Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehet valaki máshogy is...

Lehet valaki máshogy is antiszemita? Részletek lentebb:

Figyelt kérdés

Az alábbi videóban a teljesség igénye nélkül megpróbáltam összefoglalni, hogy a mai világban hogyan válhat az emberből antiszemita. Ha valamit kifelejtettem volna, akkor kérem írjátok itt meg, hogy a köv. filmem már teljesebb lehessen.

http://www.youtube.com/watch?v=WeNrk6Zpbyo

2010. aug. 18. 15:57
1 2
 11/13 anonim válasza:
a 11. pont mindent visz. sajnos nap mint nap tapasztalhatjuk ezen állítások igazát
2010. aug. 18. 17:47
 12/13 anonim ***** válasza:
74%

Elborult dolog, amit készítettél, ne haragudj.

Általánosítasz. Én zsidó származású vagyok, nem tagadom, nem tagadtam soha, semmi szégyellnivalóm nincsen.

Én egyedül a saját életemért lehetek és vagyok felelös, nem a távoli családomért, a "népemért" de még csak az anyámért vagy az apámért sem. Egyedül magamért.

Amiket leírsz valóban teljesen abszurd dolgok. Ha valaki a valóságot meglátja, vagy azt kutatja, azzal kapcsolatban véleményt formál az sosem szabad, hogy baj legyen.

Ha valaki bírálja az izraeli politkusokat, politikájukat, vagy a területre való jogukat, attól az nem antiszemita, csupán a saját világnézete szerintem godnolkodik.

Aki a zsidó vallást, illetve vezetöit kritizálja, az szintén nem antiszemita, egyszerűen csak gondolkozik. Szabad valláskritikát megfogalmazni természetesen. Jézus Krisztus keresztre feszítéséért is lehet vádolni embereket, hangsúlyozom embereket. Valamint zsidó embert rossz szóval illetni sem antiszemitizmus, hiszen mindenhol vannak jó, rossz emberek egyaránt.

Nem ez az antiszemitizmus, és a világ nagyon hibás abban, hogy idióta indokokkal rányomja valakire ezt a bélyeget.

Azonban antiszemitizmus, ha mindezek mögé azt a következtetést tesszük, hogy ezek szerint minden zsidó ember rossz, világhatalomra tör vagy bármi ilyesmi.

Én azt gondolom, hogy a legtöbb esetben teljesen mindegy, hogy az ember zsidó, keresztény, buddhista, cigány, magyar vagy arab, nem ez számít. Nem egy, és nem két ember alapján kell megítélni egy csoportot. Az embert a maga érdeme szerint.

2010. aug. 20. 12:37
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem rossz a videó.

Nagyon óvatosnak kell lenni az antiszemitizmus fogalmával, mert a sémik, semiták, a sémi nyelvet beszélők nem csak zsidók voltak, hanem az arabok is (és még most is azok).

Kvázi akire rámondják, hogy antiszemita, az a definíció szerint a zsidókat és az arabokat is gyűlöli.

Akkor inkább mondanák azt, hogy rasszista.

[link]

2010. aug. 20. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!