Növelte vagy csökkentette az oltakozási hajlandóságodat a védettségi igazolás és az azzal járó előnyök/hátrányok?
6-os, 7-es! Elmondom mi van! Az Európa Tanács tett egy AJÁNLÁST aminek semmiféle kényszerítő ereje nincsen, ennyit erről. Az ET nem része az EU-nak, kb. olyasmi mint mikor az ENSZ közgyűlés elítéli a terrorizmust, tehát hatása semmi, mármint pont a terrorsitákra.
Azért maradt ki pont a híradásokból mert nincsen jelentősége, hiába kapaszkodtok bele görcsösen, mint valami oltásellenese megváltóba.
Magára a kérdésre pedig kb. hárommillió ember már kérte a vakcinát, és én is tudok több olyan ismerősömről, aki már kéri, míg eddig nem akarta pl. a közvetlen munkahelyi környezetemben 15 emberrel dolgozom együtt, decemberben még mindenki az oltás ellen volt, most ott tartunk hogy hárman már megkapták az oltást. további négyen még várjuk, és még három ember van, aki még gondolkozik. Tehát a végén a 15-ből jó eséllyel 10-11 fel fogja venni, és mindez indult úgy, hogy decemberben még 0 ember akarta.
Ebben nem voltam biztos, akkor javítva:
Tiltaná, hogy bármi hátrány erhesse az oltatlanokat
Szerintem elég jól elleszek koncertek meg szállodák meg repuloutak nélkül, mint ahogy eddig is. Ez nyilván azoknak kellemetlen csak akik eddig ilyen mozgalmas életet éltek.
Kicsit túlzásnak érzem egyébként hogy a kockázati csoporton kívül esőket is ennyire oltani akarják.
Pedig abszolút nem vagyok oltasellenes, de még az időt is sajnálom rászánni meg tudom hogy dedos de félek a tuktol.
"... bármi hátrány érhetné az oltatlanokat"
Az, hogy amíg nincs mindenkinek vakcina, addig az oltottak ne kaphassanak előnyöket az oltatlanokkal szemben - egy baromság.
Igazságtalan, de a vírus nem igazságos. Van aki megbetegszik, van aki nem. Van aki súlyosan, van aki enyhén. Akkor most a szerencsésebbeket gyógyszeresen gyengítsük le, mert úgy igazságos?
Kényszerítsük azokat is védekezésre, akiknek nincs szükségük rá? Ellenkezőleg: a társadalomnak az az érdeke, hogy akit beoltottak, kapjon kedvezményeket. Mert minél többen oltatják magukat annál jobban visszaszorul a fertőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!