Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Normális, hogy egy politológus...

Normális, hogy egy politológus letilt a facebook oldaláról valakit csak azért, mert egy videójához más szemszögből is hozzászól?

Figyelt kérdés

[link]

Adott ez a bejegyzés, ami a facebook kezdőoldali hírfolyamán szembejött velem, hirdetésként. Kommentben annyit kérdeztem, hogy az 1,74 millió darab elutasított Moderna vakcina nem számít-e, ugyanis azok feleannyiba kerülnek adagonként, mint a kínai vakcina, és azért utasította el őket a magyar kormány, mert "drágák". Erre válasz helyett letiltásra kerültem az oldalról. Miközben Deák Dániel képzett politológus. Miért nem tud normális vitát folytatni, vagy a gondolom, erősen fideszes többségű rajongótábora miért nem érvel értelmesen a gondolatmenetem ellen? Kicsikét gáz, hogy minden komment, ami nem teljesen az ő narratíváját erősíti, eltűnik, úgy, hogy a kommentelő nem is tud többet hozzászólni.

Ha valami trágár, alpári, például az édesanyját teljesen jogtalanul rágalmazó hozzászólást ír valaki, azért teljesen jogos, hogy letiltják az oldalról, de egy értelmes hozzászólásért minek? Karácsony Gergely posztjai alól pl. nem tűnnek el a fideszes "troll" kommentek, a másik oldal miért nem tűri el a legkisebb kritikát, észrevételt sem?

2021. ápr. 14. 10:40
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

" fizetett politikai trollal "

Szerinted megéri egy ilyen néhai pá tíz ember elolvassa oldalon trollkodtattni valakit is,bármilyen politikai célból ?

Ennél még a plázákban lévő slozikban is nagyobb a forgalom vazze...

2021. ápr. 14. 14:08
 22/35 anonim ***** válasza:
39%

#21!

Könnyebb elhinni, mint azt, hogy valaki valóban ennyire sötét.

2021. ápr. 14. 14:21
 23/35 anonim ***** válasza:

#18 Az hogy letiltanak téged az oldalról meg az hogy törölnek egy kommentedet az nem ugyanaz.

A múltkor én egy politikus hivatalos oldalán írtam egy hozzászólást ami nemsokára el is tűnt onnan. Tuti nem ő törölte és tüntette el, mert semmi olyat nem írtam le benne amit érdemes lett volna törölni és közben meg mind ottmaradtak azok a kommentek amikben viszont sorozatban küldték el az anyjába meg írtak neki mindenféle szemétséget.

Az, hogy le is legyél tiltva valahonnan, az nem egy ilyen megjegyzés következménye és szerintem itt nem is erről van szó. Nézd meg az általad is belinkelt oldalt újra. Most is vannak ott olyan megjegyzések amik annál amit most mutattál sokkal rázósabbak és nincsenek letörölve, mint az ilyenek: "Értem. Ezek szerint csak az ellenzék miatt haltak meg emberek ? Szóval ha ők is az elejétől fogva támogattak volna minden vakcinát akkor már 3,5-4M-an lennének beoltva ?" "Menj a büdös pi csába te Fidesz bunkó, apád széket csinált volna helyetted te koton szökevény."

Ugyan miért törölte volna ő azt amit leírtál ha ilyeneket meg ott hagy?

2021. ápr. 14. 15:16
 24/35 anonim ***** válasza:
39%

"Szerinted megéri egy ilyen néhai pá tíz ember elolvassa oldalon trollkodtattni valakit is,bármilyen politikai célból ?"

az mégszomorúbb ha ingyen csinálja

2021. ápr. 14. 15:39
 25/35 A kérdező kommentje:
#23: amikor kommenteltem, friss volt a bejegyzés, most hogy már "eltűnt" a feedben, szerintem már nem moderálják aktívan. Valóban emiatt az egy megjegyzés miatt tiltottak az oldalról ("404" szerű képernyő jön be, ha a facebook profilomból meg szeretném nyitni a bejegyzést/oldalt).
2021. ápr. 14. 23:36
 26/35 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudom, mért nem nézel utána normálisan a dolgoknak, nem csoda, ha mindenki fizetett trollnak gondol.

