsolatom az anyaországhoz. Hiába volt magyar igazolványom, bejelentett lakcímem, hordoztam a versenygyőzelmeket az intézménynek, félévente 93 ezer forint volt a tandíjam (korai kétezres évek). Aztán jött Orbán, fidesz, a tandíjam még mindig a kétszerese volt az állampolgárokénál, viszont messze nem évi "kéccázezer". Személyes tapasztalatom alapján amit látok az az, hogy külsőre tényleg szebb az ország (rendezettebb, tisztább, lassan felújított) de nem voltam magyar kórházban, nem dolgoztam állami alkalmazásban, nem voltam kisboltos, trafikos, ebbe nem tudok belelátni. Szinte minden magyarországi ismerősöm (köztük családtagok is) szapulják a fideszt, éppúgy ahogy Öszöd után Feriéket. Valahogy meglett az a kétharmad, (és bár szerintem sokan tagadják mert szégyen meg ciki, de a fideszre szavaztak anno, mert nem volt más alternatíva). Ha tetszik, ha nem a magyar ember szereti a szenvedést, az önostorozást, gondoljunk csak az irodalomra, nemzeti "ünnepekre" (himnusz, március 15, október 6, trianon emlékezete).
Sajnos az a baj, hogy bácsikám épp ma reggel tett fel egy Orbánt szapuló képet. A képen (talán valós) sérelmek, indokok voltak felsorolva. Kérdem én ha eltekintünk a vírushelyzettől, nem lehetne valahogy változást elérni? HA tényleg az ország 95 százaléka elégedetlen nem lehet bársonyos forradalmat csinálni? Nyilván nem lehetne megakadályozni, hogy az összes tanár sztrájkba vonul, a villamos nem jár és a lacikonyha nem ad jéghideg coca-colát, viszont lehet, el lehetne ezzel érni valamit (ha mást nem egy lemondást). Ez az egész már-már vicces kölső szemlélőként. Nézem ahogy árad az utálat meg a polgárok elosztása, mert ha nem vagy fideszes akkor egy balliberális sorosbérenc vagy.
Mindent összefoglalva szerintem a következő négy évben is kórmányon lesznek, viszont azt saccolnám, hogy 2026-ig egy ellenzéki összefogás megbontja a kétharmadukat, amikor a jó öreg magyar tradíció szerint egymás torkának ugranak és véget vetnek az összefogásnak.
Ez csak egy vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!