Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van más is rajtam kívül aki...

Árokpart kérdése:

Van más is rajtam kívül aki annak idején mikor a Gyurcsány kormány volt szinte mindennap drukkolt, hogy mikor bukik meg , mára viszont már szinte megváltás volna ha újra ő lenne inkább kormányon?

Figyelt kérdés
Egyébként messze nem éreztem mindig így, sőt 2014-ben és 2018-ban azon drukkoltam, hogy nehogy véletlenül visszetérjen véletlenül is, viszont ez a mostani 2018-tól regnáló Fidesz kormány már tényleg teljesen diktatórikus és az általa generált társadalmi légkör, hogy ez már szerintem tarthatatlan. Nem a járványügyi intézkedésekre gondolok, hanem úgy általában. Pl. Nincsen egy felszabadult közéleti műsor, egyetlen egy olyan politikusuk sincsen akik mikor megszólalnak bármilyen formában megmutatkozna, hogy demokrácia van. (Lázár János kormányinfója még legalább kommunikáció szintjén olyan volt ami még emlékeztetett az 1989-ben kivívott demokratikus értékekhez. Szinte lassan már szinte a WC-s néni is lassan hivatalos személy, ha megsértenek és visszaszólok bárki feljelenthet rágalmazásért, garázdaságért és ráadásul a legszomorúbb, hogy olyan rendőrségünk van aki még foglalkozik is két átlagember személyes vitájával úgy, hogy más bűncslekmény nem történik. ( A 90-es években valóban a bűnöldözéssel és a szervezett bűnözéssel foglalkoztak. Mikor Doszpot Péter nyilatkozott már abból is lehetett látni, hogy polgárbarátok a rendvédelmi szervek az állampolgárokkal). Igazából van rá még esély, hogy valaha lesz olyan demokratikus légkör a társadalomban mint pl. a 2000-es évek elején? Egy ellenzéki kormány azt vissza tudná hozni?
2021. ápr. 9. 21:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
29%

GYURCSÁNY

-nyugdíjadót akart bevezetni,

-elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat,

-háromszorosára emelte a gáz árát (miközben mindig azt mondta idén nem lesz,vagy ha lesz akkor csekély mértékű),

-megduplázta az élelmiszerek áfáját,

-munkanélkülivé tett több 100 ezer embert,

-szándékosan alacsonyan tartotta a minimálbért,

-hüŁyék voltak az Uniós pénzek lehívásához,azt is szabálytalanul költötték el,emiatt 100 milliárdok vesztek el,

-külföldi energetikai cégek 1500-1600 milliárd forintot vittek ki az országból 2002-2010-ig,

-feladta(ák) az ország gazdasági szuverenitását,

-megszüntették az olcsó otthonteremtési hiteleket,

-leépítették a magyar agráriumot (szárnyas,cukor,stb...)

-600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből,

-IMF hitel végtelen mennyiségben óriási kamatra (minimum 12,7 Mrd Euro),

-közszféra bérbefagyasztása,

-törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére,

-ekkor az emlékezetes "szemkilövetések"

-vizit díj,

-és még annyi minden,hogy a komment ablakom karakterszáma nem lenne elegendő...

A mostaniaknak legalább van annyi eszük,hogy a saját zsebüket tömik nem a külföldiekét...

2021. ápr. 9. 21:49
 12/17 anonim ***** válasza:
76%
Most tényleg a 200Ft-os vizitdíjon hisztizel? Most omlott össze az egészségügy és 21ezer ember halt meg...de a csúnya 200 Ft...
2021. ápr. 9. 21:51
 13/17 anonim ***** válasza:
58%

"A mostaniaknak legalább van annyi eszük,hogy a saját zsebüket tömik nem a külföldiekét..."

Na végre egy igazság, ezek csak a saját zsebüket tömik, köszi az őszinteséged, ritka egy fideszestől.

2021. ápr. 9. 21:52
 14/17 anonim válasza:
27%
Gyurcsányt el kell felejteni végre. Volt neki 2-3 jó éve amikor valóban toppon volt és tudott választást nyerni, de azóta folyamatosan épül le, nem bírta a mai napig feldogozni azt a terhet. Összetehetjük a két kezünket, hogy ebben a helyzetben nem ők vannak hatalmon. A 2000-es évek óta eddig egyébként a Bajnai féle szakértői kormányzás volt a legjobb az országra nézve minden tekintetben. Orbánéknak valahogy kifelé nézve nem jó a politikájuk (magas €, magas üzemanyagárak, alacsony multis bérek a környező országokhoz képest). Ezeken és a lopásokon felül nem lehet felróni, hogy a kormányzásuk rossz lenne. Viszonylag a mélyszegénység felszámolódik lassan és aki akar az eltud menni dolgozni, ez pl Gyurcsányéknál elképzelhetetlen volt. Azonban elfog jönni a váltás ideje, amit ők a korrupciójuk által el fognak fogadni, mert sikerült kilapátolni annyi pénzt, amivel sok ágon keresztül biztosított a jólét. Én őszintén mondom nemtudom kire szavazzak legközelebb. Mérhetetlenül unszimpatikus a baloldali média, hogy mindenben csak a rosszat világítja meg (Klub rádió, ATV stb.) Jobboldaliak pedig már túl fellengzősnek tűnnek nekem. Jövőre (ha lesz) úgy fogok szavazni, hogy semmiképp ne Momentum/DK/MSZP kerüljön ki győztesként, ha a közvéleménykutatások efelé tendálnak választások előtt, akkor életemben először a Fideszre fogok szavazni. Jobbiknak örülnék ha megerősödne mégjobban, vagy legalább közös összefogásnál ők lennének többségben, Jakab szimpi már évek óta és Vona is az volt, amíg le nem lépett.
2021. ápr. 9. 21:55
 15/17 anonim ***** válasza:
23%

14

Ha 12 év fideszes 2/3 után jövőre lesz az első, hogy erre a tolvaj bandára szavazol az a te szegénységi bizonyítványod.

2021. ápr. 9. 21:58
 16/17 anonim ***** válasza:
54%
Gyurcsány jobb lesz mint Orbán nem is kérdés.
2021. ápr. 9. 22:08
 17/17 anonim válasza:
100%
Én 2006-ban tizenévesen néztem este a Hír TV-ben az MTV ostromát, és szurkoltam, hogy bukjon meg Gyurcsány. Szüleim hatalmas fideszesek voltak akkoriban, engem meg fiatalon is érdekelt már a politika, és én is. Emlékszem, 2010-ben hogy örültünk a kétharmadnak. Akkoriban még Navracsics blogját olvasgattam, ő volt a kedvenc fideszes politikusom. Aztán jött a feketeleves, mikor láttuk, hogy kedvükre módosítgatják az alkotmányt, a választási törvényt... gyorsan kiábrándultunk belőlük. Én 2014-ben orrbefogva a baloldalra szavaztam, mert úgy láttam, nekik van a legtöbb esélyük a Fidesz ellen, de nagyon sokáig nem volt pártom. Aztán LMP-s, majd momentumos lettem, de egyik se fogott meg igazán. Közben persze rájöttem, hogy a Fidesz által megszavazott választási törvény miatt örökre hatalmon maradnak, ha nem fog össze mindenki más ellenük, így beálltam én is az összefogás mögé. Gyurcsányt továbbra sem kedvelem, de túl sok szavazója van ahhoz, hogy nélkülük elegen legyünk a Fidesz ellen, így elfogadtam.
2021. ápr. 10. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!