Ki volt mértékadóbb MAGYAR zenész egyéniség az utóbbi 50-60 évben, mint a NAGY FERÓ? Mit adott NEKED a Nagy Feró? Kedvenc számod tőle?
Nekem sok mindent. Miatta volt a kislányomnak a nyunyókája a piros pöttyös munkaruházati kendő.
Tőle ismertem meg Dzsida Jenőt.
Tőle tanultam, hogy a kommunizmust humorral nézzem.
Amikor valami csúnya dolog történik velem, ő az egyik, akinek az egyik koncertjét visszanézem. Mint pl a 19-es Vár alattit.
30-28-stb
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásaidat, de úgy látom, hogy nem a te válaszod képes válaszolni a kérdésemre. Vagy mondhatom úgy is, hogy a te válaszod nem fog tudni válaszolni a kérdésemre, ha már a kérdés értelmét is szájbarágós stílusban kéne megfogalmaznom.
A kérdés azoknak szól, akik külön magyarázat nélkül is tudják, hogy miről szól, és minden okoskodás nélkül is tudnak válaszolni.
Mit adott nekem Nagy Feró?
Laborcot az István a királyban,
Önögészt az Atilla, Isten Kardjában.
Poénkodást koncerteken.
Poénkodást itt, ott. Mint pl amikor Csepregi Évának énekelte el, hogy "Amikor huzogatom olyan jojó"
#28: "mitől lesz egy zenész magyar?"
Van egy sejtésem, mire gondol a kérdező: nem a Dob utcában élt Pesten, mint Presser, vagy nem az Újlipótvárosban, mint pl. Fenyő.
Akkor, viszont sok zenész kiesik, bár már Nagy Feróról is hallottam olyan véleményt, hogy nem "magyar" ezen kategória szerint.
Mikó még nem vótá, az vót a jó!
Nyolc óra koncert, nyolc óra garázs, nyolc óra rockkalapács!
Pohl Mihály:
"itt élj vagy bárhol lényeg, hogy otthonra lelj.
Így élj vagy bárhogy, a szíved magyar legyen!"
Paksi Endre:
[link] (Trianon)
[link] (A bátrakért)
E két név nem média szereplő, első valójában csak énekes, második viszont zenész, dalszerző, szövegíró, énekes.
De mindketten a média tolása nélkül jutottak oda ahol vannak. Úgy, hogy a rockban járatlanok azt sem tudják kik ezek.
36: bocs, de ez kihagyhatatlan:
https://www.youtube.com/watch?v=XZZI-SGY5Ro&ab_channel=tamas..
#38: Csak a kérdező szempontjából nem echte MAGYAR-ok :)
Ferót (Schuster Lóránttal együtt) én sose tartottam igazi zenésznek, csak amolyan színpadi bohócnak (jó, legyen "performer"), aki a hülyéskedésből profitál, bár igény az volt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!