Elégedett vagy azzal, hogy egész Európa 50 országából (Orosz- és Törökországot is beleszámolva) 50-ből a 43. élhetőség szempontjából Magyarország?
Az élhetőség legjobb és legprecízebb mutatója a helyi vásárlóerő, azaz hogy az emberek mennyit tudnak vásárolni a pénzükből a lakóhelyükön.
És ezen mutató alapján 2016-ban 50 országból, 43. helyet kaptuk meg. (Az EU-ban nálunk a legalacsonyabb).
Azóta ez a helyzet inkább romlott mint javult volna. Én is kíváncsi lennék a legfrissebb adatokra.
Te elégedett vagy ezzel?
“A 2010-2019 közötti időszakban semmivel se fejlődött a példában szereplő országokhoz képest Magyaro.”
Nem is azt mondtam, hogy 2010-2019 között fejlődött, hanem azt, hogy 2002-2010 között jobban romlott.
“A bolgárokhoz képest csökkent a különbség, a románok és a szlovákok 1%-on belül voltak.”
Mi ez az 1%-ozás már megint? Románia 95%, Szlovákia 96%. Milyen 1%-ról beszélsz? A roman és szlovák között van csak 1% különbség. Ha közöttük ilyen szoros a dolog, annak mi köze Magyarországhoz.
“Persze tudom, ez is a szocik hibája, orbán igazából felvirágoztatta az országot.”
Sehol nem írtam ilyet, hogy felvirágoztatta, ne játsszunk már szókiforgatósdit, köszi.
“Persze majd jön, hogy biztos DKs vagyok meg imádom gyurcsányt…”
Nem terveztem ilyet mondani – nem baj, te szépen megelőlegezed nekem.
“Unalmas már ez a gyurcsányozás 10 éves fidesz kormányzás után. Mintha az egyetlen alternatíva gyurcsány lenne…”
Ki a többi alternatíva? A volt MSZP-s brigád? Jakab, aki száraztésztázik, meg krumplizik? Hadházy a lóf*szos táblával? A Momentum, akik LMBTQ-znak meg a nők elleni (nem létező) elnyomással vergődnek? Mindegyikük Gyurcsányt másolja, amit a DK csinál, azt másolják, csak pár decibellel halkabban.
Majd akkor hagyjuk abba a gyurcsányzást, ha eltakarodik a politkából, és nem ő lesz az ellenzék legerősebb pártjának elnöke, ami HATALMAS SZÉGYEN.
“…mintha össze lehetne hasonlítani egy világgazdasági válság közepén kormányzást egy világgazdasági fellendülés közben kormányzással.”
Az a világgazdaság csak 2008-tól játszik, de EBBEN az összehasonlításban akár 2002-től is játszhatott volna, akkor sincs jelentősége.
Válság idején kormányzó országokat hasonlítottunk össze EGYMÁSSAL, majd utána fellendülés közben kormányzó országokat szintén EGYMÁSSAL. A világválság nem lehet a kifogás arra, hogy Magyarország a szoci érában ilyen szinten lemaradt a többi országhoz képest, mert azt a többi országot is ugyanúgy sújtott a világgazdaság, és ennek ellenére ilyen jelentős gyarapodást értek el hozzánk képest.
“ Az egész ellenzék úgy sz*r ahogy van, de még mindig jobb, mint orbán.”
Oké, én szerintem meg nem jobb.
“Még 4 év és mészáros (orbán) lesz a világ leggazdagabb embere, felvásárolja az egész országot és minimálbérért dolgoztat mindenkit.”
4 év múlva visszatérünk rá? Ezt felvásárolja az egész országot szöveget hallottam már 4 éve, mellé még minden évben azt is, hogy összeomlik az egészségügy, jövőre már ország se lesz, stb.
“Bizonyított a válság alatt is, az elsők között volt, aki kirúgta a dolgozóit, annak ellenére, hogy ő legalább kapott támogatást.”
Talán még sincs akkora szólás-szabadság korlátozás, ha ilyen információk napvilágot látnak.
“Engem már nem érdekel, amíg orbán uralkodik nem megyek haza, maradok az m1 szerint migránsoktól hemzsegő, veszélyes nyugaton, ahol naponta robbantgatnak és burkában kell járnom.”
Az Unióval sem az a baj, hogy migránsokat akar befogandi, hanem hogy nem is képezi konszenzus alapját, hogy esetleg ne. Aki felvállalja, hogy nem kér a közel-keleti bevándorlókból, az rasszista, kirekesztő, xenofób, és lekaraktergyilkolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!