Mi az oka annak hogy Nógrád megye ilyen szegény?
Milyen gazdasági, történelmi, földrajzi oka van?
Ugye észak pest megye soha sem lehetett nagyon rossz hely, de az elmúlt 20 évben a Dunakeszi-Göd-Vác-Dunakanyar vonal hatalmasat fejlődött.
Viszont nagyon közel ehhez a pest megyei, budapesti jóléthez, fél órányi autóútra ott találjuk Nógrád megyét ahol döbbenetes állapotban levő falvak is vannak (szín magyar/palóc falvak is, nem lehet a változó etnikai arányokkal elintézni a problémát egy legyintéssel).
A kontraszt ilyen rövid távolságon belül furcsa számomra.
A tegnapi nap során kiírtam ezt a kérdést a Társadalomtudományok Kategóriában, de közben rájöttem, hogy itt talán több választ kaphatok eltérőbb nézőpontokból .
Én onnént származom és több oka van hogy nem lett fejlett megye.
1. Nincsenek igazi nagyobb városok, a megyeszékhely is az egyik legkisebb. Falukban pedig nincs túl sok minden.
2. Bizonyos falvakban tényleg sok a roma.
3. Soha nem volt túl iparosodott megye és a szénbányászat plusz kevéske ipar ami volt az is nagyrészt megszűnt, legyengült.
4. Nincs jó infrastruktúra. Konkrétan az utak xarok, kevés a jó ipari park, autópálya nem megy át a megyén, a vasúti rendszer egy nulla.
5. Turisztikailag nem felkapott megye, bár nagyon szép a táj, a legtöbben csak és kizárólag Hollókőt ismerik és nézik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!