Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nő a covidosok száma,...

Miért nő a covidosok száma, ha 3 hónapja változatlanul zárva vagyunk?

Figyelt kérdés

Február elején Olaszország és Spanyolország újra kinyitott és azóta 3 hete folyamatosan szépen csökken nekik az új fertőzöttek, halálozásos és az aktív fertőzöttek száma, míg nálunk és pl. Szlovákiában, ahol változatlanul korlátozások életben vannak, újra nőni kezdtek.

Nem akarok feleslegesnek mondani a korlátozásokat, de ezek után erősen megkérdőjelezném, hogy van valami befolyásoló hatása egyáltalán a korlátozásoknak a terjedésben? Vagy tényleg az a helyzet, hogy totál nem ismerjük a vírus terjedését?

Tehát röviden, mi az oka, hogy ők nyitva vannak és csökken a vírus terjedése, míg mi zárva és növekszik?

2021. febr. 21. 18:28
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
28%

15!

Azt se felejtsd el, hogy januárt közepén volt tetőzés (új esetek) a spanyoloknál. Tehát nem a nyitás miatt csökkent az esetek száma, hanem azért nyitottak, mert csökkent az esetszám.

(Abban nem vagyok képben, hogy náluk mit jelent most a nyitás.)

2021. febr. 21. 19:33
 22/26 anonim ***** válasza:
52%
Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a sok kommentelőnek bíróság előtt kéne bizonyítania az állításait, akkor is ilyen nagy önbizalommal kommentelgetne-e?
2021. febr. 21. 19:43
 23/26 anonim ***** válasza:
74%
Egyre többen mennek el tesztelni annak reményében, hogy kapnak 6 hónapra oltásigazolást. Akinek minimális tünetei vannak, az is befizet egy tesztre, míg 1-2 hónapja simán otthon gyógyult volna pár napot és nem jelent volna meg a statisztikában.
2021. febr. 21. 19:54
 24/26 anonim ***** válasza:
59%

Ez teljesen logikus magyarázat, hogy a PCR-rek nem mutatják ki automatikusan. Az viszont érthetetlen, hogy miért nem okoz minden országban esetszám emelkedést? Megjelenet Olaszországban, Németországban, Kanadában, Svédországban, stb is, ott meg valahogy nem látszik a hatása.

2021. febr. 21. 19:57
 25/26 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem van egy kritikus küszöb: ha annál kevesebb brit mutáns jut az országba, nem, vagy lassan okoz esetszám emelkedést. Vagyis a véletlen is közrejátszik. De ez csak az én elméletem.

Plusz a 23-nak is lehet igazsága...

2021. febr. 21. 20:26
 26/26 anonim ***** válasza:
44%
Február 28.-i tüntetések és a nemzeti konzultáció befolyásolása, meg a tavaszi influenzaszezon közrejátszhat az emelkedésben. A politika így kívánja meg.
2021. febr. 22. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!