Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Esélyes lenne azt mondani,...

Esélyes lenne azt mondani, hogy elkövettem a bűncselekményt és megúszom a börtönt?

Figyelt kérdés

Mivel Magyarország jogállam, jogszolgáltatás van, ezért az ügyésznek hisz a bíró, nem a vádlottnak és a védőnek.

Régóta tartó büntetőügy van ellenem, rablás és lopás amit nem követtem el.

Előszőr előr az ügyész azt ajànlotta fel, hogy ha előkészítő űlésen teljeskörű beismerést teszek, és lemondok a tárgyalásról, akkor úgy 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéljen a bíróság és 5 évre a közügyektől tiltson el. Előkészítő űlésen tagadtam, és nem mondtam le a tárgyalási jogomról.

Tárgyalások folytak le és az ügyészség írásban írta meg a vádbeszédét, smelyben kifejtette, hogy a bírósági tárgyalások alatt is határozottan tagadtam és noha már nem tehet az ügyész indítványt a büntetés mértékére, mégis 6 hónappal felemelte a büntetési kérelmét rám, hogy a bíróság mondjon ki engem bűnösnek és ítéljen 4 év végrehajtandó szabadságvesztésre.

Továbbá kifejtette, hogy amennyiben továbbra is tagadok, nem ismerem el és nem kérek elnézést, nem bánom meg, akkor csakis a végrehajtandó szabadságvesztés jöhet szóba.

Utolsó bekezdést amit írtam, felkaptam rá a fejem, miszerint ha beismerem szánom bánom, akkor elkerülhetem a letöltendőt.

Ténylegesen van esély arra, hogy ha utolsó szó jogán azt mondom, hogy elkövettem, megbántam, elnézést kérek, akkor nem végrehajtandó szabadságvesztés lesz esetleg?

2021. ápr. 2. 13:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Nyilván nem bemondásra ítélnek el valakit, hanem bizonyítékok alapján. Ha van ellened bizonyíték, akkor a beismerés azon már nem ront, és mérsékeli a helyzetet.

Ha nem követtél el semmit, akkor nyilván bizonyíték sincs, ebben az esetben maga a beismerés lenne a bizonyíték, ami alapján elítélhetnek.

2021. ápr. 2. 13:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez az ügy egyre bonyolultabb. Nekem igazából mindegy, hogy elkövetted-e, vagy sem.

Ha nem követted el, akkor nem valószínű, hogy el tudnak ítélni, úgyhogy nem érdemes beismerő vallomást tenni.

2021. ápr. 2. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!