Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád hogy bizonyos...

Támogatnád hogy bizonyos életkor felett bizonyos esetek kivételével ne legyen engedélyezett az abortusz?

Figyelt kérdés
Manapság már annyira érzékenyítve vagyunk hogy az túl megy minden határon de még sem esik elég szó az abortuszról és a magzatok jogairól. Szerintem egy felnőtt pár elég érett és okos ahhoz, hogy vigyázzon. Ha még is felelőtlenek, akkor viseljék a következményeket. Van olyan ismerősöm akinek több abortusza is volt. Mert nem képes vigyázni. Ezt megelőzően is 20 éves kor feletti nőknek be kellene tiltani az abortuszt, abban az esetben ha nem életveszélyről van szó vagy bűncselekményről stb. Így (talán) jobban odafigyelnek az emberek és a magzatoknak is több joga lenne az életéhez.

2021. márc. 1. 00:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
93%

Nem támogatnám.

Minden védekezési módszernek (még a sterilizációnak is!) van hibaszázaléka, ami egy ember szexuálisan aktív éveire vetítve átlagban 1 nem kívánt terhességet jelent.

Az abortusz idején pedig meglehetősen messze van az emberi minőségtől az embrió, úgyhogy akkor legyenek szívesek az abortuszt betiltani, ha ELŐBB betiltják az állatok meggyilkolását.

2021. márc. 1. 13:06
 22/27 anonim ***** válasza:
92%

Igen. Egy felelőtlen, gyereket a háta közepére kívánó párt leckéztessünk meg vele, hogy ne vetethesse el a gyereket, hagy csesszék el annak is az életét.

Mi lenne ha mindenki a maga dolgával foglalkozna? Mi lenne, ha inkább a stelizáció feltételeit törölnék el? Mi lenne, ha inkább ott kezdődne a felelősségvállalás társadalmi szintje, hogy azt segítjük, mindenkinek minél nagyobb felelősséggel tudjon családot alapítani? Miért nem a fogamzásgátlás tesszük ingyenessé és a szex és fogamzás körüli dolgokról edukálnánk erősen a társadalmat? Mi lenne, ha a szaporulathiányt nem a nők örökös vegzálásával akarnánk megoldani, hanem azzal, hogy a férfi és nő azonos felelősségét firtatnánk pl a házimunka, gyereknevelés, stb terén?

Menjetek már a jó édes anyátokba vissza, idióta bigott szűklátókörű senkiháziak! Miért kell minden héten kiírni erről egy kérdést, holott mindegyik alatt le van írva hogy milyen problémákat kellene megoldani, mielőtt az abortuszhoz való jogot firtatjuk? Nem beszélve arról, hogy a nő saját testéhez való joga alap emberi joga egyszerű biológiai és társadalmi tényeken alapul, az embrió élethez való joga meg kB csak vallási értékrenddel magyarázható!

2021. márc. 3. 21:08
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
22-essel nagyon egyetértek. Nem az abortuszon kellene állandóan csámcsogni, hanem tegyék elérhetővé a fogamzásgátló eszközöket, hogy ne a pénzen múljanak a dolgok. Ha a nők/férfiak válogathatnának, hogy óvszer, tabletta,spirál, s mindez ingyen, akkor talán egyszerűbb lenne a helyzet. Plusz a sterilizálást sem kellene 40-45 éves korhoz és 3 gyerekhez kötni. Én 37 vagyok, de már most tudom, hogy nem szeretnék több gyermeket, egy már van, tervezett volt. Innentől kezdve, hogy ezt megakadályozzam, sok pénzt kell kiadnom a fogamzásgátló eszközökért még jó sok évig.
2021. márc. 4. 08:28
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Én egyetértek. Aki nem tudja felnevelni, az is szülje meg, és adja örökbe. Több éves várólisták vannak. De ez emberölés.

Egyébként van bizottság,a hova elmegy a nő abortusz előtt, de lényegében ez csak arra való, hogy porig alázzák, de a végén engedélyezik. A kommunizmusban ez nem így volt. Ismerősöm mondta, hogy neki egyszerűen megmondták, hogy van férje, anyagilag jól állnak, szülje meg és kész. Most is így kéne.

Persze sokan jönnek a nemi erőszakkal, meg a beTeg gyerekkel, de azt ne keverjük ide. A jelenlegi abortuszok 99 %-a azért van, mert az embereknek megzavarná a kényelmét még egy gyerek.

2021. márc. 26. 17:22
 25/27 anonim ***** válasza:
6%

22-es: a saját testéhez mindenkinek joga van, persze. Jogod van nemet mondani részegen, amikor nem vagy olyan állapotban, hogy védekezz. Jogod van óvszert húzni, vagy tablettát szedni. De a testedben növekvő élet az már nem a te tested, hanem valaki másé! Ezt kéne felfogni.

Jó, ne töröljük el, de nagyon sok nőt ismerek, aki még dicsekszik is vele, és valami népmesei hősként tekint magára, hogy miken ment keresztül. Én mélyen hallgatnék az egészről, és nagyon szégyellném magam. Még nehogy őket kelljen sajnálni, hogy átestek egy ambuláns műtéten! A baba meg, aki őt választotta édesanyjának meghalt. Mert rosszul választott magának anyukát. Lehet, hogy valóban így járt a legjobban. De tényleg nem értem, hogy miért nem lehet örökbe adni?

Erre is válaszoltak már itt páran: nehogy már 9 hónapig terhesgondozásra járjak, meg eltorzul a testem, ronda leszek, kényelmetlen stb. Valóban, az abortusz sokkal kényelmesebb. Gratulálok!

Bizonyos IQ-hoz kötném a szexhez való jogot, de sajnos nem lehet.

2021. márc. 26. 17:27
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"A baba meg, aki őt választotta édesanyjának meghalt. Mert rosszul választott magának anyukát"

Te komolyan ilyen baromságokban hiszel???!

Na ha az EMBRIÓ választott direkt olyan GAZDATESTbe költözött bele, aki a háta közepére se kívánja, akkor megérdemli, hogy visszaküldjék egy gyors körbe a reinkarnációba!

Te meg marha lazán veszed a terhességet és a horrorisztikus kínokkal járó szülés nevű tortúrát, már csak azért is, mert éppen máséval vered a csalánt. Ha meg annyira sipákolsz a gyerektelen párokért, nosza, csináltasd fel magad, és potyogtass nekik halomra, hogy legyen mivel játszaniuk!

2021. márc. 26. 21:06
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Írtál már ki kérdést az abortuszról? Mert volt itt egy abortuszos kérdező aki hasonló intelligencia szinten mozgott, mint te.
2021. márc. 26. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!