Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tulajdonképpen mi értelme van...

Tulajdonképpen mi értelme van most oltani? Covidból is éves influenza lesz?

Figyelt kérdés

Vezető virológusok szerint már őszre fog akkorát mutálódni a vírus, hogy a jelenlegi oltások semmit sem érnek majd ellene. Egyesek szerint már most az Indiai variáns ellen sem hatásosak az oltások.

Akkor majd hogyan lesz tovább? Ősztől megint bezárunk, tavasszal megint beoltják egy ad-hoc összecsapott oltással a világot? Alapvetően van valódi oltás egy vírus ellen? Az influenza oltást is évente kell újra adatni.

Nekem úgy tűnik a jelenlegi ismereteim alapján, hogy ebből egy szezonális influenza lesz. Covid néven

2021. ápr. 1. 06:55
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
28%

Aki objektív, tudományos válaszokat ad, az le van pontozva, akinek meg annyi a gondolata, hogy engem biztos nem olt be senki, az hasznos válasznak van titulálva? Te jó ég. Értem én, eltérő vélemények, én elfogadom ha nem akarsz oltatni. De ha valaki kulturáltan, érvekkel, objektív tényekkel alátámasztva leírja az álláspontját, az már nem hasznos?

16-os, nem tudjuk ezt neked hova ragozni, az emberi test is bonyolultan működik, a vírus viselkedése se teljesen egyértelmű. Általános érvényű, hogy a reaktív, jól működő immunrendszerű egyén tünetes lesz. De ha tulkapja a szervezete az immunválaszt (citokin vihar), akkor meg az a baj.

2021. ápr. 5. 16:23
 22/23 anonim ***** válasza:
4-esnek írom, az számít nagyon, hogy mennyi vírust kapsz be. Ha kis dózist kapsz, mittudomén fél órát vagy egy (még nem tud róla) Covidossal, de mondjuk nem lihegtek egymás szájába, csak beszélgettek, akkor valószínű, hogy átmegy rajtad. Ha pl. kisgyereked van, hazahozza az oviból, folyik az orra, de amúgy tök jól van, és egész nap vele vagy, puszilgatod stb. akkor nagy valószínűsségel olyan dózist kapsz, hogy 2 nap múlva kórház. Megtörtént valós eset (szerencsére túlélte).
2021. jún. 12. 07:37
 23/23 anonim ***** válasza:
38%

A SARS-CoV-2 részben a többi vírushoz hasonlóan viselkedik. Az influenzavírusra ugyanúgy érvényes, mint a himlő vírusára, hogy megfertőződés akkor következik be, ha adott patogénből bizonyos mennyiség a szervezetbe jut – magyarázza Erin Bromage biológus (University of Massachusetts, Dartmouth). „Ha egy bizonyos szám alatti vírus éri egy állat szervezetét, az képes legyőzni a fertőzést – akár úgy, hogy meg se betegszik. Ha viszont a fertőző dózis kritikus nagyságú, az infekció után az állatnál lezajlik az adott patogénre jellemző betegség. Ha pedig a fertőzési küszöbértéknél jóval nagyobb dózis érkezik, ez súlyos következményekkel jár. Egyszóval a dózis mérték, a mérce. A kimenetel maga is dózisfüggő.”

Egyes tanulmányok szerint minél betegebb egy COVID-19-páciens, vírusterhelése annál magasabb. Ha kisebb vírusadagot kapott, enyhe lefolyású vagy tünetmentes fertőzés zajlik nála” – magyarázta az infektológus. Olyan helyeken, helyzetekben, ahol általános a maszkviselés, ott a tünetmentes fertőzési arány több mint duplája (80% feletti) annak, mint amennyire a CDC becsülte (kb. 40%) az általános rátát. Ez is igazolja, hogy a maszk csökkenteni tudja a vírusrészecskék szervezetből való kijutását.

2021. jún. 12. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!