Sok magyar miért támogatja a határon túliak szavazati jogát?
Értem persze hogy ők is magyarok stb ez rendben is van, de szerintem egy állam nem egyenlő a néppel. Az állam egy szervezet aminek saját szabályai, törvényei, adórendszere van. Tehát hiába magyar valaki, ha nem él magyarországon nem hatnak rá ezek a törvények.
Példa: magyarországon 27% az áfa, ami az egyik legmagasabb a világon. Ezzel szemben szlovákiában, szerbiában 20% és ott van románia ahol 19% ez már majdnem 10% különbség. Ha egy határon túli szavaz a magyar választásokon és az új kormány megemeli az adót vagy bármi olyan lépést tesz, ami kedvezőtlen az átlag embernek azt ők nem fogják érzékelni, hiszen romániában nem vezethet be magyarország törvényeket. Ezzel lényegében azt biztosítják, hogy bármilyen felelőtlenült döntenek adott esetben, annak nem fogják érezni a következményét. Azt se mondom hogy a külföldre véglegesen kiköltözött magyarok szavazhassanak, mivel ott is ugyan ez a helyzet.
És mégegyszer, nem azt mondom hogy nem magyarok és ezért nem érdemlik meg, hanem egyszerűen egy másik államban élnek, ahol nem a magyar parlament hoz döntéseket. Ettől fuggetlenül még persze járjanak támogatások nekik is, de a szavazati jog szerintem túlzás.
8
Sok esetben ez azért van mert a kiváló kormány és egyéb sélsőségesek miatt már szégyelli a saját nemzetét. És az hogy "európai vagyok" nem jelenti azt hogy nem magyar.
" És az hogy "európai vagyok" nem jelenti azt hogy nem magyar."
De nem azt mondják,hogy európai vagyok és magyar, hanem azt,hogy elsősorban európai vagyok.
Mellesleg, ezt nem földrajzi értelemben értik,hanem politikai értelemben.
Ők ahhoz a gendersemleges bevándorlóbarát,szivárványos közösséghez akarnak tartozni és azzal,hogy azt mondják "elsősorban európai vagyok", ezzel egyfajta felsőbbrendűséget (mi fajtánk-ti fajtátok) akar kifejezni.
Csak egy megjegyzés - Felvidék ott van a kulcsszavaid között de helytelenül.
Szlovákiában egyetlen magyar sem kettős állampolgár tiltja a törvény elvesztik a szlovákot akik felveszik más ország állampolgárságát.
Tehát felvidék rohadtul nem szól bele semmibe, szavazni sem tud senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!