Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehetséges, hogy egy...

Hogy lehetséges, hogy egy egyetemi tanár ilyen hangnemben beszéljen az előadásain, mint Gulyás László és nem kapja meg a felmondólevelét már másnap?

Figyelt kérdés

Szerinte ő egy nemzeti, polgári, konzervatív értékrendet valló oktató. Ezen értékrendek valóban összhangban állnak azokkal amiket mondott?

-Gulyás egy Győzike fényképével feljelentkező hallgatót arra utasított, távolítsa el a képet, mondván: „Tehát én utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp, ne kelljen már néznem…”

-„Az amerikai feka kultúra a rapre épül” – mondta Gulyás, majd egy illusztrációról azt mondta: „az angol katonák aprítják a fekákat”.

-„Afrikai civilizáció nincs. Ott a fekák az őserdőben lóf.szt se csináltak.” Gulyás állítólag „rendkívül csúnya niggerek”-ről is beszélt.

-Ha a „szerencsétlen neandervölgyi meglátja a One Directiont, visszafordul”.

-Joe Bident „félhülyének” nevezte, az amerikai alelnökről pedig azt mondta: „A nőnek a nevére nem is emlékszem… Kamala Harris, én csak fekete r.bancnak szólítom.”

-Szerinte a most 127 millió fős Japán izolációs viselkedése belterjes szaporodást idézett elő, és ez degeneráltakká változtatta az ott lakókat, ami a kreativitásban is megnyilvánul, a japánoknak a II. világháború alatt nem volt jobb dolguk, mint hogy szexuális töltetű képregényeket készítettek.

-„Jó lenne már nem csak XY srác képét látni, bekapcsolhatnák a hölgyek a kamerát, legalább lenne mit néznem”, „a kreol hallgatólány visszajöhetne”.

-Miután az előadás félideje után megkérdezte, mindenki újra belépett-e, az egyik hallgató válaszára úgy reagált: heteroszexuálisként nem izgul fel arra az információra, ha egy férfi hallgató tért vissza.

2021. ápr. 9. 15:07
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

#19: Ennek az egésznek semmi köze a liberalizmushoz, a baloldalisághoz, vagy utóbbi szélsőséges formájához, a bolsevizmushoz.

Amit Gulyás professzor művelt, az elfogadhatatlan, minden jóérzésű ember számára. Amikor ezzel szembesítik, akkor azzal védekezik, hogy ő nemzeti, polgári és konzervatív. Lehetne erre úgy is reagálni, hogy a nemzeti gondolatot, a polgári eszmét vagy a konzervatív értékrendet fontosnak tartók azt mondanák: "Elmész te a francba, nem mocskolod be a számunkra fontos dolgokat." Helyette beindul a mi kutyánk kölyke reflex: "Ez az ember nemzetinek, polgárinak, konzervatívnak mondja magát? Ja, akkor az elfogadhatatlan dolgai igazából rendben vannak, és akinek nem tetszenek, az bolsevik."

2021. ápr. 10. 07:19
 22/36 anonim ***** válasza:
0%
arról van szó, hogy már viccelni sem lehet 60 ember előtt, mert az örjöngőhadosztály kirúgat
2021. ápr. 10. 07:38
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

#22: Amit Gulyás professzor művelt, az nem viccelődés. Azok között a megnyilvánulásai között, amiket a kérdező felsorolt (állítólag voltak mások is), kettő van, ami bizonyos körülmények között vicces lehet, a neandervölgyi még csak nem is rossz, a hölgyek kamerabekapcsolásra való felhívása már nagyon határeset, de mondjuk ha azért akarnák kirúgatni, akkor én is a védelmére kelnék (úgymond, nyilván nem gondolta komolyan). Az összes többi kiszólás vegytiszta rasszista vagy szexista (Kamala Harris esetében mindkettő) gyökérkedés, nem viccnek voltak szánva, és semmilyen értelemben nem viccesek.

Egészen megdöbbentő, hogy egy egyetemi tanár idáig süllyedhet. Tudom, hogy a személyem irreleváns, de én is egyetemen tanítok, és bizonyos progresszív elvárásokkal való együttélés számomra sem zökkenőmentes. De Gulyásnak nem néhány mesterkélt progresszív elvárással akadt gondja, a kultúremberrel szemben támasztott elvárások jelentik számára a megugorhatatlan lécet. Szégyen, hogy egy ilyen ember ott állhat a katedrán. Hogy történészként afrikai kultúráról nem hallott, illetve hogy a bő százmilliós Japánban belterjességet vél felfedezni, azok a szakmaiságán is elég komoly szégyenfoltok, de ez az adott körülmények között mellékes.

2021. ápr. 10. 08:04
 24/36 anonim ***** válasza:
29%

jó rendben, akkor rúgjunk ki mindenkit aki trumpra mondott csúnyát

vegytiszta neobolsevizmus az mehet?

