Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » FIDESZ pártiak, szimpatizánsok...

FIDESZ pártiak, szimpatizánsok, megfogalmazzátok?

Figyelt kérdés

Hogy tulajdonképpen miért is szeretitek a pártot, Orbán Viktort, miért szimpatizáltok vele, és milyen intézkedésben, tervben látjátok a rációt, hogy 2022-ben is rájuk fogtok szavazni?

Kérem, normális, érthető válaszokat írjatok, félszavakból, mocskolódásból, stb. sajnos senki nem ért, illetve jelentem egyből.

Kíváncsi vagyok, ki miért kedveli, ennyi.

2021. ápr. 13. 09:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

8)

Értelek, és igazad van, de pár összefüggésben nem értek egyet.

"családtámogatások: sajnos az egekbe szálltak az ingatlan- és építőanyag ill. munkadíjak, ráadásul, aki egyik hónapban igénybe vette a csokot, fizetett vagyonszerzésit, aztán bevezették hogy ne kelljen azt se fizetni, az új rendelkezések szerint. Ez szerintetek ferr? Hát nem.

"

Nyíltan kimondom, nem érdekel az építőipar. Valamint szintén közgazdasági ismeret, az építőipar MINDIG ciklikus. Van amikor nagyon megy, és van amikor nem.

Még a tervgazdaságban is irtózatosan ciklikus volt az építőipar. El lehet bagatellizálni a tényt, és nem írnak jól az újságok, de ezzel az 1.2-13-as termékenységi rátával eltűnnek az európai nemzetek, ami egy dolog, de nyugdíj sem tudom honnan lesz.

"Hát nem tudom... én azt hittem, ezektől azért több minden pozitívum van.."

Kinek mi a prioritás. Az összes eddigi válaszadó említette hogy több pénze van a Fidesz kormány politikája miatt. Nem tudom ennél kell-e több. Ha kell több, mert nem csak a saját, de a nemzeted érdekét és előtted tartod, ott van a növekvő termékenységi ráta.

Az ingatlanárak nincsenek az egekben (csak akkor ha szélsőbalos politikával nézed), eddig volt szélsőségesen alulértékelve.

"Ezen meg aztán végképp fogom a fejem... szerinted ha nem lenne korrupció és intézményesített rablás, akkor nem még fejlettebb lehetne az ország? Mert szerintem de. Sokkal."

De, lehetne, nagyon el lett cseszve a rendszerváltás, de nincs alternatíva. Szerinted ki lenne?

Az ellenzék ugyan úgy ott volt, ugyan úgy kirabolta az országot, de olyan módon ami szerintem elfogadhatatlan, a Fidesz politikájának legalább vannak pozitív aspektusai is, amint följebb fölsoroltam, fölsoroltunk.

2021. ápr. 13. 10:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A 4-es válaszoló vagyok. Azzal még kiegészítem a mondandómat, hogy tisztában vagyok vele, hogy van korrupció, lopás kormányzati szinten. De ennek ellenére mégis épülnek a dolgok, zajlanak a fejlesztések. Ha itt nullára le van lopva minden, akkor mégis miből tud fejleszteni a magyar állam? Nem, ezek nem látszatberuházások, mert pl infrastrukturális fejlesztéseket nem nevezünk "látszatnak". De abban hol a logika, hogy jön egy ellenzék akik semmilyen szinten nem családcentrikusak, mondhatjuk, hogy Brüsszel végrehajtói, és még egy egészséges nemzeti minimummal sem rendelkeznek. Mellé még ők is lopnak (igen fognak, mert a politika mindenhol ilyen)...ez milyen alternatíva?
2021. ápr. 13. 11:26
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Hat ez vicc, ti meg mindig ott tartotok, hogy maga a rendszervaltas lett elcseszve? Orbaneknak 11 evuk volt hogy buzonyitsanak. Semmi. Az egesz országot ugybahigy van leraboltak, allamositottak, es "keleti nyitas" neven szepen osszemutyiztak milliardokat. Neha lehet nem artana, ha levennetek a szemellenzot es nem csak ezt a "nekem jobb lett, mint Feri" alatt birkaallaspontot kepviselnetek..
2021. ápr. 13. 11:29
 14/20 anonim ***** válasza:

13)

Vedd le te is a szemüveged, és olvass el pár közgazdasági publikációt a keleti nyitásról, nem igaz hogy csak arról szól hogy "összemutyiznak pár milliárdot". Működik, sikeres, a koreai, japán és kínai befektetésekből pedig az egész ország profitál.