"Az említett másfél millió Moderna-vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel"

Ez a magyarázat, nézz utána akár az ízlésednek megfelelő telexen, mert ott is elismerik, hogy ez így van. Szóval a kormány azért veszi a drágább kínai vakcinát, mert ki időt nyer, életet nyer. Tudod, ha az ellenzék lenne kormányon, maradtunk volna csak az EU-s vakcináknál (aminek a mindenki által kritizált szerződését ugye 4millió euró csúszópénzért írta alá az EUs biztos), kb alig lenne valaki beoltva, és sokkal rosszabb lenne a halálozási adat. Ha decemberig várnánk a Modernára (ráadásul nem is biztos, hogy tartaná magát a cég a szerződéshez), ahelyett, hogy akár drágábban is máshonnan szereznénk be, az még több emberéletbe kerülne. Ezzel szemben most már csökken a koronavírus koncentrációja mindenütt az országban.

2021. ápr. 28. 16:12
 27/35 A kérdező kommentje:

Attól, hogy most beadatsz egy vakcinát - legyen az Pfizer, Sinopharm, vagy bármelyik másik - egyáltalán nem biztos, hogy az téged "véglegesen" védeni fog, ráadásul ahogy az influenzavírusok, úgy ez a SARS-CoV-2 vírus is mutálódni fog, amik ellen újabb és újabb "vakcinavariánsokat" kell fejleszteni. Ez az egyik fele.

Továbbá attól, hogy megkaptad a második oltást, simán lecsökkenhet az antitest szinted fél-egy év alatt olyannyira, hogy megint ne legyél védett (mármint annyira nem védett, hogy simán kerülhetsz kórházba, lélegeztetőgépre, onnan meg a koporsóba). Tehát erre a másfél millió vakcinára szükség van akkor is, ha 7 hónap múlva jön. Egyáltalán n

Én már megkaptam az AstraZeneca-t, de simán lehet, hogy kitalálják, hogyha 2022 tavaszán utazni szeretne valaki az EU-ban, akkor fél évnél nem régebbi beadott második dózis kell EU gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinából.

A "fizetett troll" vád pedig szintén nem állja meg a helyét, ha egy kommentelőt valaki "troll"nak tart, akkor vagy

a) figyelmen kívül hagyja, bízva az olvasói közösségében, hogy felismerik, hogy csak troll, és a véleményüket nem fogja befolyásolni egy ilyen komment

b) tényszerűen bizonyítja érvekkel, cikkekkel (nem origos, pesti srácokos, vadhajtásokos meg 888-as "cikkekkel", hanem valódi újságcikkekkel - például 24.hu, hvg vagy 444.hu), hogy a komment ebben a formájában hülyeség.

2021. ápr. 28. 18:37
 28/35 anonim ***** válasza:
Krrdezo
2021. ápr. 28. 18:48
 29/35 anonim ***** válasza:
Kérdező, a mostani sürgető időszak miatt vesz inkább drágább kínai vakcinát a kormány, később meg inkább az olcsóbb vakcinát választja, pl. a Pfizert, ami jóval olcsóbb a Modernánál, pedig ugyanaz a technológia. A Pfizer ebben az évben elvileg 6,6millió vakcinát szállít Magyarországra, úgyhogy nemigen leszünk rászorulva a drágább Modernára.
2021. ápr. 28. 19:10
 30/35 A kérdező kommentje:
Összesen 6,6 millió. Magyarországon 10 millió felnőtt van. Tehát télre maradni fog kb. 5 millió, ha optimisták vagyunk, de simán lehet, hogy 7-8 millió igényt fog tartani az év végén a Pfizerre. Akkor pedig igenis számítana +1,74M Moderna vakcina.
2021. ápr. 28. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!