2021. ápr. 10. 08:07
 25/36 anonim ***** válasza:
78%

#24: Biden félhülyézése is belefér. Na jó, a katedráról már nem fér bele, de azért sem kellene kirúgni. Biden félhülyézése vagy Trump félhülyézése még az a szint, amiért odaszól az embernek a tanszékvezető, hogy ilyet többet ne csinálj, a hallgatók nem az aktuálpolitikai nézeteidért ülnek be az órádra.

De Kamala Harrisről elhangzott, hogy fekete r*banc. Egy egyetemi katedráról. Aki elmondta Pence-ről a tanórán, hogy egy keresztény férfiprosti, ha volt egyáltalán ilyen, az is repüljön. Még szép. Én nem is értem, miféle ember védi ezt a viselkedést. Meg hogy "de ugye a másik is?" Persze hogy a másik is. Aki sértően trágárkodik a katedrán, az repüljön.

Mi az a vegytiszta neobolsevizmus, ami egyetemi órán megtörtént?

2021. ápr. 10. 08:38
 26/36 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodom itt, mi lehet ez az egyetemi vegytiszta neobolsevizmus. Olyasmi lenne, hogy valaki az óráján arról beszélne, hogy vagyonosak, a polgárság micsoda utolsó rohadék banda, akiktől el kell venni mindenüket, és jól el kell őket hurcolni kényszermunkára. Tenné ezt mondjuk Gulyáshoz hasonlóan trágárkodva, a diákokat sértegetve ("a te ruházatod is olyan burzsoá, én azokat gyűlölöm"). Ja, rúgják ki az egyetemről az ilyet. Nagyon is.
2021. ápr. 10. 08:50
 27/36 anonim ***** válasza:
42%

"Olyasmi lenne, hogy valaki az óráján arról beszélne, hogy vagyonosak, a polgárság micsoda utolsó rohadék banda, akiktől el kell venni mindenüket, és jól el kell őket hurcolni kényszermunkára."

a heteroszexuális fehér keresztény férfi a neobolsevizmus kulákja

2021. ápr. 10. 12:54
 28/36 anonim ***** válasza:
70%

#27: A kulákok földjeit elvették, egy részüket internálták, zaklatta őket a rendőrség, a bíróság. Pusztán azért, mert módosabb parasztok voltak. Én még az életben nem hallottam, hogy valakitől azért akarják elvenni a vagyonát, mert heteroszexuális, fehér, keresztény, férfi, esetleg ezek közül több is lenne. Én például mind a négy vagyok, egyik miatt se bántott még soha senki.

Vannak rasszista indíttatású bűncselekmények fehér emberek rovására, elgettósodott területeken ez előfordul. Magyarországon is (itt cigányok követik el), az USA-ban is (főként feketék követik el), és szerte a világban. De ezek bűncselekmények, és nincs mögöttük ideológiai indíttatás.

Keresztényeket leginkább a Közel-Keleten ér atrocitás muszlim terroristáktól. Vallásháborús, nem osztályharcos gondolkodásból. Időnként terroristák csinálnak ilyet a szabad világban is. De ezek mögé nem állnak oda támogatólag professzorok.

Férfiakra csak szélsőséges feministák ("feminácik") vannak rászállva. Náluk egyébként tényleg van egy kis osztályharcos stílus, bár a neobolsevizmus szót pontatlannak érzem (hiszen nem társadalmi rétegekről van szó). Mindenesetre ha bármelyik egyetemi professzor abban a gulyási stílusban arról beszélne, hogy ő gyűlöli a férfiakat, stb., akkor róla is azt mondanám, hogy ki kell rakni az egyetemről.

A heteroszexualitásért még az életben nem ért senkit hátrányos megkülönböztetés.

Ez egy műbalhé. Lehet védeni Gulyást azzal, hogy "de hát a neobolsik utálják a heteroszexuális, fehér, keresztény férfiakat", de ez

- általában véve mese habbal;

- a szórványos esetek mögött nincs ott a felsőoktatás tekintélye;

- ha ott lenne, az se lenne Gulyás számára mentség (senki se ölhet, lophat azért, mert hát a szomszéd is).

2021. ápr. 10. 13:43
 29/36 anonim ***** válasza:
56%

rosszul tudod, bárki lehetett kulák

az egész a koncepciós eljárásokról szólt

2021. ápr. 10. 19:13
 30/36 anonim ***** válasza:
70%

#29: Mellébeszélsz. Abban a fázisban, amikor akárki lehetett kulák, akkor is az volt ráfogva, hogy valamilyen értelemben kizsákmányolja a parasztság szegényebb rétegeit. Ez persze lehetett olyan, aki ilyen-olyan szempontból nem tetszett. Most hol látsz olyat, hogy valaki nem ilyen-olyan okból tetszik, ezért ráfogják, hogy heteroszexuális, és elhurcolják, elveszik a földjét, stb.? Sehol.

Légből kapott marhaság, hogy a heteroszexuális, keresztény, fehér férfi ideológiai célkeresztbe lenne véve. A kulák pedig ideológiai célkeresztbe volt véve.

De még egyszer. Teljesen irreleváns. Ez semmit nem ment ki abból, amit Gulyás leművelt.

2021. ápr. 10. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!