1848-ban a magyarok mekkora része harcolt a szabadságharc ellen?
Figyelt kérdés
Tehát, akik nem akartak kiszakadni a birodalomból, királypártiak voltak, és Kossuthék ellen harcoltak.2021. márc. 14. 22:51
1/10 anonim válasza:
Nem, mindenki reformokat akart, csak nem erőszakos módon! Persze volt egy két udvar párti, de ők nem mertek szembe szállni a császárral, de nem biztos, hogy ők is annyira hűk lettek volna!
2/10 anonim válasza:
1848-ban nem így volt, mikor még az öreg isten legény volt...
Van egy ilyen nóta. A nagydobosi bádogos cigány énekli.
Youtube a barátod.
3/10 anonim válasza:
#2 Fel öltözött hosszú szárú gatyábaa
Úgy kísérte Szűz Máriát a bálbaaa
4/10 anonim válasza:
#2vagyok.
Ugye milyen szórakoztató egy nóta?
6/10 anonim válasza:
#4 vagyok.
Sokszor megnézem ezt a videót, szórakoztató.
Gondolkodtam megosztom facebookon, de nem tettem, mert akkor az összes ismerősök kiútál.
Vannak benne nyomdafestéket nem tűrő szavak, de szórakoztató videó.
9/10 anonim válasza:
Az orszag kb 2%-a kapcsolodott aktivan a harcokhoz, egy nagyobb resz meg tamogatta.
10/10 anonim válasza:
Hogy mekkora része azt nem tudom. Viszonylag kevés. Azt tudom, hogy egyik üknagyapám családja elkötelezett császár párti volt, de passzívan vett részt a forradalomban, nem állt be egy seregbe sem és visszautasított minden ilyen ajánlatot. Annyival járult hozzá, hogy félajánlotta egy telkét hogy a császári katonák ott legeltessék a lovakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!