Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nyitunk inkább kelet...

Miért nyitunk inkább kelet felé? Ott sokkal olcsóbb minden vagy mi miatt?

Figyelt kérdés
Szinte minden téren Kelet felé nyitunk.. most az egy dolog hogy inkább lélegeztető gépek és oltásnál is inkább kelet felé nyitunk, de átmérőmű és egyéb más gazdasági kérdésekben is
2021. márc. 22. 11:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
41%

19. "KÉT nagy háborút buktak a németek, s szövetségesként mi is." És? A törökök meg még többet. A Kínaiak is. Sőt, meglephet, de a magyarok is szövetséges nélkül is? Vagy azok már régen voltak és van valami elévülési idő? Ami 120 évnél régebben történt az nem számít, az akkor megölt emberek nem számítanak? A török barátok háborúja és 150 éves megszállása nem számít, de a németek a hibásak amiért Magyaro. csatlakozott a szövetséghez és végül megkapta a "jutalmát" ezért?

"Migració nincs, az iszlám szépen belakja nyugatot és 15-20 év múlva demokratatikus módon bevezeti a shaírát." Milyen érdekes, hogy ez a rémísztgetés megy amióta a fidesz uralkodik. Azaz már 10 éve folyamatosan 15-20 év múlva bevezetik. Egyes nácik szerint talán, mert ezt az alaptalan baromságot terjesztve lehet gyűlölködni.

2021. márc. 23. 20:16
 22/29 anonim ***** válasza:
47%

#21, a #14-ben.még csak egy háborúról tudtál, azért szóltam.

Bár reménytelen eset vagy, de csak emlékeztetőül arra, hogy az iszlám beáramlás az 50-es években kezdődött, azok második, harmadik generációja teszi ki a terroristák jó részét.

Az ipari (hadászati) mennyiség még 2015-ben kezdődött, az se 10 év.

Tricate!

Az egy gyors vérnyomáscsökkentő, szedjél gyorsan mert még megüt a guta.

2021. márc. 23. 22:16
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

22. Ha valaki hülye az az ő magánügye. Ha a hülyeségeit terjeszti is, az már nem. A hülyékben az a jó, hogy könnyen meg lehet cáfolni amit magabiztosan állítanak, szóval nyugi, nem üt meg a guta. Vannak, akik az M1 előtt rettegnek a terroristáktól és el se hagyják az országot úgy okosokodnak, fogalmuk sincs milyen máshol, csak a propagandamédiából tájékozódnak, meg azoktól a blogerektől, akik hozzájuk hasonló véleményen vannak. Aztán ha kérdeznek tőlük, akkor értelmes választ nem tudnak adni, csak azt, amit ezeken a helyeken hallanak/olvasnak.

Nem tudják megindokolni, hogy mi közük a mai németeknek, a mai Németo-nak a 80-100 évvel ezelőtt történtekhez és ezzel szemben miért is olyan megengedők azokkal, akik jelenleg diktatúrában, félelemben tartják a saját népüket, a nácikhoz hasonlóan táborokba zárják akik nem tetszenek nekik, akik provokálnak más országokat, akik semmit nem tettek ellenük. Ahogyan azt se tudják megindokolni miért jó a keleti hitel és miért nem jó ezzel szemben a nyugat. És még sokminden másra se tudnak válaszolni, mert ezekre nincs válasz az általuk olvasott helyeken.

2021. márc. 23. 23:18
 24/29 anonim ***** válasza:
47%

#23, nem javul az állapotod.

Most honnan a 120 év? Az is prímszám?

100 éve bukkantatok elő a csatornából, Kun Béla képében, globalita filozófus volt.

Nekem az közvetlen családi emlék.

Hogy-hogy mi közöm van a saját nagyapámhoz?

Jössz ezekkel az összevissza szamaiddal, de figyu:

Kína legalább 4500 éve az, ami, Magyarország bő ezer, az oroszok 900+, a törökök is 800 felett.

EZ számít.

Ezek a 150-200 éves látszatállamocskák abból szedték meg magukat, hogy körberabolták a világot, annak meg vége.

Saját belső fejlődésük egyre kevesebb van, ahogy iszlámosodnak, még kevesebb lesz.

