Mi a különbség az inas és a rezidens között Magyarországon?
Azt nem tudom akkor mit várunk a fiataljainktól,hogyha Ők is azt hallják,hogy az ország vezetői sem használnak megfelelő kifejezéseket az embertársainkra,illetve olyan kifejezésekkel illetik a másikat,amit talán ma már sokan nem is értenek,mert a mai világunkban már nem is használatos.
Régi,a 30-as évek paraszti világában volt ez elfogadott,ha valaki szakmát tanult,de még nem "szabadult fel".
12./ Én a nagyapámtól hallottam az 1960-70-es években,Ő használta többször,amikor Ő "schuster-inas" volt az 1920-as években...Azaz cipő készítő tanonc.Hát elég régies kifejezés volt ez.
Azóta senkitől nem hallottam,különösen nem később,akár a 1970-80-as években sem már.
A baj a használattal inkább az,hogy szakmunkástanulókra vonatkozott,aki még "nem szabadult fel"-azokra mondták.
Egészségügyben és főleg orvosok vonatkozásában nem elfogadható ennek a használata,erre az orvosi kamara is kitért a kommünikéjükben.
"Nem baj,nekünk kollégák maradtok mindíg"-igy az állásfoglalásuk!
15/Borzasztó ilyet hallani egy tanult "embertől",a riporternőnek kellett volna helyesbítenie,hogy árnyalja ezt a "bakit".Tanoncnak lettek ledegradálva a végzős orvosok,de a munkájukra azért számít az egészségügyi vezetés.Egy inas szerintem nem tud esetleg lélegeztetőgépet kezelni.....
Nagyon csúnya elszólás volt,és sértő is.
Engem már nem lepett meg.... egy gyenge elméjű a miniszterelnök .
Engem a tesóm otthon már zsellérnek hív ez miatt😂persze tisztában azzal, hogy mennyi tudás is van már most a hátam mögött . Csak röhögünk ezen.De lehet itt poénkodni orbinak, lesz még ennél is kevesebb eü dolgozó .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!