Nem ciki nagyon ez az új kifejezés amit Müller Cecilia kitalált az oltás felvételére: "oltakozás"?
Ez éppen úgy egy régi orvosi kifejezés, mint a pandémia.
Tuti azzal sem találkoztál 2 évvel ezelőttig, most meg már ismered és használod. rengeteg olyan szavunk van ami az átlagembernek viccesen hangzik mert nem szokta használni - de ettől még létező szó.
Amikor a menza klubról van szó tuti neked sem a legmagasabb IQ-jú emberek jutnak elsőre eszedbe, pedig éppen az ő társaságukat jelenti, vagy ha nem vagy asztalos - mint ahogy én sem - a fakötés igen viccesen hangzik, pedig alap kifejezés.
Az a ciki, hogy te/ ti mindenbe beleköttök, ami pl Müller Cecíliával kapcsolatos.
Ez egy teljesen elfogadott, helyes kifejezés.
Koplárovics Béci milyen elvult szó az is, hogy kopaszodás, ugye? :D
Amúgy miért hithű keresztény a kérdező? Én az ellenkezőjét látom :D
"Amúgy miért hithű keresztény a kérdező?"
Lát egy szót leírva, és mindjárt imádkozni akar. Pont mint a hithű keresztények :)
"Koplárovics Béci milyen elvult szó az is, hogy kopaszodás, ugye?"
Ennek meg mondjuk semmi köze nincsen a kérdéshez. Ha pedig a Koplárovics Béla nevű focistára szeretnél célozni... Nos, gyök kettő IQ felett mindenki tudja, hogy nyilván nem ez az igazi nevem. Dehát...
Nem vagy egyedül, én is rácsodálkoztam az "oltakozás" szóra. Lehet, hogy nyelvtanilag helyes, nekem meglehetősen régies hatású. Abban a formában pedig különösen szokatlan, hogy: "föl kell venni az oltakozást".
Honnan, a földről? Talán leesett vagy mi történt vele?
Bár ez a kifejezés lenne a legnagyobb problémánk..... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!