Majd folytassuk ezt 500 év múlva, az én fajtám képviselve lesz akkor is.

2021. márc. 23. 23:55
 25/29 anonim ***** válasza:

Milyen 120 év? Hol láttad a 23-as hozzászólásban a 120as számot?

Aha, szóval Kína jó, mert 4500 éves, az oroszok is jók, mert 900 évesek. Hol húztad meg a határt? 900 még jó, de mondjuk 850 már nem? Vagy 700? Ezt mi alapján határoztad meg? És akkor minden más nép semmirekellő, amelyik az általad meghatározott min. évet nem éri el? Mert EZ számít csak? Az nem számít, hogy jelenleg mit csinálnak, az számít, hogy milyen régóta léteznek? És ki számít neked magyarnak? Aki Mo-n él? Vagy csak aki magyar állampolgár? És akkor gondolom itt is van valami határ nálad. Mondjuk min. az ükapjáig csak magyarok lehetnek az ősei? És hogyan számítod, hogy egy ország mióta létezik? Mivel Oroszo-ot szereted, ezért az ország korát nem 1991-től számítod, hiszen akkor nem férne bele a te minimumodba. De nem is a baráti SZU 1917-es megalapításától, mert akkor se kerülne be a kedvenceid közé. Mivel szerinted már 900 éves, akkor még a cári birodalom előttől számítod a létezését.

Ezzel szemben Németo.-t nem szereted, ezért létezését érdekes módon nem a Német-Római birodalom megalakulásától számítod, pedig a nevében is benne van, hogy német.

Éééérdekes.

És persze, mint azt már korábban megállapítottam, téged az nem érdekel, hogy a kedvenc országai mit csinálnak jelenleg, csak az a fontos, hogy mit csináltak a múltban. Most azt csinálnak, amit akarnak, nyugodtan kínozhatnak embereket, megfigyelhetnek, pontozhatnak, börtönbe zárhatják akik nem értenek egyet a vezérrel, más országok belügyeibe beavatkozhatnak, ez mind nem gond, hiszen már legalább 800 évesek. Értem.

Persze így már azt is értem, hogy csak min. 800 éves országoktól szabad hitelt felvenni, akkor is ha az a hitel rosszabb, mint ha mástól vennénk fel és azt is értem már, hogy tőlük akármilyen sz*rt meg lehet venni, akármilyen magas áron, akkor is ha máshonnan jobbat, olcsóbban lehetne, mert ők min. 800 évesek.

Ja és te vámpír vagy szerinted, vagy halhatatlan, hiszen úgy gondolod 500 év múlva is élni fogsz.

Na így már értem.

A gondozók remélem ott vannak a közelben.

2021. márc. 24. 00:14
 26/29 anonim ***** válasza:

Ukrajnában az amerikaiak puccsolták meg az oroszbarát kormányt, és az ország élére raktak egy ukrán náci kormányt. Vicces, hogy éppen te nácizol, meg fasisztázol, közben teljes mellszélességgel véded az ukrán nácikat, akik a magyarokat is meg akarták mérgezni például. Az orosz beavatkozás Ukrajnában nem kevésbé jogos, mint az amerikai hadjáratok a Közel-Keleten. Az oroszok meg hogy provokálnak? Megint az a mém jut eszembe, hogy az oroszok milyen agresszívak, hogy ilyen közel rakták az országukat az amerikai bázisokhoz XD. A NATO sokkal erősebb Oroszországnál, a konfliktuskeresés nem az oroszok érdeke.

Attól még, mert te azt mondod, hogy az oroszok szart adnak el nekünk, attól még nem lesz igaz. Arról mi a véleményed, hogy a nyugati cégek és üzletláncok "lebutított" termékekkel árasztották el például Magyarországot? Az orosz erőművek meg hol hibásodtak meg? Fukusima nem orosz, vagy orosz tervezésű atomerőmű... A bővítés meg folyamatban van, miért kell hazudni?

Azt meg ki nem szarja le, hogy Kínában, Oroszországban, Törökországban mi van? Kínában harminc éve is ugyanilyen volt a politikai helyzet, csak akkor még nem voltak gazdasági versenytársai a Nyugatnak. Most meg kiadták a fejesek az ukázt a "függetlenobjektív" médiának, hogy utálni kell Kínát.

