Esélyes lenne azt mondani, hogy elkövettem a bűncselekményt és megúszom a börtönt?
Mivel Magyarország jogállam, jogszolgáltatás van, ezért az ügyésznek hisz a bíró, nem a vádlottnak és a védőnek.
Régóta tartó büntetőügy van ellenem, rablás és lopás amit nem követtem el.
Előszőr előr az ügyész azt ajànlotta fel, hogy ha előkészítő űlésen teljeskörű beismerést teszek, és lemondok a tárgyalásról, akkor úgy 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéljen a bíróság és 5 évre a közügyektől tiltson el. Előkészítő űlésen tagadtam, és nem mondtam le a tárgyalási jogomról.
Tárgyalások folytak le és az ügyészség írásban írta meg a vádbeszédét, smelyben kifejtette, hogy a bírósági tárgyalások alatt is határozottan tagadtam és noha már nem tehet az ügyész indítványt a büntetés mértékére, mégis 6 hónappal felemelte a büntetési kérelmét rám, hogy a bíróság mondjon ki engem bűnösnek és ítéljen 4 év végrehajtandó szabadságvesztésre.
Továbbá kifejtette, hogy amennyiben továbbra is tagadok, nem ismerem el és nem kérek elnézést, nem bánom meg, akkor csakis a végrehajtandó szabadságvesztés jöhet szóba.
Utolsó bekezdést amit írtam, felkaptam rá a fejem, miszerint ha beismerem szánom bánom, akkor elkerülhetem a letöltendőt.
Ténylegesen van esély arra, hogy ha utolsó szó jogán azt mondom, hogy elkövettem, megbántam, elnézést kérek, akkor nem végrehajtandó szabadságvesztés lesz esetleg?
Nyilván nem bemondásra ítélnek el valakit, hanem bizonyítékok alapján. Ha van ellened bizonyíték, akkor a beismerés azon már nem ront, és mérsékeli a helyzetet.
Ha nem követtél el semmit, akkor nyilván bizonyíték sincs, ebben az esetben maga a beismerés lenne a bizonyíték, ami alapján elítélhetnek.
Ez az ügy egyre bonyolultabb. Nekem igazából mindegy, hogy elkövetted-e, vagy sem.
Ha nem követted el, akkor nem valószínű, hogy el tudnak ítélni, úgyhogy nem érdemes beismerő vallomást tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!