Mi történne akkor, ha valami alárendelt uniót kisírnánk Ausztriával, és Graz lenne a fővárosunk?
Miért állna ez az osztrákok érdekében? Mi lenne az unió alapja? Közös kormány? Közös államfő?
Ilyen ötlet utoljára a II. vh. után jutott néhány nyugati politikusnak az eszébe, de hamar elvetették.
Miért lennénk alárendeltek, amikor lakosság szám alapján is mi vagyunk többen? (régen az osztrákok voltak...)
Ezúttal legyen Magyar-osztrák állam.
De ha háborút vesztünk akkor Ausztria legyen szanaszét darabolva és mi is kapjunk belőle!
4: értem, de én ezt tenném feltételnek, tekintve, hogy ők már zátonyra futtaták ezt a közösködést egyszer.
Amúgy az egésznek nem vagyok a pártolója, mert általánosságban gerinctelen népnek tartom őket.
Az lett volna jó, ha nem jön 200.000 orosz 1849-ben és szétverjük a birodalmat és utána nincs is dualizmus.
5ös. 300ezer volt. Plusz mint minden ország lepróbálta verni a forradalmát, ez a dolguk.
De ha belegondolsz hogy jobb helyünk volt akkoriban az osztrák fenhatóság alatt mint most... plusz belegondolhatsz hogy osztrákoknál kisebb a korrupció. A széthullást meg tud be a német-olasz egység létrejöttének és a gyarmatosításról való lemaradásról. Akkoriban nehéz lett volna kezelni a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!