A lényeg a kereskedelem, az üzlet. A pénz teszi a jólétet, nem a demokrácia. A demokráciát is a pénz hozza létre. Nekünk a világhatalmi játszmákhoz semmi közünk.

Az IMF hitel és az orosz-kínai hitelek között az a különbség, hogy az orosz-kínai hitelből épül is valami. Közben a Gyurcsány-hitelek törlesztése minden évben több éves stadionépítésnyi pénzt von el a költségvetésből.

És az hogy jön ide, hogy Törökország muszlim ország? Nem a törökországi, vagy a szaúdi iszlamizáció a gond (hiszen muszlim országokról van szó!), hanem az európai. Miért kell egybitesnek lenni?

2021. márc. 24. 14:58
 27/29 anonim ***** válasza:
0%

Érdekes,hogy pont azt mondod, amit putyin mondott és közben Oroszo.-ot baráti országnak tartod, akivel jó üzletelni és akikkel jobb haverkodni, mint az EUval. Szóval az amerikaiak szervezték meg, hogy az ukrán elnök "meggondolta" magát és nem akart társulási szerződést az EU-val, ami miatt az emberek az utcára vonultak? És az amerikaiak használtak éles lőszert a tüntetők ellen? Miért is jogos bármilyen beavatkozás egy demokratikus országban? Csak azért, mert oroszok avatkoznak be, akiket te szeretsz? A konfliktus keresés nem az oroszok érdeke, milyen érdekes, hogy mégis az oroszok azok, akik rendszeresen megsértik a finn, a balti, sőt még a török légteret is és ugyanezt csinálják a tengeren is? Tudnál mutatni olyan cikket, amikor nato gépek repültek be engedély nélkül orosz légtérbe? Ugye, hogy nem?

Az orosz erőművek hol hibásodtak meg? Látod ez van ha csak a propagandamédiát figyeled, abban nem számolnak be ilyenekről:

[link]

[link]

[link] (néhány hét alatt kétszer, átadás után nem sokkal)

Ez csak néhány példa, nem akarom linkekkel telepakolni a hozzászólást.

A bővítés folyamatban van? A saját honlapjukon: 2020.szeptember: A felvonulási terület első épületeinek kivitelezése. Tehát még a felvonulási terület első épületeit kezdik építeni.2db irodaház épült eddig: [link] Miközben 2017-ben már lehívták az orosz hitel első részét és rögtön el is kezdték törleszteni egy másik hitelből... (micsoda nagy üzlet volt az a baráti orosz hitel...). Aztán még egy részletet lehívtak. Tehát több, mint 6 évvel a törvénybe iktatás, 3 évvel az első két részlet lehívása után építettek 2db irodaházat. Ebben a tempóban 2040-re se lesz kész a már most is elavult és újonnan is meghibásodó "technológia".

"Azt meg ki nem szarja le, hogy Kínában, Oroszországban, Törökországban mi van?" Az nem lep meg, hogy téged nem érdekel ha a baráti országokban ilyenek vannak. Ha nem baráti országban lenne ez, akkor biztosan fel lennél háborodva. Kit érdekel az a pármillió ember. Téged nem, de ez nem meglepő. Az se meglepő, hogy neked nem fontos a demokrácia, hiszen ezért szavazol a fideszre.

Aha... épül... épül Paks2? Nem. Épül a kínai - soha meg nem térülő - vasút? Nem. Az IMF hitel viccből kellett? Nem építettek belőle fölösleges hülyeségeket az biztos. Még egy vacak kisvasutat se.

Úgy jön ide, hogy Töröko. muszlim, hogy félsz tőlük, de Töröko. bezzeg nagyon jó és barátok.

Nem kérdezem meg mikor voltál utoljára nyugaton, mert úgyis azt hazudsz, amit akarsz és ha eltöltöttél volna néhány hetet valamelyik muszlimok által szerinted megszállt országban, akkor nem állítanál hülyeségeket, meg nem rettegnél a 4 fal között és áldanád viktorodat a fantasztikus kerítéséért (természetesen méregdrágán épült, mint minden, mert lopni azt kell).

