20 év itthoni munka után Belgiumba költöztem.Miért lett hirtelen jobb életem az ottani politikai és gazdasági légkörnek köszönhetően?
Sokáig nem akartam elköltözni, de ezt a politikai elnyomást, és agymosást amit itthon csinált a fidesz, nem sok ember bírja ki épp ésszel.Sajnos a lakosság agyát is kisebb nagyobb értékben átmosta már, normálisan alig lehet valakivel politikáról beszélgetni,ismétlem beszélgetni és nem vitatkozni, aminek mindig az a vége, viktor a legnagyobb ferkó meg egy agyatlan.
Hiába dolgozik az ember, elnyomják a melóhelyen, egymást súgják be az emberek a főnöknek egy két plussz jópontért, mindezt úgy hogy alig keresnek valami pénzt.
Tanultam a nyelvet, suliban franciául tanultam, így vagy Franciaországba vagy Belgiumba akartam menni vagy még max Svájc jöhetett számításba.
első melóm, betanított gyári meló, 1850 euró+ jutalék, +kajapénz+ruhapénz.
Mindezt 168-172 órára bejelentve, leadózva, mindezt nettóban kapom meg.
Itt sokkal lazábbak az emberek, ha beszélgetsz valakivel nem a politika az első amit elkezd mondani, meg keseregni hogy nem elég a fizuja a hó végére.
Mikor fog Magyarországon mindezt megváltozni, hogy emberek ne keseregjenek, hogy dolgoznak de nincs pénz.
Miért kell ehhez az embernek nyugatra menni dolgozni.
Lassan másfél éve vagyok kinn, otthon soha nem tudtam ennyi pénzt havonta félrerakni mint itt.Sőt már most majdnem több félretett pénzem van, mint ami összesen magyarban volt.
Miért alakult ez így a magyaroknál hogy ilyen a politikai és gazdasági helyzet?
Ha te boldogabb vagy a sok pénzeddel ott a sok vadidegen között, akkor legyél. A szüleidet is cseréld le gazdagabb szülőkre. Sokkal jobb ajándékokat fogsz kapni a születésnapodra.
Az is lehet, hogy itthon azért nem érezted jól magad, mert olyan emberekkel vetted magad körül, mint amilyen te vagy.
Nekem is az volt, nem volt már sok kötődés Magyarországhoz.Amikor megkaptam az első fizut, és akkor elmentünk a még nyitva lévő bárok egyikébe a kollegákkal, sokkal jobb érzés volt, mint mikor magyarban megkaptuk a fizut, és már aznap mindenki azt mondta jajjj kifizetem ezt meg azt holnap már kajálni sem tudok.
Hol van még a hó vége...?
És minden hónapban ez ment.
A korábbiak jól rámutattak, hogy talán rossz társaságot választottál vagy adódott számodra Magyarországon. Én általában értelmes, okos, tehetséges fiatalokkal vagyok körülvéve, ritkábban tapasztalom a kesergést, kilátástalanságot, persze ők jellemzően magasabb státuszúak, középosztály, felső-középosztály.
A politikán máshol is lehet vitatkozni, veszekedni (USA-ban, Nyugat-Európában is van ilyen), kár ezen sokat bosszankodni, elmerülni benne. Ami a gazdasági helyzetet, fizetéseket illeti, valószínűleg sosem fogjuk utolérni Nyugat-Európát, Belgiumot, Hollandiát, Luxemburgot, de belátható időn belül biztosan nem. Ők bár szintén kis országok, az európai centromhoz tartoznak, míg mi a perifériához. Ez nem az utóbbi 20-30 év eredménye, ekkoriban szerintem csökkentek a különbségek, hanem inkább a korábbi évtizedek, évszázadok eredménye. Ott korábban megindult a kapitalista fejlődés, iparosodás, pénzügyi élet, bankok, kereskedelem, gyarmatosítás, ami miatt sokat fejlődött a gazdaság. És ez ki is tartott, volt egy (jog)biztonság, mindig tovább örökítették, míg például Magyarországon a háborús vereségeket szenvedtük, gyakran változott a rendszer, a XX. században 43 évig az ellenkező táborban is voltunk, felszámoltuk a kapitalizmust és a szocializmust építettük, ami tévútnak bizonyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!