Volt már olyan ellenzéki, aki lebukott azzal, hogy keleti vakcinát kapott?
"Igaz hogy a DK kezdetben a keleti vakcinák ellen kampányolt, de időközben nem változhat a véleményük?"
A véleménye bárkinek változhat, csak abba gondoljunk már végre bele, hogy amikor a keleti vakcinák ellen kampányoltak, akkor nem egyszerűen narratívát váltottak, hanem kockára tették a szavazóik életét azzal, hogy lebeszélték őket pl. a kínairól vagy az oroszról. Mi van akkor, ha valaki emiatt hal(t) meg? Mit mond a DK a hozzátartozóknak? "Bocsi, hogy lebeszéltem apádat az oroszról és belehalt a vírusba. Ha most élne már nem beszélném le." Ezt kellene végre megérteni.
Ha valaki a DK "véleménye" miatt halt meg, akkor már nem fogja visszahozni az elhunytat, ha a DK megváltoztatta a véleményét...
Ha valaki a DK miatt mondta vissza az oroszt vagy a kínait, majd belehalt a vírusba, az kinek a felelőssége?
#11 Nem. A Fidesz tette kockára az emberek életét. Milyen megbízható információ volt ANNAK IDEJÉN a Kínairól?!
- Készek adatokat hamisítani, ahogy elhallgatták nagyon hosszú ideig magát a járványt is.
- Kínában a tudomány politikavezérelt
- Hamisították a vakcínát
- Braziliában leálltak a kínai oltással a mellékhatások és az alacsony hatékonyság miatt.
- A brazil variánstól nem véd a kínai vakcina
- Az Egyesült Arab Emirátusban már a harmadik dózist adják, mert nem elég hatékony a kínai vakcina.
- Az EU hatóságok nem minősítették megbízhatónak a kínai vakcinát, a Magyar szakhatóságra a kormány nyomást gyakorol, és később már nem is szakhatósági engedélyt, hanem külügyminisztériumi engedélyt kell adni.
- A Fidesz elhallgatja a kínai és orosz vakcinákkal kapcsolatos tényeket, és bagatellizálja az EU-s segítséget, a Moderna és a Pfizer előnyét.
Ami általános tény: hosszabb ideig csak egyféle vakcinát lehet kapni, és szó sincs Magyarországon harmadik dózisról.
Szóval ezt lehet tudni a kínai vakcináról, ezek a tények ma is érvényesek, nem cáfolta meg senki. Ezért ellenezték az ellenzékiek a kínai vakcinát.
Miért is kellene bocsánatot kérni tehát?!
Másfelől amikor elterjedt a brit variáns, súlyosbodott a helyzet, és a Fidesz továbbra is a kínai és orosz vakcinákat részesítették előnyben, az ellenzéki pártok is azt mondták, hogy a járványnál még a kínai vakcina is jobb, mivel akkor már nem csak a megbízhatatlan kínai adatokra lehetett támaszkodni. Okkal változott meg tehát az ellenzék véleménye. Az azonban tény marad, hogy a Fidesz kockáztatta az emberek életét, kísérletezett magyarokkal kb. az akaratuk ellenére "aki válogat, az a sor végére kerül" (Orrbán), és a választék mesterséges alakításáról (volt nyugati vakcina, amit kérhettünk volna, de nem).
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Fidesz nem kockáztatta volna az emberek életét, csak azt, hogy valamilyen mértékben valamilyen távon nyertek.
Szóval a Fidesznek van miért bocsánatot kérni. De volt már a Fidesz liberális, lett illiberális, kíváncsi vagyok, hogy hányszor gyakorolt a Fidesz önkritikát és kért bocsánatot.
Én csak Pokornitól hallottam ilyesmit, aki állandóan 3/III-azott egészen addig, amíg kiderült, hogy az apuci ügynök volt. Utána a Fidesz felhagyott az ügynöközéssel, mert egyre nyilvánvalóbb lett, hogy legalább annyi, ha nem több ex-ügynök/MSZMP és KISZ tisztviselővan van a Fideszben, mint az MSZP-ben.
Borkai és Szájer is bocsánatot kért valahogy... de csak azért mert nevetségesekké váltak, és tették a Fideszt, és mivel magánszemélyekké váltak, tovább nem cikizhetőek, nem azért, mert össze-vissza dugtak, vagy kétszínűek voltak, hanem mert lebuktak.
Mi a helyzet Orbánnal, tudsz példát mutatni, hogy bármiért is bocsánatot kért?!
"Milyen megbízható információ volt ANNAK IDEJÉN a Kínairól?!"
