Van olyan módszer, amivel rá lehet venni a jobboldaliakat, hogy az ellenzékre szavazzanak?
Én nagyjából egy módszert látok, mégpedig azt, hogy a komplett ellenzék (Gyurcsányostól, Klárástól, és mindenkivel együtt, aki már bemocskolta magát a politikával) eltakarodik a közéletből, és átadják a helyüket egy új és tiszta pártnak.
Bár a közvélemény kutatások alapján az össz-ellenzék már megelőzi a Fideszt, de ez még nem elég ahhoz, hogy az ellenzék győzzön. A fideszes és nem szavazók meggyőzése nélkül, nem lesz itt semmilyen kormányváltás.
#10 Még pár éve talán. Ma az már kevés lenne.
Azóta "kifejlődött" a momentum ifjú kommunistája FeGyőr, meg átalakult a jobbik ballikká és szinte ugyanolyanok lettek, mint a dk.
Inkább a bizonytalanokat lenne érdemes megszólítani. Készült nemrég egy kutatás, aminek egyébként az lett az eredménye hogy a magyarok többsége baloldali, szociáldemokrata. Ez is hasznos lehet egy jó programhoz.
Persze, ott a Mi hazánk. Ha nem is kerülnek hatalomra, legalább a kétharmados szavazásokhoz szüksége lesz rájuk a Fidesznek. Vagy más pártokra. Egyből demokratikusabb lenne a parlament. A Mi hazánk biztos, hogy nem engedné, hogy a Fidesz ész nélkül ossza a pénzt a haverjainak.
Ha Toroczkainak a pénz lenne a legfontosabb, akkor biztos nem egy radikális pártot vezetne.
Metál zenéből nehéz meggazdagodni.
Már sokszor hallottam ezt a szakértői kormányt, alulról építkező párt... stb. kifejezéseket. Mi a garancia arra, hogy ezeket az embereket nem lehet megvenni? Mi a garancia arra, hogy a hiteles programjukat teljesíteni fogják, ne visszafelé mutogatnak majd? Nekem a jobbik bebizonyította, hogy senkinek sem lehet elhinni már semmit. Ekkora pálfordulást még nem csinált senki. De szerintem külföldön sem volt ilyen, hogy a radikális nemzeti párt összefog azokkal a pártokkal, akik ellen létrejött.
Politizálni szerintem egyféle módon lehet, ideológiák mentén. Mindenki arra szavazzon, amelyikkel a legjobban tud azonosulni. Vagy annak az ellenfelére, akikkel nem tud. Jó választás soha nem lesz itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!