A Magyar Közlönyt meg szokták változtatni?
A Közlönyt nem változtatják, mivel az az aktuális törvényeket, jogszabályokat közli.
Bármikor hozhat a Parlament új törvényeket, ami "felülírhatja" a korábbit.
Kérdező, te fogalomzavarban vagy. (Ha Budapesten megváltoztatják egy közösségi közlekedési járat menetrendjét, akkor nem Budapestet változtatják meg.)
A Magyar Közlöny különböző jogszabályok, közlemények kihirdetésre szolgál. És rengeteg olyan jogszabály van, ami a Magyar Közlönyben már korábban megjelent jogszabályt módosít, akár hatályon kívül helyez.
• Például, 2020. november 10-én a Magyar Közlöny 242. számában megjelent a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről.
• Aztán 2020. november 19-én a Magyar Közlöny 252. számában megjelent az 510/2020. (XI. 19.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról.
Aztán jöttek sorra a 484/2020-as kormányrendelet további módosításai:
• 513/2020. (XI. 23.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról
• 520/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletnek a maszkviseléssel összefüggő módosításáról
stb.
És mind megjelent a Magyar Közlönyben.
Például, a kijárási tilalmat stb.-t tartalmazó kormányrendelet határidejét november 11-e óta hányszor hosszabbították? Eleinte egy-egy hónappal, az utóbbi időben egy-egy héttel. És az eredeti rendelet után minden egyes módosító jogszabály is megjelent a Magyar Közlönyben.
Az, amiről kérdezel, a Magyar Közlöny 2021. március 27-én megjelent 61. számában kihirdetett 145/2021. (III. 27.) Korm. rendelet. Képen: [link]
Nem kell más, minthogy – szintén a Magyar Közlönyben – megjelenjen egy másik kormányrendelet, pl. 587/2021. (IV. 16.) kormányrendelet a köznevelési intézményekben és a szakképző intézményekben rendes oktatásra történő visszatérésről és óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetésről szóló 145/2021. (III. 27.) Korm. rendelet módosításáról, aminek egyetlen szakasza lenne: [1. § A 145/2021. (III. 27.) Korm. rendelet 2. § a következő szövegre módosul: „Ez a rendelet 2021. május 3-án lép hatályba.”]
Ennyi. Nem a Magyar Közlöny módosulna, hanem a 145/2021. (III. 27.) Korm. rendelet.
(Fogalmam sincs, hogy módosítanak, vagy sem, csak bemutattam, hogy technikailag nincs akadálya.)
Ez azt jelenti, hogy azt vártad, hogy biztosítsunk arról, hogy a kormány(fő) nem módosítja a rendeletet, vagy arról, hogy módosítani fogja?
Akkor viszont az ezotéria kategóriában kellett volna megjelentetned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!