2021. márc. 24. 15:52
 28/29 anonim ***** válasza:

Mikor mondtam, hogy Oroszország, Kína, stb. baráti országok, vagy hogy jobb velük haverkodni, mint az EU-val? Az igaz, hogy jó velük üzletelni, ahogy mindenki mással is, szabadon.

Az ukrán elnöknek joga van nem megkötni a társulási szerződést az EU-val. Az ukránok véghez vittek egy puccsot amerikai hátszéllel, ami nem demokratikus. Az amerikai beavatkozás miért jogos, ha az orosz nem az? Ukrajna miért demokratikus, amikor a kormányát antidemokratikus puccsal döntötték meg ukrán nácik? Az orosz felkelések Ukrajnában így ugyanennyire legitimek, így az azoknak nyújtott orosz segítség is.

A NATO meg folyton Oroszországhoz közel hadgyakorlatozik, valamint folyamatosan támadja az orosz érdekszférát, szövetségeseket (pl. Szíria). Ez kölcsönös f@szméregetés. Egy NATO-Orosz konfliktus egyenlő lenne egy atomháborúval. "Hagyományos" háborúban meg a NATO szétszedné az oroszokat, mint Foxi a lábtörlőt.

Az orosz erőmű meghibásodások meg egyáltalán nem különlegesek. Az más kérdés, hogy a 444-féle firkászok csak az orosz erőművek meghibásodásait hozzák le, hogy legyen hangulatkeltés Paks 2 ellen.

A magyar szarakodás meg miért az oroszok hibája?

Igen, nem érdekel az a pármillió ember. Nekem, vagy Magyarországnak, vagy a magyar kormánynak nem az a feladata, hogy egy világmegváltó ideológiai harcot, keresztesháborút vívjon. Engem a franciaországi tanárlefejezés, a brit pedo-házasságos saria telepek stb. sem érdekelnek. Valóban nem érdekel a demokrácia sem. A Fideszre meg sosem szavaztam. De azért vicces, hogy egy olyan pártot sugallsz antidemokratikusnak, amely messze a legtöbb szavazóval rendelkezik egy többpárti demokráciában. Persze te a puccsoló ukrán nácik mellett is kiállsz, szóval nem lepődtem meg. De gondolom a szaúdi disznóságokért sem sivalkodsz, hiszen ők az USA szövetségesi, ellenük nem megy a hangulatkeltés.

Törökország hagyományosan egy muszlim ország, és eléggé szekularizált. Magyarország, Franciaország stb. hagyományosan nem muszlimok, más kultúrával, értékrenddel stb. A nyugati országokban élő muszlimok között meg felütötte a fejét a fundamentalizmus. És ezt nem én mondom, hanem pl. a micron majom is. És egyre többen vannak. A helyzet olyan, mint nálunk a cigányokkal. Az meg nem az én hibám, hogy a "függetlenobjektív" balos médiák navajonmiért meg sem mukkannak ebben a témában. Valóban nem voltam Nyugaton, de te sem voltál (ne akard bemagyarázni, tudom, hogy hazudsz), szóval miért kéred számon? Te meg az oroszoktól, kínaiaktól stb. rettegsz, szóval miért kéred számon az én "félelmemet"? A határzárat meg jó, hogy megcsinálták, de nem a Győző ötlete volt.

De látom, hogy te egy ilyen egybites szerencsétlen balos proli vagy.

2021. márc. 24. 18:06
 29/29 anonim ***** válasza:

"Mikor mondtam, hogy Oroszország, Kína, stb. baráti országok, vagy hogy jobb velük haverkodni, mint az EU-val?"

Minden hozzászólásodban a diktatúrákat véded és a nyugati országokat támadod. És az utolsó mondatod, hogy "egybites szerencsétlen balos proli vagy" is azt mutatja, hogy úgy gondolod, aki nem a fideszt támogatja, az nyugat-barát, aki meg a fideszt támogatja (azaz szerinted nem balos), az meg a diktatúrákat. Minden egyes hozzászólásodban az oroszokat, kínaiakat, törököket életted.

