Ki volt mértékadóbb MAGYAR zenész egyéniség az utóbbi 50-60 évben, mint a NAGY FERÓ? Mit adott NEKED a Nagy Feró? Kedvenc számod tőle?
Nekem sok mindent. Miatta volt a kislányomnak a nyunyókája a piros pöttyös munkaruházati kendő.
Tőle ismertem meg Dzsida Jenőt.
Tőle tanultam, hogy a kommunizmust humorral nézzem.
Amikor valami csúnya dolog történik velem, ő az egyik, akinek az egyik koncertjét visszanézem. Mint pl a 19-es Vár alattit.
Nagy Feró, a diszkókirály?
https://www.youtube.com/watch?v=r09zc_L5W9M
Csak hát nem jött be, ezért besértődött a Hanglemezgyárra, és átment "lázadóba".
"Az íróasztalt elérte, a büszkeségét megértem
elfelejti honnan indult el
Valamikor ő is lázadó volt,
elkezdett egy új világot
Most elfelejti honnan indult el."
"
Alternatív szomorúan látom,
te is köztünk vagy
mikor kiállok az elhülyített tömeg elé"
Nem mondom, hogy semmit nem tett le az asztalra, mert egy jelenség, eleinte egy kellemes és szimpatikus jelenség, később egyre kellemetlenebb.
Mind művészileg, mind emberileg számos mérvadóbb személyiség van, akár rockzenei körökben is. Pl Deák Bill Gyula jut elsőként eszembe.
Ott van Presser Gábor. Ő sokkal mértékadóbb egyéniség, mint Feró.
Nem tetszik? Akkor ott van Szörényi Levente.
16
Direkt nagybetűvel írtam, hogy magyar. Nem magyarul éneklő nemzetközi slágergyártó.
A Szörényi más kategória. Egyedülálló. Lehetett volna operaénekes is, ha CSAK a hangját nézzük. Előadónak viszont nem olyan jó, mint a Nagy Feró.
Mesélj légy szíves Presser nemzetközi sikereiről :D
Én a magyar sikereiről tudom mesélni...
De amúgy még Cipőt tudnám megemlíteni, ő szerintem eléggé maradandót alkotott.
19
Ki írt nemzetközi sikerekről? Nemzetközi -azaz semmilyen- slágerzenét játszottak, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!