Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a különbség az inas és a...

Mi a különbség az inas és a rezidens között Magyarországon?

Figyelt kérdés
[link]

#a rezidens csak inas nálunk
2021. márc. 20. 20:19
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom akkor mit várunk a fiataljainktól,hogyha Ők is azt hallják,hogy az ország vezetői sem használnak megfelelő kifejezéseket az embertársainkra,illetve olyan kifejezésekkel illetik a másikat,amit talán ma már sokan nem is értenek,mert a mai világunkban már nem is használatos.

Régi,a 30-as évek paraszti világában volt ez elfogadott,ha valaki szakmát tanult,de még nem "szabadult fel".

2021. márc. 22. 18:54
 12/19 anonim ***** válasza:
Kérdező azért nem annyira régi az inas kifejezés. Apukám a hetvenes-nyolcvanas években tanult szabónak, azóta is úgy hivatkozik a tanuló időszakára, hogy “inas koromban”. A szakképzés átalakításakor szűnt meg az inasrendszer, kb a kilencvenes években, addig a tanuló szobafestő, asztalos stb mind inas volt. Szerintem akinek van középkorú vagy idősebb szakmunkás a családjában, az ismeri ezt a szót.
2021. márc. 22. 19:59
 13/19 A kérdező kommentje:

12./ Én a nagyapámtól hallottam az 1960-70-es években,Ő használta többször,amikor Ő "schuster-inas" volt az 1920-as években...Azaz cipő készítő tanonc.Hát elég régies kifejezés volt ez.

Azóta senkitől nem hallottam,különösen nem később,akár a 1970-80-as években sem már.

A baj a használattal inkább az,hogy szakmunkástanulókra vonatkozott,aki még "nem szabadult fel"-azokra mondták.

Egészségügyben és főleg orvosok vonatkozásában nem elfogadható ennek a használata,erre az orvosi kamara is kitért a kommünikéjükben.

"Nem baj,nekünk kollégák maradtok mindíg"-igy az állásfoglalásuk!

2021. márc. 22. 20:09
 14/19 A kérdező kommentje:
2021. márc. 24. 20:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Orvostanhallgató vagyok és mikor ezt az inasozást olvastam, akkor nem tudtam eldönteni , hogy sírjak e vagy nevessek. A nagyapám volt inas , pont mint a kérdezőnek :) , a negyvenes évek második felében . Aztán 1950-ben felvették a SOTE-ra és belgyógyász lett belőle . Sajnos már nem él, de szerintem forog a sírjában , hogy Orbán van hatalmon. Mondjuk ő mindig is birkának tartotta a magyarokat...
2021. márc. 26. 09:14
 16/19 A kérdező kommentje:

15/Borzasztó ilyet hallani egy tanult "embertől",a riporternőnek kellett volna helyesbítenie,hogy árnyalja ezt a "bakit".Tanoncnak lettek ledegradálva a végzős orvosok,de a munkájukra azért számít az egészségügyi vezetés.Egy inas szerintem nem tud esetleg lélegeztetőgépet kezelni.....

Nagyon csúnya elszólás volt,és sértő is.

2021. márc. 26. 17:49
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem már nem lepett meg.... egy gyenge elméjű a miniszterelnök .

Engem a tesóm otthon már zsellérnek hív ez miatt😂persze tisztában azzal, hogy mennyi tudás is van már most a hátam mögött . Csak röhögünk ezen.De lehet itt poénkodni orbinak, lesz még ennél is kevesebb eü dolgozó .

2021. márc. 26. 19:03
 18/19 A kérdező kommentje:
Lassan Besenyő Pista Bácsi szintjére jut,akiből árad a "kultúra".
2021. márc. 26. 20:07
 19/19 A kérdező kommentje:

Úgyis mindíg igaza van..Nem?De!

https://www.youtube.com/watch?v=wHx9VoVPLNg

2021. márc. 26. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!