Bennetek van vakcina irigység?
Irigyek vagytok azokra, akik előbb kaptak jobb vakcinát, mint ti (és akik ráadásul nem is krónikus, idős EÜ dolgozók).
Én kicsit felbaxtam magamat azon, hogy a kormány elkezdett válogatni az idős-EÜ-s-krónikus betegek után. Igazságtalannak érzem, hogy a tanárokat előbb beoltják és ráadásul ők csak a legjobbat kapják.
Ha későbbiekben nagyobb baj lesz (mondjuk egy olyan járvány, amiben 10-ből 9 meghal), akkor is ugyanerre számíthatunk majd? Hogy a korrupt politikusok a rendőrökkel, katonákkal, jogászokkal és tanárokkal a sor végére baxnak mindenkit mert ők nagyon fontos embernek érzik magukat?
Dehogy vagyok irigy, sőt. Még szívességet is teszek azzal, hogy nem oltatom magam, hisz így máshoz eggyel hamarabb eljuthat a vakcina.
Szívesen.
Engem csak az zavar egy kicsit, hogy papíron "regisztrálj, hogy előbb sorra kerülj", a valóságban nincs semmilyen átlátható rendszer. Ad hoc jelleggel talál ki újabb előre sorolandó csoportokat a kormány, a többieket pedig a háziorvosok osztják be nem kis részt haveri alapon.(mondjuk Magyarországon mit vár az ember?)
Egy teljesen automatizált rendszer, ahol láthatnád a "sorszámodat" és hogy mikor kerülsz sorra jobb lenne.
Irigy azért nem vagyok, nem sürgős az oltás nekem, csak értetlenül állok azelőtt, hogy hogyan nem lehetett ezt jobban megoldani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!