A covid fertőzésbol kigyogyultakat is megilletik majd a többlet jogok amit az oltotaknak kívánnak bevezetni?
Alitolag a kormány április végén tervezi bevezetni azt hogy aki be van oltva mentesül a covid szabályok alól mivel 4 M főnél több nem igazán oltatja be magát akármennyire is reklámozzák a lakosság fele nem mobilizalhato
De ezzel a döntéssel nyilván még több százezren beoltatnak magukat az így járó előnyökert.
Mivel én magam átestem a fertozesen minden komolyabb gond nélkül (2 hete) már nem tudom elkapni és így fertőzni se legalábbis egy darabig úgy tudom jár majd nekem is igazolvány akkor a többlet jogok is járnak majd? Legalabis egy darabig?
A fertőzésen átesés miatt védetteknek lejárati idővel adják a védettségi igazolványt. Ez 6 hónap az első negatív PCR- vagy ellenanyag-teszt dátumától számolva, ha az az EESZT-ben szerepel (tehát háziorvos rendelte el). Ilyenkor automatán postázzák az igazolványt.
Ha csak sejted, hogy fertőzött voltál és magánúton tesztelteted magad, akkor az ellenanyag-teszt dátumától számított 4 hónapra fogod kapni és neked kell kérvényezni az igazolványt is, aminek 3000Ft-os díja lesz, az antitest-teszt pedig 11.000Ft.
Ha végre lesznek előjogok, akkor minden érvényes igazolvánnyal rendelkezőnek ugyanúgy fognak járni.
“már nem tudom elkapni”
Oh dehogynem. Tudok olyat, aki háromszor is elkapta, egyre rosszabbul volt.
2021: Az öregeké és a betegeké a világ, az egészséges ember meg ki van közösítve.
Most komoly egy olyannal vitatkozol, aki azzal akar menő lenni, hogy az öregsége/betegsége miatt kapott egy kártyát és ezzel ő lett a valaki?
5-6: a főni megmondta, hogy május végére minden regisztráltat be tudunk oltani, június végére meg 7 millió emberre elég vakcinánk lesz.
Szóval attól még, hogy ebben a pillanatban még nem kaphatsz oltást, megéri regisztrálni, mert már nem kell sokat várni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!