A városi emberek között miért több a baloldali - liberális mint falun?
Momentán az emberek kiírtása az én értékrendem szerintem rossz. Illetve ez egy szélsőséges példa, mert ezt a legtöbb ember rossznak ítéli. De láthattuk, hogy vannak emberek, akik szerint ez nem rossz.
Igazából amit te írsz és amit én az nem áll olyan távol egymástól.
Szerinted a gondolkodásodat a neveltetésed és a nemzeted határozza meg, szerintem meg a személyes tapasztalataid és a másoktól kapott információk. A két dolog szerintem nagyban összefügg, hiszen ha máshol születsz mást tapasztalsz meg és más információkat is hallasz.
De hadd kérdezzek párat:
-szerinted hány éves korig tart valakinek a neveltetése? Szerinted ezután nem változik már az ember értékrendje?
-ha szerinted a nemzetnek egyértelmű álláspontja van, akkor hogy lehet, hogy a nemzet tagjai a legtöbb kérdésben erősen megosztottak?
Ahogy idősödik az ember, annál kisebb szerep jut a szülőre.
Magyarul gyerekkorban nagyobb hatással vannak rád, mint később.
Más neveltetést kap egy értelmiségi, munkás vagy például egy kereskedő családban felnőtt gyerek.
Ezt én is szeretném tudni. Sajnos az internet terjedésével egyre több a külső behatás. Én sem örülök neki, hogy olyan alap dolgokban nem értünk már egyet, hogy mi a család. Mi a különbség a nő és férfi között.
Ha nekem 15 éve azt mondod, hogy most ilyenekről kell vitatkozni. Simán kinevetlek. Most meg nézd meg...
42: oké, de 50, 100 és 150 éve se volt egységes a nemzet tagjainak az álláspontja egy csomó kérdésben, ezért nem gondolom, hogy valóban ez határozná meg az ember gondolkodását.
Aztán hogy döntesz olyan kérdésekben, amire a neveltetésed nem készített fel, mert szimplán az adott probléma akkor még nem létezett. Vegyük pl a jelenlegi vírushelyzetet. Az egyik konzervatív párt lezár mindent, a másik meg ez ellen tüntet, ilyenkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!