Most akkor mégsem lesz nyitás húsvétkor?
Nem úgy néz ki, még ha a terjedési ráta addigra nagyot is esne akkor se hiszem, hogy bemernék vállalni.
ma 23:33
Az oltás jól megy, 2-3-szor gyorsabban mint az EU többi államában, a baj csak az, hogy simán 2-3 millió embert kéne beoltani mire ez a halálozási számokban meg fog jelenni.
Március 30.-án lesz a tetőzés. Rázós lesz még az utána való hét is.
Nyitás szóba se jöhet.
A 22.-i korlátozást is minimum 3 héttel kitolják szerintem.
Tuti nem lesz. Május 1. a legkorábbi időpont szerintem, max a kijárásit tolják el 9 vagy 22 órára. 6: én attól azért nem tartok. De ez a tavasz/koranyár is megy a levesbe.
AMÚGY én azt tapasztalom, hogy felénk (Székesfehérvár) fegyelmezettebbek lettek az emberek, mert már kb mindnekinek van olyan ismerőse/rokona aki intenzívre került az elmúlt hetekben.
Nem lesz nyitás húsvétig. Kizárt.
#2: "Az oltás jól megy, 2-3-szor gyorsabban mint az EU többi államában, a baj csak az, hogy simán 2-3 millió embert kéne beoltani mire ez a halálozási számokban meg fog jelenni."
- Több, mint két hónap alatt sikerült elérnünk az 1 millió beoltottat. Most már egy kicsit gyorsabban halad, de azért a 2-3 millió még mindig nagyon messze. De nem a tempó a fő gond, legalábbis hosszútávon. A brit variáns alap reprodukciós rátája 3 felett van, 7 millió embert kellene beoltani, 2-3 millió beoltottal a vírus még mindig nagyon tombolna. Regisztráltként pár napja kaptam tájékoztató e-mailt, mely szerint 3 millió 30 ezer ember regisztrált eddig az oltásra (azóta pár nap eltelt, de nem sok). Ha ezt mindet beoltjuk, még akkor is hosszú út áll előttünk. És fennáll a veszélye, hogy a vírus-, járvány- és oltástagadók olyan sokan vannak, hogy nem is tudjuk oltással elérni a nyájimmunitást, mert egyszerűen nem akar majd 7 millió ember oltást.
Erre nem nagyon látok más megoldást, mint az oltás kötelezővé tételét (nyilván akiknek orvosi szempontból ellenjavallt, azokat felmentve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!