Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 20 év itthoni munka után...

20 év itthoni munka után Belgiumba költöztem.Miért lett hirtelen jobb életem az ottani politikai és gazdasági légkörnek köszönhetően?

Figyelt kérdés

Sokáig nem akartam elköltözni, de ezt a politikai elnyomást, és agymosást amit itthon csinált a fidesz, nem sok ember bírja ki épp ésszel.Sajnos a lakosság agyát is kisebb nagyobb értékben átmosta már, normálisan alig lehet valakivel politikáról beszélgetni,ismétlem beszélgetni és nem vitatkozni, aminek mindig az a vége, viktor a legnagyobb ferkó meg egy agyatlan.

Hiába dolgozik az ember, elnyomják a melóhelyen, egymást súgják be az emberek a főnöknek egy két plussz jópontért, mindezt úgy hogy alig keresnek valami pénzt.

Tanultam a nyelvet, suliban franciául tanultam, így vagy Franciaországba vagy Belgiumba akartam menni vagy még max Svájc jöhetett számításba.

első melóm, betanított gyári meló, 1850 euró+ jutalék, +kajapénz+ruhapénz.

Mindezt 168-172 órára bejelentve, leadózva, mindezt nettóban kapom meg.

Itt sokkal lazábbak az emberek, ha beszélgetsz valakivel nem a politika az első amit elkezd mondani, meg keseregni hogy nem elég a fizuja a hó végére.

Mikor fog Magyarországon mindezt megváltozni, hogy emberek ne keseregjenek, hogy dolgoznak de nincs pénz.

Miért kell ehhez az embernek nyugatra menni dolgozni.

Lassan másfél éve vagyok kinn, otthon soha nem tudtam ennyi pénzt havonta félrerakni mint itt.Sőt már most majdnem több félretett pénzem van, mint ami összesen magyarban volt.

Miért alakult ez így a magyaroknál hogy ilyen a politikai és gazdasági helyzet?

2021. márc. 18. 21:30
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
16%

Biztos kiköltöztél.

Napi kamu.

Mibe, hogy angolul, se németül nem tudsz!:)

2021. márc. 18. 21:31
 2/29 anonim ***** válasza:
64%
Ez a rendszerváltás környékén el lett rontva. Semmi ipara nincs az országnak. (Amúgy elég öntömjénezős az irományod.)
2021. márc. 18. 21:33
 3/29 anonim ***** válasza:
11%
Gyurcsány, öszödi beszéd, Soros!
2021. márc. 18. 21:34
 4/29 anonim ***** válasza:
62%
Én nem megyek! Ott jobb de itt nincs migráns, viszont van Orbán és krumpli sok!
2021. márc. 18. 21:35
 5/29 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, most komolyan tőlünk akarod megkérdezni - egy magyar politikával foglalkozó rovatban, hogy neked mitől jobb ha elköltöztél egy másik országba?

vagy az előző egyik válaszolónak van igaza, hogy kamu az egész, nem mentél te sehová - vagy éppen hogy nem érzed jobban magad. Ha úgy lenne akkor nem járnál vissza egy magyar politikával foglalkozó oldalra fényezni az életedet. Mert nem lenne rá szükséged.

Azért vagy itt és azért írtad ki ezt a kérdést, mert saját magadat szeretnéd meggyőzni arról hogy neked ott jobb.

2021. márc. 18. 21:36
 6/29 anonim ***** válasza:
76%

Erre egyszerű a válasz.

Ott kint jobbak a fizetések, nagyobb a létbiztonság.

Nyugaton megtud élni egy bolti eladó, gyártósori munkás úgy,hogy bérel magának egy garzont.Magyarországon, ez lehetetlen.

2021. márc. 18. 21:37
 7/29 A kérdező kommentje:

1.

Remélem utcát és számot nem kérsz hogy hol lakom.

Tessék egy kép, kikötő közelében lakom, itt vannak a közelben az ipari parkok.

Egy másik magyar sráccal közösen bérelünk egy kétszobás lakást, kicsit zajos, de a látvány az szép, legalábbis budapesti embernek, minden nap a hajókat nézem a kikötőben.

[link]

2021. márc. 18. 21:41
 8/29 anonim ***** válasza:
47%
Soros, Gyurcsány, Gyurcsány, Brüsszel... Brüsszel Gyurcsány, Gyurcsány SOROS
2021. márc. 18. 21:43
 9/29 anonim ***** válasza:
49%
Úgy látom ott nem igazán sötétedik:D
2021. márc. 18. 21:44
 10/29 anonim ***** válasza:
81%

Nem sértésként mondom kérdező, de ez a te mentalitásodnak is köszönhető.

Itthon is többmillió ellenzéki szavazó van, a bizonytalanokról nem is beszélve.

Ahogyan a 2,5 millió Fidesz szavazóból is vannak műveltebbek, és kevésbé műveltek. Az ellenzék körében is eléggé sok az ilyen ember. Az a baj, nem csak a környezetedből kéne következtetéseket levonni a műveltségre és a vitaképességre vonatkozóan 10 millió emberre vetítve.

Az meg megint a te környezeted buboréka csak, hogy mindenki csak politizál. Velük is biztos van baj, de az számodra is elgondolkodtató következtetéseket jelent, hogy más téma szóba sem kerül, amikor valaki beszélget veled.

2021. márc. 18. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!