Szunomár Ágnest vagy Matura Tamás publikációit kimondottan ajánlanám ha hajlandó lennél elolvasni 25 egybefüggő oldalt a témában. Corvinusos oktatók, kutatók.

2021. ápr. 13. 11:34
 15/20 A kérdező kommentje:

Lehet hülye és pitiáner példa, de mi a pozitív összefüggés akkor a "keleti nyitás" és a között, hogy a kínából érkező minimál áras cuccokra is áfa lesz kivetve a nyártól?

Szerintem gáz, mert sok kis vackot onnan vesznek az emberek ebay-ről, aliról, erre ráteszik az áfát? Veszek valamit hétezerért, kétezer legyen az áfa rajta? Menjenek már... Egyáltalán hogy áfáztatják meg, ha nem is itthoni cégtől veszem? Kifizeti a kínai a saját adóját otthon. Itt mit fizessek akkor, milyen alapon, főleg ha nem cégtől veszek bármit is?

2021. ápr. 13. 11:50
 16/20 anonim ***** válasza:
15# igen, sikerült egy rendkívül hülye és pitiáner példával bizonyítanod, hogy nagyon szűkös az a bizonyos látótered.
2021. ápr. 13. 12:21
 17/20 anonim ***** válasza:

Ezt a részt nem vágom én se, de ez spec engem is zavar és rosszul érinti a hobbimat...

A keleti nyitásnál arra gondolnak, hogy keleti cégek is létrehoznak gyárakat, irodákat Magyarországon. Ez tömören azért jó, mert diverzifikálják Magyarország gazdasági kapcsolatait, így nem csak a Német és az Amerikai tőkétől fogunk függeni. Ez nagyon tömören azért jó, mivel ellenállóbb, stabilabb lesz a magyar gazdaság, több munkahely lesz, több országban adhatunk el termékeket, több pénz áramlik be, stb.

Elképesztően sok koreai cég van itthon. Igaz ezek többnyire olyan típusú cégek mint a német vagy amerikai gyárak, csak összeszerelés zajlik.

Ami nem mindegy, hogy a Kínaiak elkezdtek kutató-fejlesztő részlegeket is idehozni. Pl Huawei fejleszt kutat itthon, egy buszgyárnak van itt design laborja, és a bank of chinanak itt van a közép-kelet európai központja. Ezeknél a cégeknél itthon nem csak összeszereljünk, hanem fejlesszünk is.

Amiben van a pénz, nem az összeszerelésben meg az ssc-ben.

Ezért is akarják ide a FUDAN egyetemet, mert hosszútávon fejlesztenének innen az európai piacra, és kell hogy legyen mögötte egy oktatási intézmény ami támogatja ezt, szakembereket képez hozzá. Az ellenzék ezt próbálja most elgáncsolni, gondolom nyugati nyomásra.

2021. ápr. 13. 12:24
 18/20 A kérdező kommentje:

valahogy így képzelitek a nyitást?

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..

hozzáteszem nem az én kérdésem...

2021. ápr. 13. 19:24
 19/20 anonim ***** válasza:

Azzal hogy idehozzák az egyik legnagyobb presztízsű egyetemük egy campusát?

Nem, ekkora sikerekre senki sem számított.

2021. ápr. 13. 20:13
 20/20 anonim ***** válasza:
52%

Azért ,mert mára már megfizetik a kétkezi munkát, 10 éve 60-100 közt kerestek a szakmunkások sok szakmában a nettó 80 ezer volt az átlagfizetés ,ma egy szakmnukás simán 2-400 ezer nettót keres, aki meg hajlandó havi 200-250 órát dolgozni pl.: fodrász ,villanyász ,hegesztő, asztalos, ott van a fizuja legalább havi 350-400, de simán 500nettó!!!!

Ezért valamint a családtámogatások miatt szavaznak rájuk. Mit sírsz, lettél volna mérnök, informatikus, 10 éve még ezt mondták egy szakmunkásnak, hogy ha panaszkodott éhenhalásra elég a fizuja.

Ezért győzni fog jövőre is a Fidesz 2/3-al-

Ui.: Nem vagyok diplomás ellenes, mielőtt valaki kötözködne Csak a diplomás fizetéseket nem ismerem.

2021. máj. 28. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!