Polgáron kinyithatnak a virágüzletek?
Senki nem mondja, hogy a virágos az élethez kell, ellenkezőleg, a halálhoz. Érved kevés, lehetne rendelni dohányárut is, és nem kellene addig bent állni és megvárni, amíg megkapod a cigid és a visszajáró pénzt.
(a virágüzletekben se kevesebb a légtér, és náluk is be lehet tartani az óvintézkedést, pl. csak annyi vevő megy be, amennyi kiszolgáló van, ha egy, akkor egy vásárló)
Kérdező, az érvem nem kevés hanem érv. Mindent be lehetne zárni ahogy mindent lehet nyitva is hagyni - csak következménye van.
Most úgy döntöttek hogy amit szerintük be lehet zárni az legyen 2 hétre bezárva. Ha az éttermek, egyebek el tudták viselni egy évig, akkor egy virágbolt is meg tudja oldani 2 hétig vagy négyig akár.
Attól mert a dohányboltok is jó lenne ha zárva lennének még nem jogos hogy akkor a virágboltok se legyenek zárva. Akkor ugyanígy jöhet a fodrász meg a cipőbolt is ezzel és akkor semmit nem kell bezárni.
Csökkenteni kell a kontaktusok számát nem megállítani. A csökkentés meg azt jelenti hogy van ami zárva van van ami meg nyitva.
Fertőzési góc kialakulásához több az esély, mint dohány v. virágboltban.
(kezdetben a dohánybolt is tiltás alá esett, aztán nem, tehát miért nem lehet nyitva a virágbolt? - Csak)
Kérdező!
Azt kérdezted, hogy Polgáron kinyithatnak-e a virágboltok. A válasz: nem. A jelenlegi jogszabály ezt nem teszi lehetővé.
Lehet további vitát nyitni arról, hogy ez jó-e, de a kérdésed nem erről szól, úgyhogy az nem jó érv, hogy életszerűtlen. Egyébként szerintem sem növelnék a fertőzésszámot, ha nyitva lennének, csak a kérdésed nem erre irányult.
"Fodrásznál és cipőboltban több ideig tartózkodnak zárt helyen, mint dohány v. virágboltban. Éttermekben is tovább tartózkodnak, ott még az arcmaszkot is le kell venni az evéshez."
Be is zárták mindet. A kertészeti és barkácsboltok nyitva tartása jogos, bár azokban meg limitáltam volna az egyszerre benntartózkodók számát.
A dohányboltok külön kategória. Én azokat is bezártam volna, mondanám, hogy aki függő, vegye meg a 2 hétre való adagját, de tudom, hogy sokan épp fizetésre vártak a korlátozások bevezetésekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!