Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Polgáron kinyithatnak a...

Polgáron kinyithatnak a virágüzletek?

Figyelt kérdés
A polgármester megengedte, és kéri a rendőröket, hogy a büntetőcsekket egyből hozzák a hivatalába. Merthogy ez a kormányintézkedés kegyeletsértéshez vezetne. A halottak máshol nem kaphatnak virágkoszorút?

2021. márc. 10. 18:46
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Senki nem mondja, hogy a virágos az élethez kell, ellenkezőleg, a halálhoz. Érved kevés, lehetne rendelni dohányárut is, és nem kellene addig bent állni és megvárni, amíg megkapod a cigid és a visszajáró pénzt.

(a virágüzletekben se kevesebb a légtér, és náluk is be lehet tartani az óvintézkedést, pl. csak annyi vevő megy be, amennyi kiszolgáló van, ha egy, akkor egy vásárló)

2021. márc. 11. 10:03
 22/27 anonim ***** válasza:

Kérdező, az érvem nem kevés hanem érv. Mindent be lehetne zárni ahogy mindent lehet nyitva is hagyni - csak következménye van.

Most úgy döntöttek hogy amit szerintük be lehet zárni az legyen 2 hétre bezárva. Ha az éttermek, egyebek el tudták viselni egy évig, akkor egy virágbolt is meg tudja oldani 2 hétig vagy négyig akár.

Attól mert a dohányboltok is jó lenne ha zárva lennének még nem jogos hogy akkor a virágboltok se legyenek zárva. Akkor ugyanígy jöhet a fodrász meg a cipőbolt is ezzel és akkor semmit nem kell bezárni.

Csökkenteni kell a kontaktusok számát nem megállítani. A csökkentés meg azt jelenti hogy van ami zárva van van ami meg nyitva.

2021. márc. 11. 10:42
 23/27 A kérdező kommentje:
Fodrásznál és cipőboltban több ideig tartózkodnak zárt helyen, mint dohány v. virágboltban. Éttermekben is tovább tartózkodnak, ott még az arcmaszkot is le kell venni az evéshez.
2021. márc. 11. 10:48
 24/27 anonim ***** válasza:
És?
2021. márc. 11. 10:55
 25/27 A kérdező kommentje:

Fertőzési góc kialakulásához több az esély, mint dohány v. virágboltban.

(kezdetben a dohánybolt is tiltás alá esett, aztán nem, tehát miért nem lehet nyitva a virágbolt? - Csak)

2021. márc. 11. 11:00
 26/27 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Kérdező!

Azt kérdezted, hogy Polgáron kinyithatnak-e a virágboltok. A válasz: nem. A jelenlegi jogszabály ezt nem teszi lehetővé.

Lehet további vitát nyitni arról, hogy ez jó-e, de a kérdésed nem erről szól, úgyhogy az nem jó érv, hogy életszerűtlen. Egyébként szerintem sem növelnék a fertőzésszámot, ha nyitva lennének, csak a kérdésed nem erre irányult.

2021. márc. 11. 11:13
 27/27 Andizsuzsi ***** válasza:

"Fodrásznál és cipőboltban több ideig tartózkodnak zárt helyen, mint dohány v. virágboltban. Éttermekben is tovább tartózkodnak, ott még az arcmaszkot is le kell venni az evéshez."

Be is zárták mindet. A kertészeti és barkácsboltok nyitva tartása jogos, bár azokban meg limitáltam volna az egyszerre benntartózkodók számát.

A dohányboltok külön kategória. Én azokat is bezártam volna, mondanám, hogy aki függő, vegye meg a 2 hétre való adagját, de tudom, hogy sokan épp fizetésre vártak a korlátozások bevezetésekor.

2021. márc. 11. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!