Az embereknek miért nincs annyi eszük, hogy legalább járvány idején nagybevásárolni járjanak?
Mi pl. alapból nagybevásárlók vagyunk vírus nélkül is, mert nem látjuk értelmét az állandó boltba járkálásnak, de sokaknak ez miért nem jut most eszébe, ha már a kormány nem hajlandó korlátozni a létszámot a nagy élelmiszerhipermarketekben?
Kb. 2 hete voltunk egy ilyen hipermarketben nagybevásárolni, megvettünk 1,5 hónapra való szárazárut (liszt, olaj, tészta, stb. ami eláll), elegendő tisztálkodási és takarítószert. Ha nem lenne sz*r a hús az ilyen helyeken, azt is bevásároltunk volna egy adagot a fagyóba.
Most így mondjuk április végéig nem is kell ilyen helyre mennünk, ahol 500+emberrel vagyunk egy zárt légtérben. A zöldséget, friss árut már kisboltban is meg tudjuk venni, ahol nem szardíniaként nyomorognak a vásárlók.
Na de, a bevásárlóközpontban igazi tömeg volt, talán egy kezemen meg tudom számolni, hányan toltak még hozzánk hasonlóan teli bevásárlókosarat, amúgy komplett családok járták a sorokat azért, hogy vegyenek pár joghurtot meg 1 kiló csirkemellet. Most ennek mi értelme?
Nem vagyok ilyen nagy vírusrettegő amúgy, de azt sem értem, miért nincs az embereknek maguktól annyi eszük, hogy próbáljanak kevesebbet tömegben lenni, pl. azzal, hogy ritkábban vásárolnak, de akkor többet.
Most hagyjuk, hogy, kinek nincs kocsija meg ilyesmi, mert az egyébként sem a város külterületén lévő nagy hipermarketbe megy, és fogjuk rá, hogy rendben, az ő esetük érthető.
#10 "Hány millió évig kellene még csak 2 hétig itthon lenni, csak az aktuális ünnepen nem találkozni a rokonokkal?"
nem tudom.
De hidd el nekem, mert tapasztalatból mondom, a legrosszabb amikor ez a családi esemény egy temetés, mert valaki nem vigyázott eléggé.
Tuti biztosra mondhatom hogy az összes rokonom jobban örült volna neki ha nem az anyám temetésén találkozunk most, mert elvitte a járvány, hanem majd sokszor 2 héttel később. vele már nem tudunk többet találkozni. te is ezt akarod?
Vannak ilyen suttyók, mint 10-es.
A többség semmit nem tapasztalt a járványból?
Maximum az őserdőben a majom, meg a sarkvidéken a jegesmedve. Aki emberek közé jár dolgozni, akinek óvodába, iskolába jár gyereke, akinek kicsit szélesebb társadalmi hálója van, az biztos, hogy ismer olyat, aki megbetegedett. Amikor azért vágták karanténba a gyereke (vagy rokon gyerek) osztályát/csoportját, mert egy másik gyerek (vagy épp pedagógus) koronavírusos lett. Sőt, ahogy telik az idő, egyre több embernek olyan ismerőse is van, aki elhunyt koronavírusban. Na, ilyenkor is jönnek a nagyszájú nímandok, hogy másban halt meg, csak ráfogták a koronavírusra. Van, aki inkább a Napot is lehazudná az égről, minthogy elismerje, hogy ez a járvány valós probléma.
Ez egy kissé ördögi kör, ugyanis a nagybevásárlással nem feltétlenül oldódna meg jobban a probléma, mert az emberek jelentős része (mivel dolgoznak napközben) csak késő délután, ill. hétvégén tudná megejteni, ezért ezekben az időszakokban ugyanúgy tömeg lenne, ami megint csak veszélyforrás.
Sokkal többet érne az online rendelésre való még nagyobb áttérés, mi már jó pár hónap óta azt csináljuk, és csak apróbb dolgokért megyünk el néha kisebb forgalmú boltokba.
"Az embereknek miért nincs annyi eszük, hogy legalább járvány idején nagybevásárolni járjanak?"
Azért mert nem minden asszonynak van egy kielégítetlen férje, aki inkább nonstop dolgozik, hogy minél kevesebb ideig kelljen látni anyucit, és inkább kitömi pénzzel, had menjen nagybevásárolni az állatja, meg rongyot rázni. Más helyen kúrnak sokat, és megbeszélik mi kell, ha kell e egyáltalán és azt megveszik frissen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!