A magyar szakhatóságok minden egyes vakcinaszállítmányt átvizsgálnak. Csak azt adják be, amit itthon biztonságosnak találtak.
"Készek adatokat hamisítani, ahogy elhallgatták nagyon hosszú ideig magát a járványt is."
Ki hallgatta el a járványt? Az internet világában hogyan lehet eltitkolni, hogy a világ legnépesebb országában éppen egy világjárvány-gyanús vírus rejtőzik? Segítek: amikor még csak Kínában kezdett el terjedni (2019 november-december), mi már tudtunk róla a híradóból. Akkor ki titkolta el?
"Hamisították a vakcínát"
Bizonyíték?
"Braziliában leálltak a kínai oltással a mellékhatások és az alacsony hatékonyság miatt."
Na most vagy nem olvastad el a cikket, vagy nem vagy tisztában azzal, hogy milyen vakcinával oltunk. A cikkben a Sinovac vakcináról van szó, mi itthon a Sinopharmot használjuk.
"A brazil variánstól nem véd a kínai vakcina"
Még mindig nem Sinovac-kal oltunk.
"Az Egyesült Arab Emirátusban már a harmadik dózist adják, mert nem elég hatékony a kínai vakcina."
És azt is elmondják, hogy elenyésző számú embernél azt tapasztalták, hogy a szervezetben nem termelődik elegendő ellenanyag (ami közel sem biztos, hogy a vakcina össszetétele miatt van), ezért az a biztos, hogyha hármat adnak.
"Az EU hatóságok nem minősítették megbízhatónak a kínai vakcinát"
Közép-Európában már rengeteg embert beoltottak vele, nem lett semmi bajuk.
" A Fidesz elhallgatja a kínai és orosz vakcinákkal kapcsolatos tényeket, és bagatellizálja az EU-s segítséget, a Moderna és a Pfizer előnyét."
Mit hallgat el? Nem a kormány feladata, hogy egy gyógyszerészeti témában nyilatkozzon. Azért vannak a magyar szakemberek. És hidd el, mindenki örülne annak a Pfizer meg Moderna szállítmánynak, csak jönnének.
"Szóval ezt lehet tudni a kínai vakcináról"
Arról a kínai vakcináról, amivel Magyarországon egyetlen embert sem oltottak be. Sinopharmmal oltunk, nem Sinovackal.
"Miért is kellene bocsánatot kérni tehát?!"
A DK-nak kellene bocsánatot kérnie azoknak a hozzátartozóitól, akik az ő "véleményük" miatt haltak meg.
"a Fidesz továbbra is a kínai és orosz vakcinákat részesítették előnyben"
Mivel nyugatról alig jött valami, ezért kénytelen volt.
"Okkal változott meg tehát az ellenzék véleménye."
Sokat érünk vele, ha a másik meg alulról szagolja az ibolyát.
"Az azonban tény marad, hogy a Fidesz kockáztatta az emberek életét, kísérletezett magyarokkal"
Nem kísérleteztek. Biztonságosnak nyilvánították a magyar orvosok.
"Mi a helyzet Orbánnal, tudsz példát mutatni, hogy bármiért is bocsánatot kért?!"
Jaa, mert ha Orbán egy olyan gerinctelen bunkó, hogy nem kért bocsánatot soha semmiért, akkor miért ne lehetne ugyanolyan gerinctelen bunkó az ellenzék is. Értem.
"A magyar szakhatóságok minden egyes vakcinaszállítmányt átvizsgálnak. Csak azt adják be, amit itthon biztonságosnak találtak."
Hát feltételezzük a legjobbakat, hogy a hamisításban nincsenek benne magas szinten, és egy szállítmány nem lehet vegyes... Simán lehet, elvégre Kínában nincs maffia, korrupció... Ja nem...
"Ki hallgatta el a járványt? Az internet világában hogyan lehet eltitkolni, hogy a világ legnépesebb országában éppen egy világjárvány-gyanús vírus rejtőzik? Segítek: amikor még csak Kínában kezdett el terjedni (2019 november-december), mi már tudtunk róla a híradóból. Akkor ki titkolta el?"
Segítek. Kínában ekkor már javában tombolt a járvány, és azokat, akik először figyelmeztették orvostársaikat, megölték. Kínában az internetet elég hatékonyan cenzúrázzák.
""Hamisították a vakcínát"
Bizonyíték?"
"Közép-Európában már rengeteg embert beoltottak vele, nem lett semmi bajuk."
Bizonyíték?
"Hát feltételezzük a legjobbakat, hogy a hamisításban nincsenek benne magas szinten"
Honnan veszed, hogy meghamisították?
