Fideszes kollégák: mit szóltok hozzá, hogy világviszonylatban elsők vagyunk a lakosságarányos Covid-elhalálozásban?
Bár én nem vagyok Fideszes, de jobboldali konzervatívnak vallom magam.
Tragikus ez az egész.
Szerintem az oltási stratégia rendben van, 1,8 millió ember be van oltva, fél millióan már a másodikkal is, ott nincs baj.
Szerintem a nagy baj ott van, hogy az egészségügy nincs rendesen kiszolgálva. Nincs benne elég pénz, nincs benne elég szakember, nincs benne elég eszköz. Sok-sok egészségügyi dolgozó hagyta ott az állását az elmúlt időszakban (a kormány hibájából), pedig milyen jól jönne most az ő munkájuk is.
A másik nagy baj pedig az emberek felelőtlensége. Hányan meg hányan bemennek úgy a szupermarketbe, hogy tüneteik vannak, de nem maradnak otthon. Én meg ha neadjisten megfogom utána a kosarat, simán hazahozom a cukorbeteg édesapámra. Hányan meg hányan járnak úgy maszkban, hogy az orrukon nincs rajta a maszk, és lehet, hogy éppen ő egy tünetmentes fertőző.
Bár nem vagyok fideszes, de ez kb 3 fő dologból áll:
1. Az emberek egészségi állapota.
Már a vírus előtt is az egyik legegészségtelenebb ország voltunk, hála az életmódunknak, azóta meg kb az összes sportolási és immunerősítési lehetőséget elvették, az emberek el vannak zárkózva steril környezetbe otthon, így fogékonyabbak lesznek minden fertőzésre.
2. Az egészségügy állapota.
Ezt nem kell részletezni szerintem, az utóbbi évtizedekben nem igazán volt javulás, sőt...
3. A halálozási adatok számítása.
Gulyás is beismerte azt hiszem a tegnapi sajtótájékoztatón, de már november óta tudjuk Cilitől, hogy itthon covid halottnak számít mindenki, akinek valaha volt pozitív tesztje. Mivel egyre több a fertőzött, emiatt egyre több az egyszer covid pozitívnak minősített halott, ugyanis az emberek még mindig meghalnak más okokból is.
Valami nincs egészen rendben az egészségügyünkkel.
Vegyük sorra:
Folyamatosan emelkedik az új fertőzöttek száma, ez nagyjából az emberek "trehányságának" köszönhető. Ennek megfelelő arányban emelkedik a lélegeztető gépen lévők száma, ami nagyjából logikus.
Ami nem:
A lélegeztő gépekre kerültek nagyjából 80 %-a meghal. Ez az arány kirívó. (Több ország statisztikáját hasonlítottam össze.)
Talán az idősebb korosztály egészségügyi állapotával magyarázható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!