Magyarországon milyen neonáci fajvédő csoportosulások léteznek még a szobordöntögető Légió Hungárián kívül?
Privátban kapott kérdésre a válasz: igen, 8-10 létezik.
Légió Hungária, Betyársereg, HVIM (+ Farkasok), Blood & Honour Hungary (+ C18 Hungary), Hungarian Hammerskins, Skins4Skins Hungary, Zöldinges Világnézeti Műhely (értelmiségi hungarista csoportosulás), Aryan Straight Edge Brigade.
Ide sorolható még: Gárda Motorosok, Szkíta Motorosok és egyéb kisebb, hasonló szervezetek. Ezek nem foglalkoznak aktívan politikával, de a különböző rendezvényeken megjelennek időszakosan.
Szintén megemlíthetjük a Mi Hazánk által létrehozott Magyar Önvédelmi Mozgalmat, ami az egykori (Új) Magyar Gárdának egy gyenge utánzata.
A magyarországi szervezett szurkolói csoportok között szintén vannak kötődő elemek. Jelenleg különösen a Kispest és a Diósgyőr táborában sok a neonáci, de természetesen jelen vannak a Fradi, az Újpest, a Loki környékén is.
Utolsó voltam.
A neonácikkal kapcsolatban említett két promimens tábor közül az egyiknek jómagam is tagja vagyok, szerintem nem kell semminek utánanéznem ;-)
Néha bölcsebb hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!