Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van itt olyan, aki tudja...

Van itt olyan, aki tudja állítani, hogy az, hogy neki milyen az életszínvonala, az függ attól, éppen milyen kormány van?

Figyelt kérdés

Valaki meg tudja mondani, hogy ő most, a Fidesz alatt, vagy korábban élt jobban? Az adók, a családi támogatások egyértelműen kimutathatóak és ebben számít, ki van hatalmon? Tehát mikor maradt egyértelműen több a kasszában?

Mivel egyedül élek, így nem veszek igénybe ilyen támogatásokat, ezért nem tudom erre a választ.

2021. márc. 24. 11:06
1 2 3
 11/22 molnarmarcell21 ***** válasza:

Valóban rossz a kérdésfeltevés. Azt tárgyilagosan ki lehet jelenteni, hogy mikor volt jobb az életszínvonal, de egyénre lebontva nem, mert tíz év alatt jelentős változások vannak az egyén életében, amelyek lehetetlenné teszik az összehasonlítást.

De nem is ez szokott a kérdés lenni, hanem hogy mennyivel élhetnénk jobban egy másik kormányzat alatt.

2021. márc. 24. 12:31
 12/22 anonim ***** válasza:
2021. márc. 24. 13:03
 13/22 A kérdező kommentje:
11-esnek: Csak az volt a kérdés, hogy valaki talál-e összefüggést abban, hogy melyik kormány alatt ment neki jobban és hogy ez a kormányzati intézkedéseknek köszönhető-e. De mint látod, többen írták az egykulcsos adót és a különféle családtámogatásokat a jelen kormányzás alatt.
2021. márc. 24. 13:22
 14/22 molnarmarcell21 ***** válasza:
39%

Az egykulcsos SZJA csak a gazdagoknak kedvez, hiszen 2010 előtt is az átlag felett kellett keresni ahhoz, hogy beleess a felső kulcsba. Magyarul a nagy többséget ez a változtatás nem érintette.

A családtámogatások nyilván a családosoknak jól jönnek, csak érdemes megvizsgálni ilyenkor mindig azt is, hogy mi van a mérleg másik oldalán :) (pl. magasabb adók, alacsonyabb szociális transzferek).

2021. márc. 24. 13:28
 15/22 anonim ***** válasza:

Az adózás szorosan összefügg a kérdéssel.Van akinek akinek a baloldali kormányzás alatt volt jobb az élet.A

mostani támogatások,kedvezmények inkább a középosztály felső harmadának,és kedveznek.

2021. márc. 24. 14:19
 16/22 nemaRendőrség ***** válasza:

Emlékszem anyukám szidta a fideszt az egykulcsos miatt, mert mi az már hogy az is annyi adót fizet aki 500e forintot keres meg ő is a minimálbérrel.

Én már akkor is támogattam, mert őszintén szólva 500e kezdő fizu mérnökként.

Jelenleg többet adózok mint a teljes keresete, szóval nem ugyanannyit adózunk.

Annyiban érintette a változás az embereket hogy megéri jól keresni fehéren, nem az van hogy minimálbér meg a többi zsebbe, vagy sávhatár meg a többi zsebbe, vagy félhettél hogy kapsz 5% emelést és csökken a fizud.

Igen, jelenleg Magyarországon családok adókedvezménye illetve szingliadó van, és ez a jelenlegi demográfiai helyzetben megfelelő intézkedés.

Minap beszéltünk kollégákkal a babavállalásról, hogy mi hármat szeretnénk, jövőre kezdjük az asszonnyal, és teljesen ki voltak akadva hogy azt nem is lehet megengedni, három gyerek csak a gazdagoknak lehet.

De én pont a másik oldalról nézem, hülye lennék kihagyni a három gyereket. A harmadik már nem pénz kb, ruhát örököl, eszközök vannak stb.

Cserébe az előbb említett 500e forintnak a nettója szintén 500e forint lesz 330 helyett. És kapsz még hozzá 10 misi babavárót, 25 misi csokot. Ami azért nem jön rosszul. 30 éves koromra lesz saját kertesházunk, még a többiek kb addigra költöznek albérletbe a mamahotelből.

2021. márc. 24. 15:19
 17/22 anonim ***** válasza:

#10!

Nem az építőiparban vagyok, hanem egy olyan speciális IT területen van gyakolatom és szaktudásom, ami aranyat ér ezen az ilyen fejlesztéseknél, egy sima lakásépítésnél viszont semmi szükség rám.

Szerencsére van más forrásom is, de ez a munka nagyon passzolt hozzám és jól is fizetett.

Teljesen már irányból volt másik állami projectem is. Akiktől jött, azoknak semmi közük a politikához. Nem azért nyertünk, mert bármilyen kapcsolatunk lett volna. Hanem jó árat adtunk és volt referenciánk.

Amikor nem nyerek el egy projectet vagy munkát, engem is bosszant, mert csak olyanra pályázok, amelyiket biztosan jól meg tudnám csinálni. De nem fogom azt mondtani, hogy biztosan dilettáns haverok vitték el. Azt viszont teljesen megértem, hogy olyan nyeri el, aki ugyanolyan jó munkát végezne, mint én, de volt kapcsolata. Én is olyanokkal szeretek dolgozni, akiket régóta ismerek és megbízok bennük.

2021. márc. 24. 15:29
 18/22 anonim ***** válasza:
9%
10 éve egy szakmunkás nettó 80-100 ezer, ma 3-400 nettó, Budapest felrobbant a Fidesznek hála, a bérrobbanás miatt. Nagyon emelkednek a bérek.
2021. márc. 24. 16:13
 19/22 anonim ***** válasza:
2021. márc. 24. 16:48
 20/22 anonim ***** válasza:

"...félhettél hogy kapsz 5% emelést és csökken a fizud."

Azért ez nem egészen így volt. Adósávok:

2000-ben

0-400.000 Ft 20%

400.001-1.000.000 Ft 80.000 ft és a 400.000 Ft-on felüli rész 30%-a

1 000 001 Ft-tól 260.000 ft és az 1 000 000 Ft-on felüli rész 40%-a

2009-re ez így módosult:

0 - 1 900 000 Ft 18%

1 900 001 Ft-tól 342 000 Ft és az 1 900 000 Ft-on felüli rész 36%-a

Fentiekből láthatod, hogy csak a jóval átlagon felüli jövedelemmel rendelkezők magasabb adósávba eső jövedelme került az új adósávba.

2000-ben a 400 ezer forint már egy jó fizetés volt, nem beszélve a 2009-es 1.900.000 forintos 18 %-ról.

2021. márc. 24. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!