Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka annak hogy Nógrád...

Mi az oka annak hogy Nógrád megye ilyen szegény?

Figyelt kérdés

Milyen gazdasági, történelmi, földrajzi oka van?

Ugye észak pest megye soha sem lehetett nagyon rossz hely, de az elmúlt 20 évben a Dunakeszi-Göd-Vác-Dunakanyar vonal hatalmasat fejlődött.

Viszont nagyon közel ehhez a pest megyei, budapesti jóléthez, fél órányi autóútra ott találjuk Nógrád megyét ahol döbbenetes állapotban levő falvak is vannak (szín magyar/palóc falvak is, nem lehet a változó etnikai arányokkal elintézni a problémát egy legyintéssel).

A kontraszt ilyen rövid távolságon belül furcsa számomra.

A tegnapi nap során kiírtam ezt a kérdést a Társadalomtudományok Kategóriában, de közben rájöttem, hogy itt talán több választ kaphatok eltérőbb nézőpontokból .

2021. febr. 27. 11:10
 1/6 A kérdező kommentje:
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek, aki időt szakít arra hogy megossza mit gondol a kérdésről!
2021. febr. 27. 11:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az is egy tényező, hogy nincs a megyében nagyobb város, kisvárosi+falusi lakósság pedig általánosságban kisebb gazdaságot eredményez. Ezzel sem lehet mindent megmagyarazáni, mert hasonló helyzetben lévő (ahol szintén ~40k-s város a legnagyobb) magyarországi de akár romániai megyékhez képest is sereghajtó Nógrád megye.
2021. febr. 27. 11:49
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
a legtöbb pénzt az ipar és a kutatás hozza. amiből nincs sok a megyében
2021. febr. 27. 12:01
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én onnént származom és több oka van hogy nem lett fejlett megye.

1. Nincsenek igazi nagyobb városok, a megyeszékhely is az egyik legkisebb. Falukban pedig nincs túl sok minden.

2. Bizonyos falvakban tényleg sok a roma.

3. Soha nem volt túl iparosodott megye és a szénbányászat plusz kevéske ipar ami volt az is nagyrészt megszűnt, legyengült.

4. Nincs jó infrastruktúra. Konkrétan az utak xarok, kevés a jó ipari park, autópálya nem megy át a megyén, a vasúti rendszer egy nulla.

5. Turisztikailag nem felkapott megye, bár nagyon szép a táj, a legtöbben csak és kizárólag Hollókőt ismerik és nézik meg.

2021. febr. 27. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#4 jól összegyűjtötted. én is nógrád megyei vagyok, ugyanezeket tudnám elmondani. esetleg még azt is hozzáadnám (személyes vélemény), hogy a helyiek nem igazán akarnak haladni semerre. toporgás van, jól van az úgy, az újtól félünk. többek között ezért is élek máshol.
2021. febr. 27. 20:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Lefogyott a szén, ennyi. A többi csak okozat.
2021. márc. 20. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!