A Mi Hazánk bemutatta budai képviselő-jelöltjeit. Ugye sokan szeretnénk, hogy minden körzetben a második helyen végezzenek?
A Parlamentbe szerintem be fognak jutni, de ahhoz még kevesek, és jövőre is azok lesznek, hogy az esélyesebb kormánypárti jelöltet beelőzzék.
Valamit tisztázzunk: egy átlagos választókörzet úgy fog kinézni, hogy az első és a második helyen a fideszesek és a balliberálisok osztoznak, harmadik Mi Hazánk és utána a kisebb pártok.
Szerintem egyébként meg lesz az 5% és bejuthatnak a parlamentbe. Remélem és reálisnak is tartom ezt.
Ha esetleg csak két nagy tömb delegálhat képviselőket az nem valódi képviselet. Azt amerikaihoz hasonló kétpártrendszernek hívják.
De az ugye meg van, hogy a határon túliak szavazati jogán már túl vagyunk.
A Mi Hazánk az összes felmérésben 1 % körül áll.
Esélyük nincs bejutni.
Ha véletlenül mégis megerősödnének, akkor a Fidesztől szipkáznának el szavazókat, tehát a Kesma seperc alatt kicsinálná őket.
Ennyit róluk.
#19 Nem tudom, hogy hol élsz, de én eddig két választási eredményt láttam a Mi Hazánkról, egy 3%-os EP-t és egy 5%-os önkormányzatit.
Ezen kívűl az Idea 4, a Medián 5%-ra méri őket, tehát nagy valószínűséggel bejutnak a parlamentbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!