Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem veszik észre ezt a...

Miért nem veszik észre ezt a kiskaput (oltási igazolás)?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy nem lehet megnyitni az országot úgy, hogy az oltási igazolással rendelkezők mehetnek nyaralni, fesztiválokra, múzeumokba, közösségi helyekre stb. Hivatkozásként egy uniós szabályt hoznak fel, ami kimondja, hogy nem szenvedhet hátrányt az, aki nem oltatja be magát.

Csakhogy 2 kiskaput hagytak nyitva. Az első, hogy az alap szabály az, hogy nem megy senki sehova. Aki viszont rendelkezik kiskönyvvel mehet. Így gyakorlatilag nem hátrányt szenved aki nem rendelkezik a könyvvel, hanem előnyt kap az, aki rendelkezik vele. És bár technikailag ez nem változtat a helyzeten, mégis megállja a helyét és éveket tudnak nyerni a bírósági pereskedéssel. Így mire kimondja a bíróság az emberek igazát, már nem is lesz aktuális és jó eséllyel nem is lesz érvényben a szabályozás.

A második, sokkal komolyabb, hogy nem oltási igazolás van. Szabadon hozzáférhető, bárki által igényelhető védettségi igazolás. Aki elmegy antitest tesztre és kimutatják, hogy bizony ő rendelkezik vele, 4 hónapra kapja meg. Aki elkapta a covidot 6 hónapra kapja meg. Aki pedig beoltatja magát, az határozatlan időre.

Ilyen egyszerű, gyakorlatilag nem oltáshoz kötik, hanem "ellenállósághoz". Persze én is tudom, hogy az oltás se nyújt 100%-os biztonságot, főleg nem a különböző mutációk ellen, illetve van akit beoltottak (vagy volt covidos), mégsincs antitest a szervezetében, de ez a kormányt nem érdekli.

Ők betartják a szabályozást: nem szenved hátrányt aki nem oltatja be magát, hiszen bárki (aki rendelkezik "védettségi igazolással") mehet bárhová.

2021. ápr. 13. 12:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell ennyire túlgondolni. Amire hivatkozol az az Európa Tanács határozata. Az Európa Tanács nem az Unió szervezete, egy attól független szervezet. A határozatuk egy ajánlás, ami nem bír kényszerítő erővel.
2021. ápr. 13. 12:35
 2/12 anonim ***** válasza:
41%

Nem te találtad fel a forró vizet. Az EP vagy ET nem tudom már, a lényeg, hogy az "EU" már kvázi kimondta, hogy nincs hátrányos megkülönböztetés, ha X időnél nem régebbi negatív tesztet is elfogadnak. Ergo jogilag lehet azt mondani, hogy vagy az ingyenes oltás, vagy X időnként csináltass fizetős tesztet.

Nem etikus, talán még zsarolás is, de jogilag nincs hátrányos megkülönböztetés.

2021. ápr. 13. 12:35
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Nem kiskapu kell ide,,hanem a nagykaput bebaxni nyáron..

Nekünk jobb,mert kevesebb a meló...

2021. ápr. 13. 12:38
 4/12 anonim ***** válasza:
73%

@1

A kérdező szerintem totál pártatlanul -tehát se nem rettegőként, se nem tagadóként- világított rá arra, hogy jogilag támogatottan bаszik ki az emberekkel a kormány. Legalábbis mindenképp olyan módon, hogy az egy esetleges bírósági per során is védhető maradjon; na de nyilván ki fogja beperelni magát a kormányt, a rendőrséget, vagy más szervet? Ez még ettől nem az ő hibája és szerintem inkább gondolatébresztőnek-tényfeltárásnak lett szánva az írás, nem pedig oltásra buzdításnak vagy lázításnak, így nincs is értelme fallikus szimbólumot emlegetni az OP-vel összefüggésben.

2021. ápr. 13. 12:40
 5/12 anonim ***** válasza:
38%

Tényleg felesleges 5 bekezdésben levezetni azt, hogy az "oltásellenes hülyék tévedésben élnek".

Az ilyenekhez így kell hozzáállni alapból, hiszen Covid előtt ezer másik ügyben voltak azok és hangoztatták ugyanígy a kutyát nem érdeklő bölcsességeiket. Megnyugtathatlak, hogy 80-100%-uk szerint létezik a chemtrail, hisznek a horoszkópokban és abban, hogy Soros György gendernáci bevándorlókat pénzelve akarja betiltani a magyar népmeséket.

2021. ápr. 13. 12:42
 6/12 A kérdező kommentje:

1# köszönöm a kultúrát, nem hiszem hogy én ilyen hangot ütöttem volna meg, avagy hogy bármivel ezt érdemelném.

2# azt tudtam, hogy a Tanács határozata nem kényszerítő erejű, de azt nem, hogy ezt a Tanács javasolta. Köszönöm az infót.

5# valahogy én is így gondoltam és kimondottan törekedtem a pártatlanságra. Bár megvan a véleményem, nem szerettem volna bárkire azt rákényszeríteni, mindössze megosztottam gondolataim és feltettem a kérdést: bár valóban nem etikus amit csinálnak, gyakorlatilag semmilyen szabályt nem szegnek. Erről mit gondolnak a válaszadók?

2021. ápr. 13. 12:48
 7/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
52%

Már írtam: mehet bárki bárhová, mint most. De: 2db, 10 napnál nem régebbi, 3-5 napos különbséggel készült negatív PCR teszt a feltétlel, amit kiválthat a védettségi igazolás.

Szálláshoz, koncerthez, tömegrendezvényhez mindenképp szükséges lenne, esetleg étterem/vendéglátóhely zárt helyiségeinek a használatához is (* kivéve mellékhelyiség).

Egyébként alapvetően kijelenthető, hogy ha azt mondjuk, hogy senki nem mehet pl szálláshelyre, kivéve akinek van védettségi igazolása, abban nincsen negatív diszkrimináció, csak pozitív.

2021. ápr. 13. 12:51
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem még most tépd szét a jogi diplomád.
2021. ápr. 13. 13:15
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
Nincs igazad, kérdező. Mert mi van azokkal, akik valamiért nem tudnak, vagy nem akarnak oltani, de betegek sem voltak, és ha a covid osztályon nyaldosnák a többi beteget, akkor sem kapnák el? Én is bevállalnám a fertőzést ha ezzel kapnék igazolást és nem kellene karanténba vonulni, de hogy a fenébe tehetem meg? Azon túl pedig tök mindegy hogy hívjuk, ezek nem többletjogok, mert tavalyig alapvető jogok voltak, tehát elvették és csak egyeseknek akarják visszaadni, ráadásul függetlenül attól, hogy az illető fertőzőképes-e vagy sem, mert a védettség elsősorban őt védi, hogy ne lehessen komolyabban beteg. Ha pedig mindenki megkapta az oltást aki akarta, akkor a többieket miért kell szivatni, hiszen ők önként vállalják a kockázatot, a többieket pedig nem veszélyeztetik, hiszen nekik papírjuk is van róla, hogy védettek?
2021. ápr. 13. 15:11
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
A teszt nem opció. Egyrészt én nem akarom, hogy az agyamba túrkáljanak egy pálcikával, másrész rengeteg a fals pozitív, harmadrészt edig korábban az influenzajárványok alatt sem volt ilyen.
2021. ápr. 13. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!