"Simán lehet, elvégre Kínában nincs maffia, korrupció..."
Van Kínában maffia es korrupció, ahogyan pl. az EU-ban is. Akkor egyiküktől se vegyünk szurit?
" [link]
Megint nem olvastad el figyelmesen a cikket. Nem azt írják, hogy eltitkolták a járványt. Azt írják, hogy volt egy durva influenzajárvány, amiről nem tudjuk, hogy az már korona volt-e vagy csak sima influenza. Covid-teszt is éppen amiatt kell, mert nem tudjuk megkülönböztetni a tüneteket az influenzától. Eltitkolni csak a fertőzöttek számát tudták.
" [link]
Nem a Sinopharm-gyártó árult sósvizet, hanem kamu vakcinamaffiák :D A Sinopharm nincs meghamisítva.
"Bizonyíték?"
Mit tartasz bizonyítéknak? Állítsam elő a Közép-Európában keleti szurival beoltott embereket, hogy megvizsgáld, vagy mi? Nem lett tömeges halálozás tőle. Nem görbült el az orra senkinek :D nem tudom, mit vizionált a DK a keleti vakcinákhoz, de nincs baj az alkalmazásukkal - ellentétben az AstraZenecával, ami pl. a fiatalok körében akár agyi trombózist is okozhat, ezért volt olyan ország, ahol be is tiltották, vagy lekorlátozták a 60+ oltására. Na ennyit az agyonistenített nyugati szuriról (a többi nyugati vakcinával nincs bajom).
#16 "Mit hallgat el? Nem a kormány feladata, hogy egy gyógyszerészeti témában nyilatkozzon."
- Egyetértek. Mondd meg Orbánnak (is), hogy fogja be a pofáját! És Müller néninek is, hogy tartsa távol magát a politikától, csakis kizárólag szakmai ügyekben szólaljon fel, szakmai alapon, semmi politikai árnyalatokkal. (Amint emlegeti pl. a Pesti úti idősotthont, mondja ugyanúgy a többit is. Amint kezdte külön emlegetni Budapestet, úgy kellett volna rögtön külön a többi megyét is minimum, de minden települést nyilvánosságra hozni egy honlapon.)
"Azért vannak a magyar szakemberek."
Igen, és nem is ártana megbecsülni őket, és hallgatni is rájuk, és mellőzni a politikai nyomásgyakorlást. Talán engedni kéne őket beszélni és dolgozni.
"És hidd el, mindenki örülne annak a Pfizer meg Moderna szállítmánynak, csak jönnének."
Egyenlőre még mindig több nyugati jön, mint keleti, és nem mellesleg volt már nyugati, amiről a Fidesz lemondott.
És talán rábízhatnák azt a nyamvadt koronás honlapot egy egyetemistára, százszor jobban megcsinálná ingyen is két nap alatt.
"Egyetértek. Mondd meg Orbánnak (is), hogy fogja be a pofáját!"
Orbán nem nyilatkozott gyógyszerészetből, de ha a közelemben lenne, átadnám neki az üzeneted.
"És Müller néninek is, hogy tartsa távol magát a politikától"
Én nem halottam egyszersem, hogy politikai színezete lett volna a beszédének, bár nem szoktam nézni a tájékoztatóit. Ezt az idősotthonos sztorit sem ismerem, nem tudok állást foglalni.
"Igen, és nem is ártana megbecsülni őket, és hallgatni is rájuk, és mellőzni a politikai nyomásgyakorlást. Talán engedni kéne őket beszélni és dolgozni."
Ezt mondd már el a DK frakciójának is, mert pl. egy DK-hoz köthető háziorvos hajlandó volt lejárni a keleti vakcinát, miközben én minden orvostól azt hallom, hogy ne válogassunk (mivel ugye többségünk nem ért hozzá), hanem oltassunk azzal, ami van (bár én az Astrán kívül bármelyiket hajlandó vagyok beadatni).
Meg mondd már el légyszíves az MSZP-nek is, hogy nem ártana megbecsülni az egészségügyi dolgozóinkat, nem pedig járókelőket felfogadni, hogy pénzért hazudozzanak az egészségügyi dolgozóinkról.
"Egyenlőre még mindig több nyugati jön, mint kelet"
Beszúrsz nekem erre egy linket?
"És talán rábízhatnák azt a nyamvadt koronás honlapot egy egyetemistára, százszor jobban megcsinálná ingyen is két nap alatt."
Szerintem még én is jobban megcsinálnám, pedig én tényleg nem vagyok egy infózseni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!