Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem ciki nagyon ez az új...

Nem ciki nagyon ez az új kifejezés amit Müller Cecilia kitalált az oltás felvételére: "oltakozás"?

Figyelt kérdés
Mindenhol olvasom ujabban, szerintem röhejes, olyan vallásos felhangja van az "oltakozás" szónak mint az "imádkozás" szónak, mintha a járvány valami új hit lenne aminek oltakozással hódolnak a hívek. :)
2021. márc. 10. 11:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Ez éppen úgy egy régi orvosi kifejezés, mint a pandémia.

Tuti azzal sem találkoztál 2 évvel ezelőttig, most meg már ismered és használod. rengeteg olyan szavunk van ami az átlagembernek viccesen hangzik mert nem szokta használni - de ettől még létező szó.

Amikor a menza klubról van szó tuti neked sem a legmagasabb IQ-jú emberek jutnak elsőre eszedbe, pedig éppen az ő társaságukat jelenti, vagy ha nem vagy asztalos - mint ahogy én sem - a fakötés igen viccesen hangzik, pedig alap kifejezés.

2021. márc. 10. 12:00
 2/12 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
42%
Szerintem meg az a "ciki", hogy az egész koronavírusról és a pandémiáról neked csak ennyi jött le.
2021. márc. 10. 12:09
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
Szokatlan hangzású, az igaz, de szakmailag is, nyelvtanilag is helyes. Ha csak ennyi lenne a baj...
2021. márc. 10. 13:13
 4/12 anonim ***** válasza:
31%

Az a ciki, hogy te/ ti mindenbe beleköttök, ami pl Müller Cecíliával kapcsolatos.

Ez egy teljesen elfogadott, helyes kifejezés.

2021. márc. 10. 13:27
 5/12 anonim ***** válasza:
42%
A hideg is kiráz tőle, tőlük...
2021. márc. 10. 14:07
 6/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
Gondolom a barátkozás szót sem hallottad még. Vagy ha már úgyis van gyúrósunk itt, akkor a húzódzkodást. De mondhatnám a kapaszkodást. Dehát egy hithű kereszténynek erről a ragozásról mi más is juthatna eszébe?
2021. márc. 10. 16:10
 7/12 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Koplárovics Béci milyen elvult szó az is, hogy kopaszodás, ugye? :D

Amúgy miért hithű keresztény a kérdező? Én az ellenkezőjét látom :D

2021. márc. 10. 18:37
 8/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"Amúgy miért hithű keresztény a kérdező?"

Lát egy szót leírva, és mindjárt imádkozni akar. Pont mint a hithű keresztények :)

"Koplárovics Béci milyen elvult szó az is, hogy kopaszodás, ugye?"

Ennek meg mondjuk semmi köze nincsen a kérdéshez. Ha pedig a Koplárovics Béla nevű focistára szeretnél célozni... Nos, gyök kettő IQ felett mindenki tudja, hogy nyilván nem ez az igazi nevem. Dehát...

2021. márc. 11. 07:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Az ábrándozás, vágyakozás, rosszalkodás ... stb szavubknak milyen felhangja van? Nagyon muzikális vagy, hogy ebbe belehallasz dolgokat, a szellentgetésbe a durrogatást is hallod?
2021. márc. 16. 15:37
 10/12 veterán vas ***** válasza:

Nem vagy egyedül, én is rácsodálkoztam az "oltakozás" szóra. Lehet, hogy nyelvtanilag helyes, nekem meglehetősen régies hatású. Abban a formában pedig különösen szokatlan, hogy: "föl kell venni az oltakozást".

Honnan, a földről? Talán leesett vagy mi történt vele?

Bár ez a kifejezés lenne a legnagyobb problémánk..... :(

2021. márc. 16. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!