Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » FIDESZ pártiak, szimpatizánsok...

FIDESZ pártiak, szimpatizánsok, megfogalmazzátok?

Figyelt kérdés

Hogy tulajdonképpen miért is szeretitek a pártot, Orbán Viktort, miért szimpatizáltok vele, és milyen intézkedésben, tervben látjátok a rációt, hogy 2022-ben is rájuk fogtok szavazni?

Kérem, normális, érthető válaszokat írjatok, félszavakból, mocskolódásból, stb. sajnos senki nem ért, illetve jelentem egyből.

Kíváncsi vagyok, ki miért kedveli, ennyi.

2021. ápr. 13. 09:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%

"illetve jelentem egyből."

Besúgó kérdésére ne válaszoljatok!

2021. ápr. 13. 09:06
 2/20 A kérdező kommentje:

Nem azért, hanem azért, mert unom hogy itt csak köpködni tud ész nélkül mindenki, fújni a másikra, de különösebb észérvekkel még nem találkoztam. És ezért próbálom a nagyon nem ide illő (nem észérveket, hanem csak mocskolódást BÁRMELY irányba /bal-jobb/ nézve felsorakoztató) hozzászólásokat jelenteni, mert abból nem okosodom, hanem csak lehúzza színvonalat.

Egyik párt javára sem hajtom a malmot... Mint mondtam KÍVÁNCSI vagyok.

2021. ápr. 13. 09:09
 3/20 anonim ***** válasza:
77%

Nézd sorolhatnám Neked napestig, hogy milyen számomra fontos, pozitív változásokat hozott az elmúlt 11 év. A devizahitelesek csapdájából való megmeneküléstől a reáljövedelmem jelentős emelkedéséig, a családalapítás támogatásán túl a nemzeti érdekek védelmén át az egykulcsos SZJA- így, stb.

Számomra az a fontos, hogy ÉN és a családom hogyan boldogul! A korábbi 8 év maga volt a pokol, pedig semmit sem csináltam másképp. Na itt van a kutya elásva. Akkor is lehetett volna jobb, sokkal jobb, nem rajtam múlt. Éppen ezért, annak ellenére hogy a Fidesz sem hibátlan, és nem vagyok szerelmes Orbán Viktorba, egy ilyen szedett vedett ellenzéket látva, ráadásul Gyurcsánnyal az élen hülye lennék arra szavazni, hogy most már hátha... nem, a Fidesz sem tökéletes, DE számomra nincs alternatívája ma Magyarországon.

Hangsúlyozom nem vagyok NER lovag, sem közmunkás, stb Egy élni, haladni akaró diplomás középosztálybeli, becsületes ember vagyok, akinek van józan paraszti esze.

2021. ápr. 13. 09:10
 4/20 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező! Egy hasonló kérdést én is feltettem pár napja. Megjelent egy pár áldemokrata, és szétoffolták a kérdésemet. Szépen lepontoztam mindet, és jelentettem őket. Ezen viszont bedühödtek, és csaptak egy nagy hisztirohamot, de a kérdés lényegére még ezután sem tudtak válaszolni.

Azért szavazok a Fideszre, mert vettem a fáradtságot, hogy elolvassam, hogy gazdaság terén mik az elképzeléseik, valamint mennyire látják reálisan magát az EU-t (ami mára önmaga paródiájává vált). Amit elolvastam, azzal többnyire egyetértettem. Valamint nem tetszik az a fajta áldemokrata hozzáállás, hogy akik leírják, hogy ők Fidesz szavazók, azokra rásütnek vagy tíz féle bélyeget. És ezzel el is jutottunk oda, hogyha ilyen szavazókat és ilyen alternatívát nyújt az ellenzék, én abból nem kérek (ajtófejelgetés, földön hempergés, migrációs kérdéseknél mismásolás, gazdasági tervek terén pedig üres szólamok ködösítéssel, lényeges kérdésekben hazug "függetlenobjektív" sajtó, nemzeti minimum teljes hiánya, privatizációs szándékok, adóemelések, stb.).

Tömören:

-A külpolitikájukkal egyetértek

-A gazdasági jövőképükkel egyetértek

-A konzervatív szemlélet pedig többet nyújt, mint az, hogy azon kattogjak egész nap, hogy melyik gender legyek 2 herkázás között

-Ha ez a válasz súlyos lepontozást kap, akkor valamire keményen rátapintottam

2021. ápr. 13. 09:34
 5/20 anonim ***** válasza:
57%

Egyszerű: az a politika, beleértve a gazdaság és külpolitikát, az az értékrend, gondolkodásmód, amit általában a Fidesztől látok, hallok, és a saját életem alakulása mond- mind amellett szól, hogy rájuk szavazzak.

Emellett Orbán Viktort nagyon komoly, erős, tapasztalt politikusnak tartom. Idehaza párja nincs, talán Európában sem sok. Ki volt képes legutóbb arra, hogy több, mint 30!!! éve egy pártszövetség vezetője, egyszer nem szakadt szét a Fidesz, azon kívül egy 5-7 százalékos ifjúsági mozgalomból csinált egy stabil 50 százalék körüli támogatottságú pártot. És ez a támogatottság nem 2,vagy 5 éves....no, ennyi véletlen nincs!!

