Az orvosoknak hány millió forint lenne elég havonta hogy abbahagyják a sírást a kevés fizetés miatt?
Szerintem ha legalább fele/kétharmad annyit keresnének, mint a svédországi, németországi, ausztriai, angliai orvosok, akkor a többség elégedett lenne a fizetéssel. De ez mellett a túlterheltség, munkakörülmények miatt is sok a panasz. Ezek miatt megy sok orvos inkább külföldre dolgozni.
A (reális) fizetési igény függhet a munkakörtől, beosztástól, tapasztalattól, képzettségtől is.
Ha mindenki 100.000Ft hálapénzt adna, akkor a magyar átlagnépesség igen jól élne. Mégis miből adnák?
A testvérem vidéki kórházban dolgozik gyermekorvosként. 55 éves, két szakvizsgája van. Életében nem kapott senkitől 100.000 Ft-ot. Sok családnak az is problémát jelent, hogy a tb csak utólag téríti meg az útiköltséget, ha a faluból a beteg gyerekkel beutaznak a megyeszékhelyre a kórházba. Hónap elején nincs rá keret.
Semmi nem elég senkinek.
Szerintem 1 milla az nagyon nagy fizetés. Mire kell 2 milla?
Versenyszférában szinte senki nem keres ennyit a top mnedzsereken kívül
Nettó millióval lennék elégedett hálapénz és ügyelet nélkül. Ugyanis minden normális országban az orvos az egyik legjobban fizetett szakma. Jelenleg nettó millió van meg, nem kevés ügyelettel. Életemben eddig kb. 15000 Ft hálapénzt kaptam, azt is csak azért, mert nem lehetett visszautasítani, mert olyan erőszakosan tukmálta a beteg.
Az meg marhára nem érdekel más mennyit keres, azt tudom, hogy az én munkám mennyit ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!