"A NATO meg folyton Oroszországhoz közel hadgyakorlatozik" És megsértette az orosz légteret egyszer is? Nem. Tilos mondjuk Lengyelo-ban, a balti államokban hadgyakorlatozni? Mi is ezzel a baj?

"Az orosz erőmű meghibásodások meg egyáltalán nem különlegesek. Az más kérdés, hogy a 444-féle firkászok csak az orosz erőművek meghibásodásait hozzák le" - akkor mutass nem 444-féle firkászoktól más új erőművek meghibásodásáról cikkeket. Ha szerinted teljesen normális egy új erőműtől, hogy megnyitás után kétszer is meghibásodjon, akkor min. 1et biztos tudsz mutatni.

"A magyar szarakodás meg miért az oroszok hibája?" - ki mondta, hogy az oroszok hibája? Azt írtad, azért jó az orosz és a kínai hitel, mert azokból épül valami. Erre írtam, hogy semmi nem épült egyikből sem.

A Fideszre meg sosem szavaztam - akkor a jobbikra, vagy a mihazánkra. Valamelyik szélsőséges náci pártra. Ugyanaz.

"puccsoló ukrán nácik" Érdekes, hogy ha a haverjaid ellen lázad valaki, akkor az rossz, akkor is ha többmillió ember teszi, azok mind nácik.

Szaúdi disznóságok hogy jönnek ide? Írtam én bármit erről. Rosszul gondolod, nem olyan vagyok, mint egyesek, hogy ha haveri ország, akkor bármit csinál jó, ha meg fidesz-migatyánk, stb. barát, akkor bármit tesz, rossz. Ha nem tűnt volna fel az USA és az EU is elítélte a szaúdi disznóságokat, vizsgálat indult az ujságíró meggyilkolása ügyében. Ugyanígy a kínai táborokat is elítélik, szankciókat szabtak ki, akár a gazdaságuk kárára is. Ezzel szemben egyeseket (pl. orbán, te) csak a pénz érdekli, erkölcs, mások élete nem.

"A nyugati országokban élő muszlimok között meg felütötte a fejét a fundamentalizmus." És ezt te mégis honnan szeded? Tudod te mennyi muszlim él Európában? 44 millió. Ezekből van évente 1-2 aki megbolondul és máris le van vonva a következtetés, hogy a többség ilyen és megszállják egész EUt.

""függetlenobjektív" balos médiák navajonmiért meg sem mukkannak ebben a témában" Milyen témában? Soha nem számolnak be a merényletekről? Elhallgatják ha a merénylő muszlim volt? Vagy arról, hogy egyre több a muszlim EUban? Ezt írják meg minden nap? Nézd meg a wikipediát ha erről szeretnél olvasni, vagy egyet a millió forrás közül. Ki hallgat el és mit?

Az oroszoktól meg kínakatól nem rettegek, az egész világ tudja, hogy mit csinálnak, senki se tagadja, te se tagadod, még le is írod, hogy téged nem érdekel, annyi embert zárnak táborokba, gyilkolnak le, amennyit csak akarnak amíg az országgal üzletelnek. Én meg nem így gondolom - és szerencésre még sokan a világban. Ahogy írtam az EU, USA és még sok más ország akár gazdaságuk kárára is szankciókat vezet be az ilyen diktatúrákkal szemben.

"Valóban nem voltam Nyugaton, de te sem voltál" :DDD Ez volt a hab a tortán :) Nem elég, hogy úgy mondasz véleményt valamiről, hogy fogalmad sincs, csak a propagandamédiából tájékozódsz, de még el se tudod képzelni mekkorát tévedsz velem kapcsolatban :DD Persze tudom, úgyis meg vagy róla győződve, hogy ebben is, mint mindenben, neked van igazad, nem is akarlak meggyőzni, tudom, hogy nem tudnálak, ahogyan semmilyen elvakult hívőt nem lehet meggyőzni arról, hogy nincs igaza. Olyanról mondasz véleményt, amiről csak a propagandamédiából hallasz, olvasol és nem érdekel a valóság.

A végén még a balos prolizás az nagyon kellett, hogy tökéletes képet alkoss magadról és az értelmi színvonaladról! :)

2021. márc. 24. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!