2021. ápr. 13. 09:46
 6/20 anonim ***** válasza:
69%

Az eddigi eredmények miatt szavaznák rájuk ami persze még addig változhat.

pld.

egykulcsos SZJA

családtámogatások

energiaárak szinten tartása, (rezsicsökkentés)

rengeteg új munkahely

támogatások munkaviszonyhoz illetve adózáshoz kötése, stb.

2021. ápr. 13. 09:46
 7/20 anonim ***** válasza:
95%

Hogy miért tervezek a Fideszre szavazni?

Zöld, kapitalizmussal szemben kritikus fiatal vagyok, magyar pártok politikusok közül Schiffer az akivel gyakran egyet tudok érteni.

A korrupció és az intézményesített rablás ellenére mégis gondolkodom a Fidesz-en. Ennek 3 oka van:

-növekszik a termékenységi ráta, egyre több gyermek születik, eztisztán az elmúlt évek politikájának a következménye és ez csodálatos

-tetszik a Keleti Nyitás stratégia, ami bárhogy próbál ócsárolni az ellenzéki média, szintén sikeres, ezt OECD vagy AEI adatokkal bizonyítani lehet. Folyékonyan beszélek Kínaiul, nyilván nem mindegy számomra hogy kiküldik a Kínai cégeket, vagy behozzák.

-Az ellenzék rák. Pl a momentumnál akiktől félek, nincs szükség arra a generációs poltikai elitre akik azt hiszik hogy számukra a hatalom olyan családi örökség mint az ükmama festménye és a legnagyobb poltikai eredményük hogy le tudják fordítani a mindenkori nyugati kánont majd azt vízhangozni. A többi párt meg na.

2021. ápr. 13. 09:52
 8/20 A kérdező kommentje:

Nem állhatom meg, hogy bele ne szóljak...

Egykulcsos adórendszer: "A családi adókedvezménnyel együtt pedig egészen hajmeresztő különbség alakulhat ki háztartások között. Egy garantált bérminimumot kereső, egy egyetemista és egy középiskolás gyereket egyedül nevelő nő több adót fizet, mint egy háromgyerekes, havi 650 ezer forintot kereső családfő. Előbbi havonta nagyjából 20 ezer, utóbbi nulla forint szja-t fizet." 24.hu a forrása

családtámogatások: sajnos az egekbe szálltak az ingatlan- és építőanyag ill. munkadíjak, ráadásul, aki egyik hónapban igénybe vette a csokot, fizetett vagyonszerzésit, aztán bevezették hogy ne kelljen azt se fizetni, az új rendelkezések szerint. Ez szerintetek ferr? Hát nem.

Energiaárak szinten tartása: erre annyira nem látok rá, de szerintem az hogy ráírják a számlákra hogy ennyi meg ennyi lett volna rezsicsökkentés nélkül a díj, szerintem semmit nem mond.

Rengeteg új munkahely: khmm... és hol vannak ezek? Ja, különféle gyárak, jó a' a Magyarnak...

támogatások munkaviszonyhoz illetve adózáshoz kötése: na ez lehetne még keményebben, szigorúbban vett, a romákat ne támogassuk már világba, csak azért mert van 20 évesen három gyereke... mit fognak azok hasznot hozni az országnak? Semmit... a börtönben kellesz őket az egykulcsos adófizetők pénzén eltartanunk.

Hát nem tudom... én azt hittem, ezektől azért több minden pozitívum van...

"korrupció és az intézményesített rablás ellenére mégis gondolkodom a Fidesz-en"

Ezen meg aztán végképp fogom a fejem... szerinted ha nem lenne korrupció és intézményesített rablás, akkor nem még fejlettebb lehetne az ország? Mert szerintem de. Sokkal.

Még azért várnék érveket, az eddigieket köszönöm.

2021. ápr. 13. 10:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Csak en nem latom ennyire rozsasnak Magyarorszagot? Vagy ti megis hol eltek? Ugyanazert a munkaert 2x annyit keresek itt Pragaban mint Budapesten, pedig ez meg nem nyugat. A csaladtamogatas nem erint, mert alapbol is feleslegesnek tartom a sok gyerekszulest egy ilyen problemakkal teli, elhetetlen orszagba. Nekem az intezmenyes korrupcio eleg ok arra, hogy ne szavazzak egy partra, de latom sokaknak ez sem erv, es inkabb homokba dugjatok a fejeteket. Sajnos pont, hogy az ilyeneknek nem kene szavazati jog.
2021. ápr. 13. 10:50
 10/20 anonim ***** válasza:
94%

"Hát nem tudom... én azt hittem, ezektől azért több minden pozitívum van..."

Persze sokkal több pozitívum van , de a semmihez képest amit Feri tett annak idején vagy amit most az ellenzék ígér ha megnyeri a választásokat már ez is rengeteg.

2021. ápr. 13. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!