Orbán megint átverte a választóit?
Erre csak azt tudom mondani, hogy minden hülye helyett nem lehet gondolkodni. Megmondták előre, hogy a kamat gyűlik, ha nem fizet.
Őszintén szólva nem tudom sajnálni, ahogyan a devizásokat sem tudtam. Ők is tisztában voltak mit vállaltak, ha meg nem, az se nem a bank se nem az aktuális kormány hibája. Hibáztassák az Általános iskolás tanítónéniiket, hogy nem tanították meg őket az értőolvasásra.
Igen, mint mindig. Ezzel is könnyű volt átverni őket, a "rezsicsökkentéssel" az szja "csökkentéssel", meg a többivel.
Bár utóbbiakra legalább nem jönnek rá, mert úgy látják hogy minden tök jó számolni meg nem számolnak. De ennél a moratóriumnál kicsit rájuk csapja az ajtót a valóság, számolás nélkül is.
Alapvetően nem, nem verte át.
Ennek az egésznek a lényege lett volna, hogy aki most valami miatt nem tudja fizetni a tartozást (mert pl. elvesztette a munkáját), annak egy opció és segítség a moratórium.
Azt senki nem mondta (ha mégis, akkor nem tudok róla), hogy ezzel hosszútávon jól jársz. Sőt, ha elolvasod a bank tájékoztatóját vagy a hitelszerződést, akkor abban benne kell lennie, hogy ugyan nem fizetsz, de kamatot ugyan úgy felszámolják majd.
Sőt, több cikk is volt, ahol felhívták arra a figyelmet a moratórium veszélyire.
De részben persze, a kormány is hibás. Mert a propaganda f@aszság mellett, hogy ez mennyire de nagyon jó, nem ártott volna felhívni az emberek figyelmét a veszélyekre, és hogy tényleg csak az vegye igénybe, akinek nagyon szükséges. Ehelyett ment a hülyítés, hogy Vitya ezzel (is) megment mindenkit. A kormánymédiában sem tettek gondolom említést a veszélyeiről, ahol persze meg igen, az ott "hazudnak", "uszítanak", stb.
Részben pedig az emberek hibája. És nélkül veszik fel a hiteleket, hitelre hitelt (ahol persze megint előjön, hogy kedves kormányunk erre buzdít), anélkül, hogy bárminek is utána járnának. Egész biztos vagyok, hogy a legtöbb hitelt felvevőnek fogalma sincs, hogy mi van a szerződésében, és fogalama sincs, hogy a moratóriummal mit vállalt be, pedig a bank egész biztos, hogy kiküldte a tájékoztatóját. Ezt a részét nem lehet Viktorra kenni, bármennyire is szeretnénk.
Hitelmoratóriumnak hívják az intézkedést, nem pedig hitelleírásnak.
Attól, hogy a kacsa nem tud úszni, még nem a víz a hülye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!