Szálasi Ferencet miért akasztották fel?
Figyelt kérdés
Nem értek vele egyet, szó sincs róla, csak sok helyen olvasom, hogy csak egy "báb" volt a németek számára. Parancsra tett mindent, ha nem teszi megteszi más. Elvileg semmi beleszólása nem volt semmibe. A szét bombázott fővárosban mégis Szálasit vezették körbe, hogy nézze meg mit művelt Budapesttel. Az ismert kép is ekkor készült róla, ahol bilincsben van a leszakadt lánchíd mellett. Mit értenek azalatt, hogy háborús bűnök miatt lett halálra ítélve? A zsidók deportálását is parancsra végezte.2021. márc. 5. 19:38
1/13 anonim válasza:
De elvégezte, ha parancs, ha nem parancs. Neked valaki azt parancsolja hogy lőjj fejbe valakit, akkor nyugodtan meg is teszed?
2/13 A kérdező kommentje:
Akkor lehet engem lőnek fejbe.
2021. márc. 5. 19:41
4/13 A kérdező kommentje:
Am tök itt van Szálasi eskütétele, elég ritka videó. Nem rég találtam. Csak érdekességként. https://www.youtube.com/watch?v=fhA34AFOBQ0
2021. márc. 5. 19:43
5/13 anonim válasza:
Hazaárulásért sem járt más, szóval igazából tök mindegy mi volt az indok, a lényeg, hogy felakasztották azt a férget.
6/13 anonim válasza:
Katonai büntetőjogban elv már nagyon régóta, hogy nem csak a parancsot adó, hanem a parancsot teljesítő is felelősségre vonható háborús bűncselekmény miatt.
7/13 anonim válasza:
Az megvan, hogy ő alapította a Nyilaskeresztes Pártot? És az megvan, hogy ők mit csináltak? Mennyi embert lőttek a Dunába? Több ezer zsidót gyilkoltak le a gettókban. Ez a párt 1939. március 15-én alakult. Hol volt akkor még német megszállás és német "parancs"?
8/13 anonim válasza:
Mert megtehették. A kezükben volt, koncepciós per volt, a bírókból hülyét is csinált. Rá lehetett fogni mindent, a szovjetek irányították a dolgot. A nürnbergi perben azért akasztottak fel valakit, mert antiszemita dolgokat írt egy újságban... A nyugati demokraták. Itt is sokakat kivégeztek, nagy neveket is. Háborús bűnös volt... mert a szovjetek szerint bűn volt ellenük harcolni. Pár zsidót is deportáltatott, de Horthy nagyságrendekkel többet, őt meg nem bántották.
9/13 anonim válasza:
Lehet vitatkozni azon, hogy megérdemelte-e, de az tény, hogy nem éppen demokratikus jogállami keretek között ítélték el.
10/13 A kérdező kommentje:
Értem, de Budapest ostromáért egyedül ő volt a felelős? Biztos nem véletlen egyedül őt vitték ki a romokhoz. Ha pl. marad Horthy, akkor nem támadták volna meg Pestet?
2021. márc. 6. 07:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!